Thursday, May 27, 2010

12-20% Μειωση για ΑΕΠ Ελλαδας?

Η Ελλαδα ειναι απ'τις πρωτες πεντε χωρες με την μεγαλυτερη ακριβεια τωρα στην ΕΕ.

Κατα τους 'οικονομολογους' μιλανε μονο για 12 εως 14% επισημως ανεργια με τα πρωτα μετρα του ΔΝΤ.

Μιλανε επισης για πτωση του ΑΕΠ μονο για 2-4%.

Στη Λατβια που εχει μπει το ΔΝΤ ειχαμε πτωση 17% του ΑΕΠ.

Για να παρουν τα 'δανεια' του ΔΝΤ το κρατος πρεπει να σταματηση πληρωμες στο δημοσιο, η να μεταφερει οτι εσοδα που μαζευει προς τους τραπεζιτες.

Ετσι μειωνοντας την αγοραστικη δυναμη θα μειωθουν τα εσοδα του κρατους, βουλιαζοντας την οικονομια σε ακομα χειροτερα επιπεδα αυξαινοντας τα μετρα αντιμετωπισης της κρισης με ακομα πιο βαρυ φορολογια και μειωσεις μισθων.

Εαν υποχρεωθει λογου της οικονομικης κρισης να φυγει η Ελλαδα απ'το ΔΝΤ και υποχρεωθει επιστροφη στη Δραχμη θα υποχρεωσουν μετα την υποτιμηση της δραχμης κατα 75% οπως εκαναν με το Αργεντινικο πεσο.

Εκτενες αρθρο στο τι εχει κανει το ΔΝΤ και πως το συστημα που εδραιωσε το ΔΝΤ υποστηριζη το $
http://www.serendipity.li/hr/imf_and_dollar_system.htm

Με τον τιμαριθμο ομως να καλπαζει και με τις μειωσεις μισθων για αυτους που εχουν εργασια, μιλαμε για πτωση κατα 15% φετος (10% συν 5% τιμαριθμος) και εαν γινει αυτο αλλες δυο φορες θα εχουμε πτωση κατα 50% μεσα σε τρια χρονια. Εαν λοιπον γινει υποτιμηση της δραχμης αφου φυγουμε απ'το Ευρω θα εχουμε την ιδια ακριβως καταληξη.

Η διαφορα ομως ειναι οτι θα υποχρεωθουν να επιστρεψουν στην εθνικη παραγωγη, οπως εγινε και στην Αργεντινη, η Ελλαδα θα γινει ξανα ανταγωνιστικη στον τουρισμο και θα μπορεσει να αρχισει να κανει εμποριο με χωρες ισαξιες οπως η Βραζιλια, το Ιραν κτλ.

Γι'αυτο θελουν να περασουν μετρα κατα της πιθανης εκλογης κυβερνησης που παρει μετρα οικονομικης προστασιας κατω απ'την πιεση λαικης εξεργεσεις (που ερχεται υποχρεωτικα λογου των μετρων) και να περασουν κυρωσεις για οποιον παει κοντρα στο ΔΝΤ-ΕΕ.

No comments: