Wednesday, May 19, 2010

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

«Εμείς θεωρούμε ότι η δημοκρατία κατοχυρώνεται με την παρέμβαση του λαού σε κάθε τόπο δουλειάς και γενικότερα και όταν μάλιστα δέχεται τέτοια σκληρά μέτρα.» δήλωσε η Παπαρήγα στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά.

Σε ποιά δημοκρατία αναφέρεσαι κυρία Αλέκα αν όχι στην αστική την καπιταλιστική; Στα ίσια η Αλεκα μας λέει πως οι λαικοί αγώνες δεν στοχεύουν στην ανατροπή της αστικής δημοκρατίας (πιά δημοκρατία ανοικτή κατοχή του ΔΝΤ έχουμε) αλλά στην κατοχύρωση της και μάλιστα όταν το σύστημα είναι σε κρίση και εφαρμόζει τέτοια σκληρά μέτρα. Με άλλα λόγια την στιγμή που το σύστημα χρειάζεται ριζική ανατροπή, και ο σοσιαλισμός είναι αναγκαιότητα η Παπαρήγα με της δηλώσεις λέει πως το ΚΚΕ πρέπει να προσπαθήσει να το σώσει ως κατοχυρωμένος στυλοβάτης του. Μπράβο ειλικρίνεια Αλέκα μου;

Και στην συνέχεια η φοβερή κομουνίστρια Αλέκα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις το διευκρινίζει με σαφήνεια: «Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι ανάμεσα στα κόμματα μπορεί και πρέπει να γίνεται οξεία πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση, αλλά αυτή η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πάνω στις θέσεις που το κάθε κόμμα έχει, αν θέλετε και στην πρακτική του και τη στάση του και όχι με μέσα τα οποία, ας το πούμε, είναι αντιδημοκρατικά, γιατί η συκοφαντία για εμάς είναι αντιδημοκρατική»
.
Η Παπαρήγα στης γιορτές και στα πανηγύρια αναφέρεται στην λαική εξουσία και τον σοσιαλισμό. Οταν όμως πλησιάζει η στιγμή της ανατροπής του συστήματος που περνάει μέσα από την κατάργηση της αστικής δημοκρατίας και των κομμάτων της το ΚΚΕ αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο. (άλλωστε η Παπαρίδα το δηλώνει καθαρά).

Επιδιώκει την συνύπαρξη με τα αστικά κόμματα στην οποία μεταξύ κυρίων θα γίνεται οξεία πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια (δημοκρατία για τους πλουτοκράτες κατέχοντες των μέσων παραγωγής και δικτατορία ωμή η κοινοβουλευτική για τους φτωχούς και εκμεταλλευόμενους από τους κατέχοντες )αρκεί να μην συκοφαντούν το ΚΚΕ για πράματα που δεν πρόκειται να πράξει, διότι αυτό είναι αντιδημοκρατικό, και συνεχίζει η Αλέκα χωρίς κανένα ενδοιασμό:

«Αλλά, όπως είδατε και στη συγκέντρωσή μας το Σάββατο, εμείς ταυτίζουμε τη διέξοδο από την κρίση όχι μόνο με την πάλη γύρω από τα άμεσα λαϊκά προβλήματα, αλλά για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για ριζική αλλαγή στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας».

Ριζική αλλαγή στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας και όχι του συστήματος επιδιώκει το ΚΚΕ μας λέει σταράτα η Παπαρήγα μας.

ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ

Αφού λοιπόν το ΚΚΕ δεν σκοπεύει στην ανατροπή του συστήματος παρά στην κατοχύρωση του πρέπει να μαντρώσει πρώτα από όλα τα μέλη του και οπαδούς του. Οσους δεν μπορεί να ελέγξει πρέπει τους κατηγορήσει και συκοφάντηση ως προβοκάτορες ακροδεξιούς χρυσαυγίτες και αναρχικούς που προβοκάρουν τους λαικούς αγώνες, φροντίζοντας ταυτόχρονα να βγάζουν λάδι τις κρατικές προβοκάτσιες και να της φορτώνουν στους αναρχικούς και ακροδεξιούς που θέλουν τάχα να αποσταθεροποιήσουν την καλή μας δημοκρατία.

Στις τελευταίες απεργιακές κινητοποίηση πιστό στο εαυτό του το ΚΚΕ με ακρίβεια αυτό έπραξε. Απο εδώ και πέρα κάθε δυναμική αντίδραση η πρωτοβουλία του λαού να έρθει σε ρήξη με το καθεστώς και τα τσανάκια του τους βολευτές εργατοπατέρες και των αλητήριων των ΜΜΕ προβοκάτορες θα τους ανεβάζει και κατεβάζει.

Όμως ο προσανατολισμός των μαζών όπως αναφέρει και ο Τρότσκι καθορίζεται από την μια μεριά από τις αντικειμενικές συνθήκες του καπιταλισμού που αποσυντίθεται, και από την άλλη από την προδοτική πολιτική των παλιών εργατικών κομμάτων και οργανώσεων .Από τους δύο ατούς παράγοντες, ο αποφασιστικός παράγων είναι φυσικά ο πρώτος: οι νόμοι της ιστορίας είναι ποιό ισχυροί από τους οιαδήποτε γραφειοκρατικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς του κάθε συστήματος.

Οπια και αν είναι η ποικιλία στις μέθοδες των εργατοπροδοτών απο το μάντρωμα των εργατών μέχρι τις σκηνοθετημένες κρατικές προβοκάτσιες δεν θα κατορθώσουν στις συνθήκες σήψης του καπιταλισμού να φρενάρουν τον τροχό της εξελίξεις προς τα πίσω.

Οι τελευταίες απεργίες σε μικρογραφία για όποιων είχε μάτια να δεί το απέδειξε. Επεται και η μεγαλειώδεις συνέχεια.



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η παρέμβαση του λαού κατοχυρώνει τη δημοκρατία
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, ύστερα από αίτημά του, είχε χτες στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χθεσινή συνάντηση στη Βουλή
Με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ύστερα από αίτημα του πρώτου, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος στη Βουλή. Μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:
«Είχα την ευκαιρία να εκθέσω στον κύριο Σαμαρά, σ' αυτή τη διμερή συνάντηση, τις θέσεις μας για το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης, πώς βλέπουμε εμείς την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τη διέξοδο από την κρίση. Η ανησυχία μας ότι θα έρθουν και καινούργια μέτρα, πολύ πιο βαριά απ' ό,τι έχουμε ζήσει έως τώρα, είναι που μας κάνει να οργανώνουμε πλατιά ενημέρωση στο λαό, ώστε να παρέμβει και να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Διότι, αν δεν υπάρχει αντίσταση σ' αυτά τα μέτρα, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.
Θεωρούμε ότι αποτελεί στοιχείο δημοκρατίας η λαϊκή παρέμβαση. Σε καμία περίπτωση δε δεχόμαστε την προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση να ταυτίσει τις λαϊκές διαδηλώσεις με τη βία, να προσπαθήσει να αξιοποιήσει τον ΛΑ.Ο.Σ. σε μια επίθεση εναντίον του ΚΚΕ. Εμείς θεωρούμε ότι η δημοκρατία κατοχυρώνεται με την παρέμβαση του λαού σε κάθε τόπο δουλειάς και γενικότερα και όταν μάλιστα δέχεται τέτοια σκληρά μέτρα.
Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι ανάμεσα στα κόμματα μπορεί και πρέπει να γίνεται οξεία πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση, αλλά αυτή η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πάνω στις θέσεις που το κάθε κόμμα έχει, αν θέλετε και στην πρακτική του και τη στάση του και όχι με μέσα τα οποία, ας το πούμε, είναι αντιδημοκρατικά, γιατί η συκοφαντία για εμάς είναι αντιδημοκρατική».
Να απομονωθούν οι προβοκάτορες
Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:
-- Συμπέσατε στην κριτική σας προς την κυβέρνηση;
-- Οπως είπε και ο κ. Σαμαράς, έχουμε προγραμματικές διαφορές, εφ' όλης της ύλης. Επομένως, εμείς κάνουμε την κριτική στην κυβέρνηση απ' τη σκοπιά της ριζικής αλλαγής, για την οποία παλεύουμε και από τη σκοπιά των πραγματικών επιπτώσεων που έχουν τα μέτρα της κυβέρνησης πάνω στους εργαζόμενους. Αλλά, όπως είδατε και στη συγκέντρωσή μας το Σάββατο, εμείς ταυτίζουμε τη διέξοδο από την κρίση όχι μόνο με την πάλη γύρω από τα άμεσα λαϊκά προβλήματα, αλλά για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για ριζική αλλαγή στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας.
-- Επειδή την Πέμπτη έχει ξανά γενική απεργία, προτίθεστε τα πράγματα να είναι πιο καλά οργανωμένα από τη δική σας πλευρά, ώστε να μην προκύψουν προβοκάτσιες, όπως την προηγούμενη φορά;
-- Η προβοκάτσια είναι ανεξάρτητη από τις λαϊκές κινητοποιήσεις και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τους ικανοποιήσουμε αυτούς που αξιοποιούν τις προβοκάτσιες και να κλειστούμε στα σπίτια μας, να μην υπάρχουν κινητοποιήσεις, για να μη γίνουν προβοκάτσιες.
Εμείς πιστεύουμε ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αναλάβουν την περιφρούρηση των κινητοποιήσεών τους. Αποδείχτηκε και το Σάββατο ότι αυτό μπορεί να γίνει και πρέπει οι διοικήσεις των σωματείων, οι μαζικές λαϊκές οργανώσεις, να προφυλάσσουν από κάθε μορφής προβοκάτσιες, είναι ευθύνη των ίδιων των οργανώσεων.
Το ΚΚΕ περιφρουρεί τις δικές του εκδηλώσεις. Δεν είμαστε ούτε υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ούτε αστυνομία, ούτε στρατός, για να αναλάβουμε την περιφρούρηση. Οι προβοκάτορες να απομονωθούν και μιλάω πριν απ' όλα γι' αυτούς που πολιτικά επεξεργάζονται το σχέδιο της προβοκάτσιας.

No comments: