Monday, June 08, 2009

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Δεν ξέρουμε ακόμα τα τελικά αποτελέσματα. Και επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι το κατεστημένο (και τα ΜΜΕ) φροντίζει τα δυσμενέστερα για τον εαυτό του εκλογικά αποτελέσματα να τα δίνει τις προχωρημένες μεταμεσονύχτιες ώρες, θα περιοριστούμε στη διατύπωση μερικών γενικών συμπερασμάτων και θα επανέλθουμε όταν έχουμε τα τελικά αποτελέσματα, τους αριθμούς των ψήφων που πείρε το κάθε κόμμα, ανεξάρτητα απ’ τα ποσοστά, και άλλα συγκριτικά στοιχεία που επιτρέπουν τον σχηματισμό σαφέστερης εικόνας.

Για την ώρα λοιπόν μπορούμε να πούμε:

Πρώτο, τα ποσοστά είναι έκφραση σαφούς αποδοκιμασίας της Νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης.

Δεύτερο, η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα Αποχή περιέχει ένα διπλό μήνυμα. Α)Την αποδοκιμασία όλων των κομμάτων και Β)Την αποδοκιμασία της μεταλλαγμένης ευρωπαϊκής ένωσης, η οποία ξεκίνησε σαν Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, οριοθετημένη από τις εξωτερικές αγορές, αλλά ποτέ δεν λειτούργησε σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες, ενώ την τελευταία εικοσαετία επιχειρείται ο μετασχηματισμός της, ερήμην των ευρωπαϊκών εθνών, σε οδοστρωτήρα και εξολοθρευτή τους.

Τρίτο, σύμφωνα με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς η συνολική Αποχή απ’ τις ευρωεκλογές τους ξεπέρασε το 57%. Αυτοί που δεν θέλουν ευρωπαϊκή ένωση σε βάση ισότιμης, επωφελούς για όλους οικονομικής, τεχνολογικής και πολιτιστικής συνεργασίας, και προσπαθούν επίμονα να μετεξελιχτεί σε υπερεξουσία που καταργεί την ανεξαρτησία και αυτονομία των ευρωπαϊκών εθνών, δέχτηκαν ένα ισχυρότατο λάκτισμα που δεν θα μείνει χωρίς συνέχεια.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, συνολικά ιδωμένο, σηματοδοτεί την αρχή της αντίστροφης μέτρησης για το σύγχρονο πολιτικό σύστημα και για το ίδιο το καπιταλιστικό κοινωνικό σύστημα, σε ολόκληρη την Ήπειρο.

http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=2507

ΑΠΟΧΗ

Γαλλία 67%

Ολλανδία 73%

Ιταλία 83%

Σλοβενία 83%

Κύπρος 42%

Ρουμανία 85%

Πολωνία 77%

Αυστρία 58%

Λετονία 47%

Λιθουανία 80%

Φινλανδία 60%

Ουγγαρία 65%

Σλοβακία 84%

No comments: