Sunday, November 19, 2006

Δολοφονιες και Γκαγκστερισμοι='Νεα Στροφη' Στο Ιρακ...

Εχωντας μπει στο λακκο τελικα φαινεται οτι κατι εμαθαν απ'το Βιετναμ οι Αμερικανοι. Δεν θα υποχωρησουν αλλα θα μεινουν να φανε οσο πιο πολλα αγγουρια γινεται. Εχουν αυξηση την παρουσια τους στο Ιρακ.

Ο Μπλαιρ αρχισε να μιλαει για επεμβαση της Συριας και του Ιραν με λιγα λογια παζαρευει εκ μερους των Αμερικανων να κλεισουν τα συνορα τους για να μην μπορει η αντισταση να συνεχιση τον ανοδικο της ρολο.

Ετσι μονο αυξανοντας την παρουσια τους οπως ζητησε ο Μακαιν (πρωην υποψυφιος προεδρος και βετερανος του Βιετναμ) μπορει να αποφυγουν τον τελειο ξεφτυλισμο.

Μονοι τους μπηκαν πιστεψαν τις δικες τους αρχι-ψευτιες και μετα απο 3 χρονια πεθαινουν σαν τα μυρμηγκια.

Χαρακτηριστικο ειναι οτι τωρα θα αναγκαστουν να πανε κοντρα και στο εκλογικο τους σωμα για πρωτη φορα στον πολεμο αυτο.

Οι αμερικανοπλητοι ανα της υφηλιου, ιδιαιτερα στις νεοταξικες 'αριστερες' οργανωσεις αφου αρχικα ελεγαν τα γνωστα στερεοτυπα οτι η αντισταση δεν μπορει να νικηση στο ιρακ, τωρα δεν λενε το αυτονοητο. Οτι η ηττα της Αμερικης θα εχει παγκοσμια απηχηση και ξεφτυλισμο που θα κανει τα διεθνη χρηματιστηρια να χασουν τον τσαμπουκα τους.

Αυτη η ηττα θα εχει μεγαλες κοινωνικες συνεπειες. Πιο μεγαλες απ'οτι μπορει να φανταστει κανεις. Τοσο μεγαλες που οι μπραβοι δεν θα μπορουν να πουλανε σχεδον πουθενα τσαμπουκα. Χωρις τον τσαμπουκα δεν θα μπορουν να πιεζουν, να διεφθειρουν και να διασπανε τα εθνοι σαν να ειναι τραπουλοχαρτες. Ειδη διαφενεται το βαλτωμα. Ανεβαλαν την ανακυρηξη της ανεξαρτησια στο Κοσοβο. Γιατι? Δεν μας το εξυγουν οι νεοταξιτες αυτο?

Η αμερικη τους βουλιαζει. Και ο πολυπολιτισμικος αχταρμας που εισαγουν σαν απαντηση στην εθνικη υπαρξη των ευρωπαικων λαων θα παει περιπαττω και συντομα. Το αντιαμερικανικο κλιμα εχει παρει τεραστιες διαστασεις....

Σχετικη συζητηση...

http://www.wsws.org/articles/2006/nov2006/iraq-n14.shtml

Ο Μπους στο Βιετναμ!

Για να εξορκιση τα φαντασματα του αντι-αμερικανισμου που ξεφτυλιζουν την λεγομενη υπερ-υπερ δυναμη την οποια γλυφουν ολοι οι πληρωμενοι νεοταξιτες ανα της υφηλιου.

Με αυτο τον τροπο ισως δειξη οτι με το περασμα του χρονου ξεχνιουνται οι γκαγκστερισμου και η καταστροφη μιας χωρας. Δεν ξεχνιεται ομως το γεγονος οτι επαθαν στρατιωτικη ηττα οι Αμερικανοι.

Την δεκαετια του 1970 απ'το ενα ακρος του πλανητη στο αλλο επεφταν τα στυγνα αμερικανικα συμβολα στην νοτια ευρωπη μεχρι την ασια. Σε αλλα μεροι ειχε 'νικες', στην Παλαιστηνη, στη Χιλη και παει λεγοντας.

Η σημερινη μας περιοδος με αλλα προβληματα και αλλες καταστασεις εχει καμμια δεκαρια χρονια αντι-παγκοσμιοποιητικου κλιματος, την Αραβικη αντισταση στους Αμερικανους, αλλα την αμερικανικη υποδοχη σε μερικες χωρες της Ασιας για οικονομικους κατα κυριου λογους. Επιφανειακα φαινονται ακομα ισχυροι. Αλλα σχεση με την δεκαετια του 1970 ειναι πιο πολλοι αδυναμοι. Σε κανενα σημειο του πλανητη με εξαιρεση του ισραηλ δεν εχουν αλλο υπεροχη αφου ακομα και εκει οι μισοι θελουν να το εγκαταλειψουν μετα τον τελευταιο πολεμο.

Εαν οι Βιετναμεζοι σταλινικοι τον υποδεχτουν την ιδια στιγμη που πραγματοποιουντα τοσες σφαγες στο ιρακ θα φτυσουν το ιδιο τους το παρελθον. Ο Μπους ειναι θελουμε δεν θελουμε το συμβολο του αμερικανικου ιμπεριαλισμου. Το φαντασμα του Βιετναμ και την ηττα που υπεστη εκει δεν προκειταν να το ξεπεραση με ενα ταξιδι εκει.

No comments: