Monday, October 09, 2006

Παιζεται Κατι Στα Ηνωμενα Εθνοι?

Κατι μαγειρευεται στα Ηνω Εθνοι και σε λιγο θα το γνωριζουμε. Η Βενεζουελα εφερε την υποψυφιοτητα της στο προσκηνιο με πυρινο λογο εναντια στην Αμερικη. Επειδη ομως σχεδον τιποτα δεν γινεται χωρις να εχει προηγηθει στα παρασκηνια κοντρα τι παιζεται.

Ολα δειχνουν οτι λογω της αποχωρησης του Μπλαιρ παει και ο Μπους για φουντο αφου εχουμε πολλες αλλαγες στη διεθνη σκακιερα. Για παραδειγμα αντι της Αμερικης οι Ευρωπαοι διευθυνουν διαμεσου του ΝΑΤΟ την επεμβαση στο Αφγανισταν
(το εγραψα σωστα Ιανε?), φυσικα κατω απο αμερικανικη επιτηρηση. Ο Αναν προκειται να φυγει το Δεκεμβριο. Η Βενεζουελα εχει βαλει υποψυφιοτητα να ειναι αναπληρωματικο μελος στο Συμβουλιο Ασφαλειας. Στο Λιβανο συμφωνησαν να στειλουν οι Ευρωπαοι ξανα στρατευματα. Το ολο σκηνικο φαινεται να δειχνη να κανουν ΟΛΟΙ τη δουλεια της Αμερικης χωρις να ειναι η Αμερικη κατευθειαν στο στοχαστρο.

Εχουμε ομως το προβλημα του Ιρακινου πολεμου και εκει δεν διαφενεται αλλοι να ειναι διαθετιμενοι να κανουν τη δουλεια τους. Ετσι εχουμε το προβλημα η Αμερικη να μην μπορει να περαση το δικο της, οπως και δεν περασε στο ζητημα του Λιβανου και του Ιραν.

Τι παζαρευεται λοιπον. Παγκοσμια κυβερνηση υπο την αιγηδα του ΟΗΕ σαν ανταλλαγμα το κεφαλι της νεοταξικης κλικας Μπους-Μπλαιρ? Λεγεται οτι συζητιεται στη θεση του Αναν να μπει ο Κλιντον ο οποιος ερχεται στο Λονδινο να δωσει ομιλια για Παγκοσμια Ηγεσια. Ο Γκορ πουλαει 'οικολογικες περγαμηνες'. Ακομα και ο Μπλαιρ χαμογελαει οταν ρωτιεται τι θα κανει μετα αφου παραιτηθει.

Τι παιζεται λοιπον? Η Αριστερα αντι να καταδικασει τη νεα ταξη σαν πλαστη και προβοκατορικη ως προς τις προθεσεις τις και τους σκοπους της, αντιθετως μιλαει μονιμως για το διεθνη δικαιο, την καταπατηση διεθνων συμφωνιων (Συμφωνια της Γενευης, Γκουανταναμο) και την αναγκη αναβαθμισης του ρολου του ΟΗΕ

Ειμαστε στα προθυρα αλλαγης διεθνη πολιτικου σκηνικου με βαση της αλλαγες που εχουν διαδραματιστη στο Αφγανισταν, στο Λιβανο και συντομα με αποχωρηση του Μπλαιρ?
_________________

No comments: