Sunday, November 19, 2006

Απελευθερωση των Λιμανιων Παντου

Με την παγκοσμιοποιηση της παραγωγης και εισαγωγης προιοντων απ'την Ασια φαινεται να προοθηται και στα ελληνικα λιμανια. Θελωντας να αυξησουν τις εισαγωγες εις τριπλουν και να απελευθερωσουν τα κεκτημενα των 1.200 εργαζομενων με την προσληψη αλλων χιλλιαδων με διαφορετικες συμβασεις, ουσιαστηκα θα ειναι μεταναστες απο Ρουμανια η Βουλγαρια η απο αλλου.

Το προγραμμα αντικαταστασης της ελληνικης εργατικης ταξης προοθηται μονιμως σε ολους σχεδον τους κλαδους της οικονομιας. Θα μπορεσουν τελικα οι συνδικαλιστικες ηγεσιες μονιμως να κρατανε τους αγωνες διασπασμενους, απομονομενους και να μην ζητανε γενικευση και ενοποιησης?

Ως ποτε?


Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΛΙΜΑΝΙΑ
Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα

Εντείνεται η μάχη των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης για να αποτρέψουν την παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο των δύο μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας. Σήμερα οι υπάλληλοι και οι λιμενεργάτες του Πειραιά στις 7.15 το πρωί θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καραϊσκάκη και από εκεί με πορεία θα καταλήξουν στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στη νέα προσπάθεια της διοίκησης του ΟΛΠ να πάρει απόφαση για την παραχώρηση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στις πολυεθνικές. Η συνεδρίαση έχει καθοριστεί για τις 8.30 το πρωί μέσα στο ΥΕΝ. Παράλληλα, συνεχίζεται σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη η αποχή των εργαζομένων από την υπερωριακή απασχόληση, αποχή που θα συνεχιστεί και από τις εργασίες κατά το Σαββατοκύριακο, ενώ για αύριο Παρασκευή έχει αποφασιστεί 24ωρη απεργία σε όλους τους Οργανισμούς Λιμένων.

Οι αγωνιστικές παρατάξεις «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Λιμανιών» και «Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών» καλούν για σήμερα «σε μαζική καθολική συμμετοχή» και άμεση κλιμάκωση, προβάλλοντας το διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στα συμφέροντά τους. Σε ό,τι αφορά στη στάση των πλειοψηφιών ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στη διοίκηση της Ομοσπονδίας των Υπαλλήλων (ΟΜΥΛΕ), καθώς επίσης και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» στη διοίκηση της Ενωσης Λιμενεργατών, οι ταξικές δυνάμεις σημειώνουν ότι «συνεχίζουν (σ.σ. όπως φάνηκε και στη διάρκεια των προχτεσινών συνεδριάσεων των διοικήσεων) την επικίνδυνη για τους εργαζόμενους τακτική τους, ζητώντας και τώρα το "διάλογο" και την "εργασιακή ειρήνη". Τακτική που είναι υπεύθυνη και πάνω σε αυτή πατήσανε οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να φτάσουν εδώ τα πράγματα. Ταυτόχρονα, αποφεύγουν το συντονισμό δράσης με τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και των ναυτεργατών».

No comments: