Friday, November 03, 2006

Η μονοπλευρη μεταναστευση ...στην 'νεα' ΕΕ.

Ενα απ'τα πολλαπλα επιχειρηματα των νεοταξιτων ειναι οτι η μεταναστευση ειναι διπλο φαινομενο.

Απο εδω φευγουν κεφαλαια και αρα λογικα εισαγωνται μεταναστες. Το ενα προτσες καλυπτει το αλλο. Πως εξυγηται η λογικη αυτη?

Το τι κανει το κεφαλαιο γινεται η αφορμη η η δικαιολογια για την μεταναστευση και λαθρομεταναστευση. Οταν ομως δεν υπολογιζουν τις επιπτωσεις της μεταναστευσης στα φτωχοτερα στρωματα της κοινωνιας και τις επιπτωσεις στις κοινωνικες υπηρεσιες, τοτε πραγματικα κανουν τους κινεζους στο φαινομενο η η δικαιολογια του προτσες γινεται η αφορμη να καλυπτουν την ασυδοσια του μεγαλου κεφαλαιου.

Δεν υποστηριζεις την πολιτικη του μεγαλου κεφαλαιου ουτε την καλυπτεις με τετοιες ταχυδακτυλουργιες. Το μεγαλο κεφαλαιο κανει επισης πολεμους σε φτωχους λαους. Πρεπει να εχουμε την πολιτικη οτι για να ισωπεδοθουμε πρεπει να αρχισουμε αρπαχτικο σε φτωχες χωρες?

Οποιος βλεπει η λαθρομεταναστευση ειναι μονοπλευρη. Παει απ'τις φτωχες χωρες στις πιο πλουσιες οταν εχει να κανει με ανθρωπους. Δεν γινεται το αντιθετο. Η μονοπλευρη μεταναστευση λοιπον κοινωνικα χτυπαει τα πιο φτωχωτερα στρωματα σε καθε κοινωνια αφου αυτα δεν εχουν την ευημερια να φυγουν η να μεταναστευσουν αλλου ουτε για δουλεια ουτε για μια νεα αρχη. Χρειαζεσαι να εχεις διπλωματα και να υπαρχει αναγκη για την δουλεια που ξερεις. Εαν δεν ξερεις και καμμια δουλεια δεν μπορεις να φυγεις.

Με βαση παραδειγματα απ'την Αγγλια διαφενεται οτι τα πιο φτωχα στρωματα δεν μπορουν ουτε να φυγουν μα και ουτε να μεινουν και να ζησουν αλλο στο περιθωριο.[ Ο μεταναστης απ'τις πρωην ανατολικες χωρες ερχεται με βαση 30-40 ευρω. Για να κρατησει το σπιτι του στη χωρα του η το διαμερισμα του δεν χρειαζεται πολλα το πολυ 50-100 ευρο. Ο αγγλος πολιτης τα χρεαιζεται αυτα εβδομαδαιος μονο για το νοικι (100 ευρο μινιμουμ) Και αλλα 40 για τα δημοτικα τελη και ηλεκτρικο, γκαζυ, νερο. Πριν φυγει η μεταναστευση θα χρειαζεται να καλυψει αυτα και η νεα δουλεια να καλυπτει αυτα και τα νεα του εξοδα. Με βαση αυτα που πραγματοποιουντα στην νεα ΕΕ οι κινησεις πλυθυσμων ειναι απ'την ανατολη προς την Δυση, οχι αντιθετως και αυτο ειναι λογικο αφου οι μισθοι και το κοστος ζωης εκει ηταν πολυ χαμυλοτερο απ'οτι εδω.


Πως ομως μπορει να ανατραπει ο κοινωνικος ιστος των κρατων οταν ο φτωχος λαος δεν μπορει να μεταναστευση και μονο να δεχεται κυμα μετα απο κυμα μεταναστευτικο. Ετσι αρχιζεται να παρατηρηται το φαινομενο οτι οι φυλακες των εθνικων παραδοσεων δεν ειναι αλλο η μεσαια κοινωνικη ταξη που αναγκαζεται να δεχτει τον πολυπολιτισμικο κοσμοπολιτισμο της νεας ταξης αλλα η ταξη των εργαζομενων που λογο της αποβιομηχανοποιησης φυτοζοουν στο περιθωριο του δημοσιου τομεα, με τα κρατικα σπιτια, τα κρατικα νοσοκομεια και τα σχολεια. Αυτοι δεν εχουν ουτε τα χρηματα ουτε τα περιθωρια να μεταναστευσουν στον ιδιωτικο τομεα και να αγορασουν 'εθνικη ηρεμια' οπως κανουν οι θιασωτες του πολυπολιτισμικου αχταρμα, ουτε να εχουν δευτερο σπιτι σε καμμια Γαλλια, Ισπανια η Ιταλια για να ξεφευγουν απ'τις επιτωσεις του πολυπολιτισμου. Ειναι καταδικαζμενοι να αντιμετοπισουν τον πολυπολιτισμο εκει που προοθηται με νομοθετικα διαταγματα και κυβερνητικες επιτροπες 'αντιρατσισμου'. Ετσι η μια απαντηση στο κυματα μεταναστευσης ειναι η εσωτερικη μεταναστευση προς περιοχες οπου κατοικουνται πλειοψηφικα αγγλοι.

Για πρωτη φορα αναγνωριζουν ολοι οτι τα μεταναστευτικα ρευματα ειναι τα μεγαλυτερα σε ολη την ιστορια της Αγγλιας. Και οτι ερχονται χειροτερα με την Βουλγαρια-Ρουμανια. Ετσι βλεπουμε τελικα οτι η πρωτευουσα εχει γινει πολυπολιτισμικη και σχεδον ολες οι αλλες πολεις ειναι καμμια 15 χρονια πισω στο προτσες αυτο. Οι αντιδρασεις στις αλλες πολεις ομως ειναι τωρα πιο σφοδρες και εχουν φτασει σε επιπεδα γκεττοποιησης των εθνοτητων και ταραχων επι ποδων.

Με βαση ομως στοιχεια φαινεται οτι ο τελευταιος κλαδος οικονομικης 'ανθησης' ειναι το χτισιμο σπιτιων (οπως ειχε γινει και στη δεκαετια του 1930 οταν το 1937 χτιστηκαν 200,000 κατοικιες μεσα σενα χρονο), ποσο που ακομα να ξεπεραστη και ετσι ενα νεα μεταναστευτικο κυμα φτηνων εργατικων χεριων αποτελουμενων ουσιαστηκα απο Πωλονους εχει γεννηθει. Οι νεες γεννιες των ντοπιων δεν μπορουν αλλο να βρουν μεροκαματα στις νεες οικοδομες αφου για να μαθεις χρειαζεσαι χρονια και τα κολλεγια εχουν σταματησει εδω και δεκαετια τα μαθηματα εππαγγελματων και τα εχουν αντικαταστηση με επαγγελματα αερολογιας των ...ΜΜΕ.

Το χτισημο ολλων αυτων των κατοικιων που αποσκοπει. Κανενας και ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν εαν φυσικα σκοπο εχουν να μεταφερουν αλλη μια αγγλια για να αντικαταστησουν την παλια. Η μοδα του εισαγωμενου, εκτως απ'τα προιοντα ειναι και τωρα στο ανθρωπινο υλικο. Οτι ξενο ειναι και καλο αρκει να μην ειναι ντοπιο. Η χωρα ομως, οι παραδοσεις, ο συνδικαλισμος, η βιομηχανοποιηση, η αποβιομηχανοποιηση ειταν εκ γεννετη δημιουργηματα. Δεν ειταν εισαγωμενα. Ουτε το μελλον μπορει να ειναι. Στις δυναμεις που υπαρχουν και δεν μπορει να μεταναστευσουν θα δημιουργηθει η ρηξη με τον πολυπολιτισμο. Ειδη η κεντρικη κυβερνηση εχει αναγνωρισει οτι δεν λειτουργει σωστα και εχει δημιουργηση Υπουργικο γραφειο Κοινωνικης Γαληνης στα προτυπα του Μεγαλου Αδερφου του Οργουελλ.

Ο πολυπολιτσιμος βουλιαζει στις περιφερειες και η θα πρεπει να μεταναστευσουν τα φτωχοτερα κοιωνικα στρωματα της καθε ιμπεριαλιστικης χωρας στις πρωην ανατολικες χωρες η να τους στειλουν σε καμμια Ουγκαντα της Αφρικης, αλλιως θα εχουν να τους αντιμετωπισουν σε καθε τους βημα...

No comments: