Friday, November 03, 2006

Πιεζουν τον Τουρισμο;

Παρασκηνιακα κατι αρχισε να παιζεται με τον τουρισμο. Ο θανατος δυο παιδιων εγινε αφορμη να δημιουργηθει μια ανθελληνικη προπαγανδα, μονιμο σοου στις εφημεριδες του Σιτυ του Λονδινου.

Ενω περιστατικα με το γκαζυ στην ιδια την αγγλια εχουν οδηγησει σε θανατο οικογενιων ολοκληρων και δεν εχει γινει πανεθνικο ζητημα, εδω προβαλλεται καθημερινα με ποιο σκοπο ακομα δυσκολα διαφενεται.

Τα μεγαλα τουριστικα συγκροτηματα με τα κλειστα πακετα διευθυνουν τον τουρισμο παντελως. Το τελευταιο καλοκαιρι ηταν να γινει συνεδριο τον τουρ οπερατορ στην Ελλαδα αλλα την τελευταια στιγμη οι Αγγλοι την μετεφεραν στη Μαλαγκα. Την περιοχη οπου προσφατα κριτικαρε ο Πουτιν σαν χαρακτηρα της διαφθορας της Ισπανιας.

Τα τελευταια 15 χρονια εχουν γινει τοσα δυστηχηματα σε οικοδομες, σε αλλους τοπους εργασιας και ουτε ενα αφεντικο δεν εχει παει φυλακη. Ο βουλευτης του ΣΕΚ ο Γκαλοουει (αυτος που ειταν γατα στο Μπιγκ Μπροδερ) εδινε επαινους στην ελληνικη δικαιοσυνη που τοσο γρηγορα επιασε τους... υπευθυνους. Για το βουλιαγμα του Σαμινα τι εγινε δηλαδη?


Στους Ολυμπιακους οσο η Ελλαδα συμμετεχε ενεργα στο θεατρο του 'πολεμου κατα της τρομοκρατιας' ουτε λεξη δεν ειπωθηκε για την καταστροφη του τουρισμου με την πολιτικη των μεγαλων εταιριων που δεν ηθελαν τουρισμο για να μην χαλαση το στημενο πανυγηρι τους. Δεν ειπαν τοτε τιποτα για το επιπεδο των ξενοδοχιακων μοναδων, ουτε για τους κινδυνους τους.

Καποιο νεο ανθελληνικο θεατρο παιζεται με την συμμετοχη πολιτικων. Που αποσκοπει η ολη η ιστορια και εγινε ετσι οπως λενε?

Σχετικο αρθρο απο την Ομπσερβερ
http://observer.guardian.co.uk/uk_news/story/0,,1934366,00.html

No comments: