Monday, October 09, 2006

Στην 'Υπηρεσια' του ΛΑΟΣ και η Αριστερα?

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΗΣ
«ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»
Να απομονώσουμε τους ρατσιστές ψευτοκομμουνιστές


Πριν από 17 μήνες, τον Απρίλη του 2005, οι τεταρτοδιεθνιστικές κομμουνιστικές οργανώσεις (η Κίνηση Εργατικής Δημοκρατίας, το Ε.Ε.Κ, η ΟΚΔΕ – Σπάρτακος, ο Κομμουνιστικός Σύνδεσμος, και η ΟΚΔΕ – Εργατική Πάλη) με κοινό κείμενό τους, είχαν δημόσια καταγγείλει «το ρατσιστικό παραλήρημα» και «τις άθλιες συκοφαντίες» της ομάδας που εμφανίζεται ως «Κομμουνιστική Τροτσκιστική Ένωση» και εκδίδει την μηνιάτικη εφημερίδα «Σοσιαλιστική Προοπτική» (Σ.Π.»).
Ανάμεσα στα άλλα, που ανέφερε το κοινό εκείνο κείμενο των πέντε οργανώσεων, κατήγγειλε τα εξής:
«Η διαβόητη φυλλάδα με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Σοσιαλιστική Προοπτική», εμφανιζόμενη και ως ακραιφνής εκφραστής των επαναστατικών διεθνιστικών ιδεών του Μαρξ, του Λένιν και του Τρότσκι, για χρόνια τώρα, σε κάθε φύλλο της, ξερνά ένα ακατάσχετο ρατσιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο κατά των ξένων εργατών, συναγωνιζόμενη τις ομάδες της ακροδεξιάς στην καλλιέργεια εθνικιστικού φυλετικού και θρησκευτικού μίσους και φανατισμού...
...Το αντικομμουνιστικό και αντιμαρξιστικό αυτό έκτρωμα, φορώντας τροτσκιστικό μανδύα και συκοφαντώντας τις ιδέες του επαναστατικού μαρξισμού, γίνεται φορέας εθνικιστικών και ρατσιστικών διαχωρισμών των εργατών, όπως ακριβώς το κάνει και ολόκληρη η ακροδεξιά του Πλεύρη, της Χρυσής Αυγής, του Καρατζαφέρη, του Λεπέν και των Ναζί.
...Στο τεύχος του Απρίλη (Νο 205), η κλίκα της «Σοσιαλιστικής Προοπτικής» προχωράει ακόμα πιο πέρα. Ανακηρύσσοντας ως τον μεγαλύτερο εχθρό του δήθεν σχεδίου της άρχουσας ελληνικής αστικής τάξης για τον αφελληνισμό μας την ... «Ελλαδική Εκκλησία» (!!!), συμπληρώνει την αντιδραστική της πορεία συκοφαντώντας και διασύροντας με τον πιο ύπουλο σταλινικό τρόπο γνωστά καταξιωμένα ηγετικά στελέχη του ελληνικού τροτσκιστικού κινήματος που δεν βρίσκονται πια στη ζωή.
...Καταγγέλλουμε αυτούς τους αντιτροτσκιστές ιεροφάντες του ρατσισμού που φοράνε «τροτσκιστική» λεοντή. Το αντιδραστικό ρατσιστικό και σοβινιστικό παραλήρημα τους δεν έχει καμιά σχέση και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις ιδέες του επαναστατικού μαρξισμού και κατά συνέπεια με τον Μαρξ, τον Λένιν και τον Τρότσκι...»

(Αθήνα 26 Απρίλη 2005 – Εργατική Δημοκρατία, Νο 40, σελ. Cool

Εκτός όμως από την κοινή αυτή καταγγελία, η Κίνησή μας, τον Νοέμβρη του 2005, κυκλοφόρησε ειδική έκδοση (Νο 4) με πλήρη στοιχεία που αποδεικνύουν την αντιδραστική αντικομουνιστική φύση και δράση της ομάδας αυτής και ιδιαίτερα του αρχειομαρξιστή «ηγέτη» της, Γιάννη Βερούχη, παλαιού εργατοπατέρα στον κλάδο της λιθογραφίας.
Με το σύνθημα: Απομονώστε τους ρατσιστές ψευτοσοσιαλιστές, στο προλογικό σημείωμα της έκδοσής μας αυτής, είχαμε γράψει:
«Οι ρατσιστές εκδότες της ψευδεπίγραφης φυλλάδας «Σοσιαλιστική Προοπτική» είναι πλαστογράφοι του σοσιαλισμού και εχθροί της ενότητας των εργατών...
Δεν έχουν καμιά σχέση με τις διεθνιστικές αρχές του μαρξισμού, ούτε και με το κίνημα της 4ης Διεθνούς, που υποκριτικά επικαλούνται.
Η 4η Διεθνής ιδρύθηκε για να ενώσει τους εργάτες όλου του κόσμου, σ΄ ένα παγκόσμιο κόμμα της σοσιαλιστικής επανάστασης. Για να παλέψει ενάντια στον εθνικισμό και τον ρατσισμό που καλλιεργεί η καπιταλιστική αντίδραση και κρατάει διασπασμένους τους εργάτες σε αντίπαλα στρατόπεδα, για να μπορεί άνετα να τους ξεζουμίζει.
Πολεμήστε και απομονώστε πολιτικά αυτούς τους ψευτοσοσιαλιστές, όπου κι΄ αν τους συναντάτε. Είναι οι πιο ύπουλοι εχθροί του εργατικού και σοσιαλιστικού κινήματος»
Έχουν από τότε περάσει δέκα ολόκληροι μήνες. Όμως τα θρασίμια αυτά του αρχειομαρξιστικού εθνικισμού, που παριστάνουν τους κομμουνιστές, δεν τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν και να αντικρούσουν τις καταγγελίες μας, όπως θα έκαναν αν ήταν πραγματικοί επαναστάτες κομμουνιστές. Λούφαξαν, σαν κυνηγημένες αλεπούδες, ελπίζοντας να περάσει η μπόρα όσο το δυνατό πιο ανώδυνα. Αποφεύγοντας να μας απαντήσουν, νόμισαν ίσως ότι θα σταματήσουμε να ξεσκεπάζουμε τον αντιδραστικό τους ρόλο και να τους πολεμάμε. Προτίμησαν δηλαδή να κάνουν τον ψόφιο κοριό, μήπως και μπορέσουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν να διαστρέφουν και να δυσφημούν τον επαναστατικό μαρξισμό και το επαναστατικό διεθνιστικό κίνημα που ίδρυσε ο Λ. Τρότσκι, το κίνημα της 4ης Διεθνούς.
Σταμάτησαν λοιπόν τις πανάθλιες προκλητικές συκοφαντίες εναντίον νεκρών συντρόφων μας και περιόρισαν για μερικούς μήνες την εθνικιστική αντεργατική καμπάνια τους εναντίον των μεταναστών εργατών. Χωρίς φυσικά να πάψουν εντελώς να υποστηρίζουν τις ίδιες ηλίθιες εθνικιστικές αντιλήψεις και θεωρίες από τις οποίες διαπνέεται ολόκληρη η πολιτική τους.
Τον Ιούνη, όμως, που πέρασε, η λεγόμενη «Σοσιαλιστική Προοπτική» (Νο 218) κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο, που επαναλαμβάνει την ρατσιστική επίθεση κατά των «καθυστερημένων ξένων εργατών» και υποστηρίζει τις γνωστές εθνικιστικές θέσεις των ακροδεξιών και φασιστικών οργανώσεων και κομμάτων όλης της Ευρώπης και όλου του κόσμου!! Ότι δηλαδή για την αύξηση της ανεργίας δεν φταίει η κρίση και το σάπισμα του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, αλλά φταίει η μετανάστευση, η «εισαγωγή», (όπως γράφουν) ανέργων εργατών, που μετακινούνται από την μία χώρα στην άλλη ψάχνοντας για μεροκάματο.
Όπως είναι γνωστό, αυτές τις ίδιες αντιδραστικές ρατσιστικές θεωρίες, προπαγανδίζει και το «Εθνικό Μέτωπο» του φασίστα Λεπέν στη Γαλλία, και οι Νεοναζίδες στη Γερμανία και στις ΕΠΑ και όλες οι εθνικιστικές και φασιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, επίσης.
Με τη διαφορά όμως ότι η εθνικιστική αρχειομαρξιστική ομάδα της «Σ.Π.» δεν χρησιμοποιεί ανοιχτά φασιστικούς τίτλους και εμβλήματα, αλλά προσπαθεί να σερβίρει αυτές τις ίδιες ρατσιστικές αγριανθρωπικές αντιλήψεις κάτω από τη σημαία του Μάρξ, του Λένιν, του Τρότσκι και της 4ης Διεθνούς. Διαστρέφοντας βέβαια και διασύροντας τις διεθνιστικές ιδέες και αρχές του παγκόσμιου επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος, που από την συγκρότηση του αγωνίζεται για την ενότητα και την οργάνωση της παγκόσμιας εργατικής τάξης, σ’ ένα παγκόσμιο επαναστατικό κόμμα, για την ανατροπή του σαπισμένου καπιταλισμού!!
Έτσι, το ακροδεξιό κόμμα του Έλληνα Λεπέν, το ελληνορθόδοξο έκτρωμα του εθνοσωτήρα Γ. Καρατζαφέρη, το ΛΑ.ΟΣ., δεν έχασε φυσικά την ευκαιρία να διαλαλήσει θριαμβευτικά ότι ακόμα και «κομμουνιστές» αναγκάζονται να δεχτούν την ορθότητα της εθνοκεντρικής αντεργατικής και αντικομουνιστικής πολιτικής του.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα του ΛΑ.ΟΣ., η Άλφα Ένα του Σαββατο-Κύριακου 15-16 Ιούλη 2006, αδιαφορώντας για τις καταγγελίες των πέντε τεταρτοδιεθνιστικών οργανώσεων και την δική μας ειδική έκδοση, έσπευσε να αφιερώσει μια ολόκληρη σελίδα για να προβάλει το κατάπτυστο άρθρο της «Σ.Π.» με τις ρατσιστικές θέσεις και προτάσεις, που ταυτίζονται με τις γνωστές αντεργατικές, αντικομουνιστικές, ακροδεξιές θέσεις των εθνοσωτήρων ηγετών του ΛΑ.ΟΣ.
Κάτω από τον πηχυαίο εντυπωσιακό τίτλο: «Μετανάστευση και «Ευρωπαϊκή» Τουρκία βλάπτουν σοβαρά τον ελληνικό λαό – Αποκαλυπτική καταγγελία τη Κομμουνιστικής Τροτσκιστικής Ένωσης (4η Διεθνής) δικαιώνει τις θέσεις του ΛΑ.ΟΣ.», η εφημερίδα του Έλληνα Φίρερ παραθέτει το μεγαλύτερο μέρος από το πρωτοσέλιδο ρατσιστικό άρθρο της λεγόμενης «Σοσιαλιστικής Προοπτικής» του αρχειομαρξιστή βρικόλακα Γιάννη Βερούχη. Και ασφαλώς πανηγυρίζει, αφού της δόθηκε η δυνατότητα να εμφανίζει την 4η Διεθνή ότι δικαιώνει, τάχα, τις υπεραντιδραστικές αντικομουνιστικές θέσεις του ΛΑ.ΟΣ.!! Την πολιτική ηλιθιότητα και αθλιότητα των καταλοίπων του αντεπαναστατικού αρχειομαρξισμού, επιχειρούν, οι ακροδεξιοί του ΛΑ.ΟΣ., να την αποδώσουν στην 4η Διεθνή!
Φάνηκε έτσι τελείως καθαρά ότι οι σύντροφοι που μας έλεγαν πως δίναμε υπερβολική σημασία στην ομάδα του «παλαβού» Γιάννη Βερούχη, έκαναν πολύ σοβαρό πολιτικό λάθος. Γιατί η καπιταλιστική αντίδραση, στην απελπισία της, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και παλαβούς, αν αυτοί την βοηθάνε, έστω και λίγο, στην υπονόμευση του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος και στην εξαπάτηση των εργατικών και λαϊκών μαζών, στις σημερινές συνθήκες της πολυδιάσπασης των δυνάμεων του επαναστατικού μαρξισμού.
Είναι επομένως βασικό καθήκον του κάθε αληθινού τεταρτοδιεθνιστή, του κάθε διεθνιστή κομμουνιστή, του κάθε επαναστάτη, να μην δείχνει οποιαδήποτε ανοχή απέναντι σε ομάδες ή άτομα (εκφυλισμένους πρώην επαναστάτες) που με το μανδύα του μαρξισμού και της 4ης Διεθνούς, επιχειρούν να διαδώσουν μέσα στους εργάτες και στη νεολαία τις εθνικιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις του ΛΑ.ΟΣ., του Λεπέν, των νεοναζί και των ρασοφόρων εκπροσώπων του μεσαίωνα, των παπάδων.
Η ομάδα των ψευτοσοσιαλιστών ρατσιστών, που έχει επικεφαλής της τον ανισόρροπο αρχειομαρξιστή Γιάννη Βερούχη και ανοιχτά υπηρετεί τους αντεργατικούς και αντικομουνιστικούς πολιτικούς στόχους του ακροδεξιού ΛΑ.ΟΣ. πρέπει άμεσα να πολεμηθεί, να απομονωθεί και να διαλυθεί.
Χωρίς άλλη αναβολή και καθυστέρηση, όλες μαζί οι μαρξιστικο-επαναστατικές οργανώσεις, όλοι οι αληθινοί επαναστάτες κομμουνιστές, πρέπει να τις κηρύξουμε αμείλικτο πολιτικό πόλεμο. Με την οργάνωση μίας αδιάκοπης καμπάνιας ενάντια στις αντιδραστικές θεωρίες του εθνικισμού, του εθνισμού και του ρατσισμού. Ενάντια στην παραποίηση του μαρξισμού. Για τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των μεταναστών, χωρίς καμιά διάκριση. Για την ενότητα και την οργάνωση της παγκόσμιας εργατικής τάξης σ’ ένα παγκόσμιο επαναστατικό κόμμα, στη Διεθνή του Λένιν και του Τρότσκι, στη μπολσεβίκικη Διεθνή της σοσιαλιστικής επανάστασης.
Το ΛΑ.ΟΣ., το κόμμα του δημαγωγού Γ. Καρατζαφέρη, όπως και το Εθνικό Μέτωπο του Λεπέν στη Γαλλία, είναι ένα εθνικιστικό, ρατσιστικό, ακροδεξιό, κρυπτοφασιστικό κόμμα, που το ξέρουν και το απορρίπτουν οι εργαζόμενοι, το γνωρίζουμε όλοι και το πολεμάμε ακριβώς επειδή είναι κόμμα της πιο μαύρης καπιταλιστικής αντίδρασης.
Αλλά η αρχειομαρξιστική ομάδα της «Σ.Π», που υποστηρίζει τις ίδιες τις αντεργατικές και αντικομουνιστικές θέσεις με αυτές του ΛΑ.ΟΣ., προσπαθεί να εξαπατήσει τους εργάτες και τους νέους, φορώντας μάσκα κομμουνιστικής επαναστατικής οργάνωσης. Ακριβώς όπως το έκανε στο παρελθόν και η αντικομουνιστική οργάνωση του Γιωτόπουλου, το «Αρχείο του Μαρξισμού». Ακριβώς όπως το έκαναν πάντα όλοι οι εκφυλισμένοι επαναστάτες που μπαίνουν στην υπηρεσία της καπιταλιστικής αντίδρασης.
Επομένως, η ψευτοκομμουνιστική αυτή ομάδα, που προσφέρει «κομμουνιστική» δικαίωση στην αντιδραστική πολιτική των κρυπτοφασιστικών κομμάτων , είναι ο πιο ύπουλος εχθρός του εργατικού κινήματος. Γι΄ αυτό και πρέπει όλοι μαζί οι αληθινοί κομμουνιστές να της αφαιρέσουμε τη μάσκα και να την παραδώσουμε στην περιφρόνηση των εργατών και της νεολαίας.

Σεπτέμβρης 2006
Δούμας Π.

Υστερόγραφο:
Από το 1938, το ιδρυτικό πρόγραμμα της 4ης Διεθνούς, απευθυνόμενο στους εργάτες όλης της γης και επαναλλαμβάνοντας τις διεθνιστικές θέσεις του Μαρξ του Ένγκελς και του Λένιν, διακήρυττε:
«...Πριν να στραγγαλίσει ή να πνίξει την ανθρωπότητα στο αίμα, ο καπιταλισμός δηλητηριάζει την παγκόσμια ατμόσφαιρα με τους πνιγιρούς ατμούς του εθνικού και φυλετικού μίσους. Ο αντισημητισμός σήμερα είναι ένας από τους οξύτατους σπασμούς της θανάσιμης αγωνίας του καπιταλισμού.
Η χωρίς συμβιβασμούς αποκάλυψη των ριζών των ρατσιστικών προλήψεων κι όλων των μορφών και αποχρώσεων εθνικής υπεροψίας και σωβινισμού, ιδιαίτερα του αντισημιτισμού, πρέπει να γίνει ένα μέρος της καθημερινής δουλειάς όλων των τμημάτων της Τέταρτης Διεθνούς, σαν το πιο σημαντικό μέρος της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Το κύριο σύνθημά μας παραμένει:
Προλετάριοι Όλων των Χωρών Ενωθείτε!»
(Λ. Τρότσκι, Το Μεταβατικό Πρόγραμμα, σελ. 37. εκδόσεις Αλλαγή)
Να ποιο είναι και σήμερα το κύριο πολιτικό καθήκον των αληθινών κομμουνιστών, του κάθε αληθινού τεταρτοδιεθνιστή, του κάθε προλετάριου επαναστάτη. Η ασταμάτητη, η καθημερινή, η αμείλικτη πάλη ενάντια στα δηλητηριώδη φίδια του εθνικισμού και του ρατσισμού. Και ιδιαίτερα ενάντια στις οχιές που προσπαθούν να καλυφθούν κάτω από τη σημαία του μπολσεβίκικου επαναστατικού μαρξισμού.

8/10/2006
«Εργατική Δημοκρατία»



Vngelis
Προσπαθει να πει κατι και τελικα δεν λεει τιποτα εκτως φυσικα οτι ο Καρατζαφερης προοθει για δικους του λογους θεσεις αλλων.

Με τι λογικη αυτη οταν οι Αμερικανοι μιλουν για τον Μαρξ αυτο σημαινει οτι οι Μαρξιστες ειναι κωλος και βρακυ με τους Αμερικανους.

Εδωσε συνετευξη η Σοσ Προοπτικη στον Καρατζαφερη και δεν την πηρε κανενας χαμπαρι?

Η μηπως επειδη 5 νεοταξικες πεπονοφλουδες μαζευτηκαν για να δηλωσουν τον 'αντι-ρατσισμο' τους και την λατρεια τους προς τη νεα ταξη και την πολυπολιτισμικοτητα αυτο αποδεικνυει το επομενο οτι Σοσ Προοπτικη και Καρατζαφερης ειναι ενα?

Εγραψαν για ψυφο στο ΛΑΟΣ? Οι πεπονοφλουδες ομως εχουν ψυφισει και ΠΑΣΟΚ στο παρελθον εαν δεν κανω λαθος.

Και φυσικα πρεπει να ακολουθουμε την πολιτικη διευρυνσης της ΕΕ και να προπαγανδιζουμε την εισοδο της Τουρκιας ετσι για να μην μας κατηγορησουν για ...'ρατσισμο'.
_________________


Ροβεσπιέρος
Δευ Οκτ 09, 2006 9:51 am
Το μόνο λάθος που κάνεις Βαγγέλη δεν είναι ότι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ.
Ήταν μέσα στο ΠΑΣΟΚ, από την αρχή.
Το χαρακτήριζαν μάλιστα ΚΕΝΤΡΙΣΙΚΟ σοσιαλιστικό κόμμα, που μπορεί να μεταλλαχτεί σε ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ.
Έχω τα σχετικά κείμενα, από τους "Νέους Στόχους"!
Ο Π.Δούμας, γνωστή η "ιστορία" του, έβλεπε στο ΠΑΣΟΚ τη Βάση της οικοδόμησης του επαναστατικού κόμματος!!!
ΣΗΜΕΡΑ ευθυγραμμίζονται σε όλα τα μεγάλα ζητήματα με τις επιλογές της Νέας Τάξης.
Όχι μόνο στο μεταναστευτικό

ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ:Κατά του Μιλόσεβοτς
ΚΥΠΡΟΣ:υπέρ του σχεδίου Ανάν.
Στο Μακεδονικό: έχουν την ίδια άποψη με τον Γαβριηλίδη και τους "Ιούς"!
Και σε πολλά άλλα.

5 comments:

vngelis said...

Μάλιστα!
Οι ανύπαρκτοι "μαρξιστικο-επαναστατο-κομμουνιστές" ( ! ) κήρυξαν τον...πόλεμο στον εθνικισμό, στον εθνισμό ( ! ), στους αρχειομαρξιστές (άμα τους βρείτε πουθενά, να τους ειδοποιήσετε ότι βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση...) και στον...Καρατζαφέρη.
Με ιδεολογήματα που έχουν, από καιρό παρουσιάσει νεκρική ακαμψία, με ατόφιες ανθελληνικές κορώνες, με σταλινικού τύπου φανατισμό και μισαλλοδοξία, με απίστευτες αγκυλώσεις και πολιτικό στραβισμό, οι "επαναστάτες" κήρυξαν τον πόλεμο!
Κι οι πέντε!
Τι κι αν ο Κ. έχει καταφέρει να συσπειρώσει ένα ετερόκλητο πλήθος συμπατριωτών μας, τι κι αν η δυναμική του καθημερινά αυξάνεται, τι κι αν η επιρροή του μέρα με την μέρα αυξάνει, τι κι αν όλα τα μηνύματα επιβεβαιώνουν ότι το ΛΑΟΣ θα αναδυθεί, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, τέταρτο κόμμα της ελληνικής Βουλής, τι κι αν, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις κι αναλύσεις, το 27% των μελών και στελεχών του ΛΑΟΣ προέρχονται από την αριστερά (και, μάλιστα, οι περισσότεροι εξ αυτών από το ΚΚΕ), τι κι αν σε πολλές περιφέρεις της Β. Ελλάδας (Αν. και Κεντρική Μακεδονία, Θράκη κλπ) το ΛΑΟΣ αγγίζει ποσοστά διψήφια (κάποιοι γράφουν ότι στις περιοχές της Βέροιας, της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης τα εκλογικά ποσοστά του ΛΑΟΣ θα ξεπεράσουν το 12% ), τι κι αν η κίνηση Καρατζαφέρη τείνει να μετεξελιχθεί σε κινηματικού τύπου κόμμα, τι κι αν ο πατριωτικός και αντικαπιταλιστικός λόγος του Κ. (ο οποίος, σαφώς, έχει και την δημαγωγική του διάσταση) πείθει και συνεπαίρνει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας, τι κι αν η υπόθεση του ΛΑΟΣ εξελίσσεται στον πιο αποτελεσματικό μοχλό ανατροπής του δικομματικού καρκινώματος, τι κι αν γίνεται της πουτάνας, οι "μαρξιστικο-επαναστατο-κομμουνιστές", του κήρυξαν τον πόλεμο! Μάλιστα κύριοι!
Κι οι πέντε!
Το λοιπόν, για να μην τρέφουμε αυταπάτες:
Ο Καρατζαφέρης είναι, όντως, ένας δημαγωγός.
Αλλά ποιος πολιτικός ηγέτης, ή ηγετίσκος, δεν είναι;
Έχετε παρακολουθήσει πολιτική ομιλία τριτοκλασάτου πολιτευτή ΟΛΩΝ, το ξαναλέω: ΟΛΩΝ, των κομμάτων που συμμετέχουν στο εκλογικό πανηγυράκι; Να δείτε μπούρδα και κακό, να δείτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, να δείτε παπαριά να σας σηκωθούν οι τρίχες στο σβέρκο!
Καλά για τα «πρώτα βιολιά», ούτε λόγος!
Τι είναι, όμως, αυτό που λεει ο Κ. και που συγκινεί και πείθει όλον αυτόν τον κόσμο;
Λεει, νομίζω, εκείνα που ο καθένας μας σκέφτεται και θα ‘θελε να πει δημοσίως: Πατρίδα, αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη, προκοπή, εντιμότητα.
Λεει αυτά που θα ‘πρεπε να λεει η αριστερά χρόνια τώρα.
Και τα λεει με ΟΝΟΜΑΤΑ!
Και τα λεει και στο Ευρωκοινοβούλιο, και τα λεει και στα κανάλια και τα λεει και τον κόσμο.
Κι ασφαλώς ο Κ. δεν είναι ο Έλληνας Τσε. Ασφαλώς κουβαλάει πίσω του το ακροδεξιό παρελθόν του, ασφαλώς και ο πολιτικός προσανατολισμός του είναι συντηρητικός, ασφαλώς και μέσα στο ΛΑΟΣ υπάρχουν (αν και δεν κυριαρχούν) ακροδεξιά κι αντιδραστικά στοιχεία.
Αλλά τι λεει ρε παιδιά ο Κ;
Σε μια εποχή, όπου το μεταφορντικό νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό μοντέλο προσπαθεί να καρπωθεί υπεραξία από την συμπίεση και την εξαφάνιση των κεκτημένων εργατικών δικαιωμάτων και την εισαγωγή ξένου εργατικού δυναμικού το οποίο να εργάζεται υπό καθεστώς δουλείας (αυτό είναι ο νεοφιλελευθερισμός και να μην ακούτε τους παπαρολόγους, τύπου Ανδριανόπουλου, που λένε ότι όσο πιο πολύ πλουτίζει ο βιομήχανος, τόσο πιο ισχυρό γίνεται, μέσω φορολογίας, το κράτος κι επομένως τόσο περισσότερο ευημερούν οι ψωμόλυσσες πληβείοι), ο Κ. λεει ότι η πατρίδα μας πρέπει να βγει έξω από την ευροζώνη (γιατί το ευρώ είναι ακριβό κι ο έλληνας παραγωγός δεν μπορεί να αντέξει τον ανταγωνισμό , π.χ. ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι, σήμερα, πάρα πολύ ακριβός και τα αμερικανάκια προτιμούν την Τουρκία που είναι τζάμπα), λεει θέσπιση αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής με βάση τις αντικειμενικές αντοχές της οικονομίας και των υποδομών της χώρας μας, λεει την σύσταση Εθνικού Κέντρου κοινωνικής ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης, στο οποίο κάθε Έλληνας πολίτης θα εγγράφεται αυτομάτως εκ γενετοίς και θα του παρέχονται οι υπηρεσίες και το συνταξιοδοτικό δικαίωμα έχει δεν έχει συμπληρωμένα ένσημα, λεει όχι στην τραπεζική τοκογλυφία (να μην υπερβαίνει ο τραπεζικός τόκος παροχών το διπλάσιο του τόκου καταθέσεων, δηλαδή να μην υπερβαίνει το 3% ), λεει να σταματήσουμε να είμαστε βαλκανιοκαρπαζοεισπράκτορες και να εφαρμόσουμε μια εξωτερική πολιτική τύπου Ελ. Βενιζέλου, λεει ότι άμα είναι να πληρώνουμε τρισεκατομμύρια σε αμυντικές δαπάνες, τουλάχιστον ας μην αφήνουμε του Τούρκους να κόβουν βόλτες πάνω από τα νησιά μας, λεει ότι η Παιδεία ή είναι Εθνική ή είναι για τα μπάζα, λεει ότι η Ορθοδοξία είναι απολύτως απαραίτητη για την επιβίωση του έθνους μας (αλλά όχι και του κράτους μας, θα έλεγα εγώ), λεει ότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να αμοίβεται με τις ανάγκες του, λεει ότι η αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι δικαίωμα ΦΥΣΙΚΟ, λεει ότι δεν μπορούν να ζουν, και να τρώνε μέχρι σκασμού, χίλιες (συμμοριτο)οικογένειες σε βάρος των υπολοίπων 10 εκατομμυρίων Ελλήνων, λεει πως όποιος ντρέπεται για την καταγωγή του, την ιστορία και τον πολιτισμό του λαού μας, μπορεί να αιτηθεί αλλαγή υπηκοότητας και να πολιτογραφηθεί ό,τι στο διάολο του αρέσει.
Αυτά, και πολλά άλλα, λεει ο Καρατζαφέρης. Κι αν είναι δημαγωγός, κι αν είναι πολιτικάντης και πονηρός πραματευτής κι αν είναι ο διάολος ο ίδιος, αυτά τα λεει δημόσια κι ο κόσμος, που στενάζει κάτω από την τυραννία των νεοφιλελεύθερων και των προοδευτικούληδων, ανταποκρίνεται με θέρμη κι ενθουσιασμό.
Τώρα, αν με ρωτάτε γιατί όλα αυτά δεν τα λεει το ΚΚΕ, θα σας γελάσω…
Αλλά, ρε παιδιά, εσείς της «μαρξιστικο-επαναστατο-κομμουνιστικής» φράξιας, πέστε μου:
Νοείται κομματικός κομμουνιστής;
Νοείται κομμουνισμός ενταγμένος στο αστικό κοινοβουλευτικό παιχνίδι; Είναι ή δεν είναι ο γνήσιος κι ατόφιος κομμουνισμός, κατ’ ουσίαν, αναρχοκομμουνισμός;
Κι αν είναι έτσι, όπως τα λεω, ποια είναι η απήχηση του αναρχοκομμουνισμού στην πατρίδα μας, αλλά και γενικότερα σε επίπεδο ευρωπαϊκό; Αν, όμως, ο αναρχοκομμουνισμός, όπως τον πρεσβεύετε, δεν πείθει παρά ελάχιστους, μήπως θα ‘πρεπε να ξεσκονίσουμε και να ξαναδιαβάσουμε λίγο τον Προυντόν; Μήπως, λέω μήπως, η κίνηση Καρατζαφέρη είναι ένα ιδανικό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίον θα έπρεπε να κινηθούν οι αριστερές δυνάμεις στον τόπο μας, ώστε η σοσιαλιστική ιδεολογία να ξαναπεράσει στις ίδιες τις μάζες και να ξαναγίνει λαός; Μήπως πρέπει, κάποια στιγμή, η αριστερά να ξεφύγει από τις αγκυλώσεις και τους δογματισμούς, να αφουγκρασθεί τα θέλω και τα πιστεύω του λαού μας, να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στους γρίφους και τα προβλήματα των καιρών μας, να αρθρώσει έναν αριστερό λόγο σύγχρονο και πειστικό; Και μήπως, μήπως λέω, η κίνηση Καρατζαφέρη είναι ένα πρώτης τάξεως πολιτικό πείραμα, το οποίο οι αριστερές δυνάμεις μπορούν να εκμεταλλευθούν ποικιλοτρόπως; Μήπως, αντί να πολεμήσουμε κάτι το οποίο κινείται, βασικά, σε μια κατεύθυνση η οποία δεν απέχει και πολύ από κάποια ζητούμενα της αριστεράς (καλά, όχι όλης της αριστεράς, αλλά ενός τμήματός της), μπορούμε απλώς να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τις αιτίες της δυναμικής της κι, αν είναι δυνατόν, να μπορέσουμε να στέψουμε την κίνηση αυτή σε προσανατολισμό και κατεύθυνση πιο ξεκάθαρα, και χωρίς ακροδεξιά βαρίδια, σοσιαλιστική; Μήπως, τελικά, εκείνο που απομένει, για να μετεξελιχθεί η κίνηση Καρατζαφέρη σε κινηματική, είναι να προσπαθήσουμε να την τοποθετήσουμε σε ράγες σοσιαλιστικές;
Πάντως ο Κ. δείχνει πρόθυμος να προβάλλει και να επιλέξει μια σοσιαλιστική κατεύθυνση.
Κι ο Κ., είτε γιατί είναι δημαγωγός είτε γιατί είναι χαρισματικός, πείθει.
Το μόνο που μένει, είναι ίσως, να απαγκιστρωθούμε κι εμείς (εντάξει, όταν λεω εμείς, δεν εννοώ όλους εμάς, αλλά κάποιους από μας) από αγκυλώσεις κι οι ιδεοληψίες και να αντιληφθούμε, επιτέλους, ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.
_________________
"Ειπέ μοι, ει ετεόν γε φίλην ες πατριδ' ικάνω"
(Ομήρου, Οδύσσεια)
"Εγω είμαι ο τόπος σου.
Ίσως να μην είμαι κανείς, αλλά μπορώ να γίνω αυτό που θέλεις"
(Γ. Σεφέρης)

vngelis said...

Εδω φαινεται και η ανιερη συμμαχια.

Ο Ιανος υποστηριζει τον Καρατζαφερη αφου αυτη ειναι η πολιτικη που ειναι εφικτη...

Γι'αυτο ισως τα σαιτ της αντιπληροφορησης κρατανε την υπαρξη του 'μυστικη'. Για να γραφει τετοιες μαλακιες νεοταξικες και η ιδιοτητα του να παιζει σε δυο ταμπλο. Με το ενα ποδι στην αριστερα και με το αλλο στη χουντο-δεξια.

Συμφερει αυτο και στο ΠΚ αφου οπως τον Δον Κιχωτη κυνηγανε ανεμομυλους 'φασιστικους' ξερουν ποιος ειναι ο Ιανος απο παλια και τωρα δενουν το επειχειρημα τους οτι συνεργαζονται αριστεροι με τον Καρατζαφερη ενω αυτοι συνεργαζονται στα ΙΣΑ με την Χαφιεδοτυπια και ολο το ιερατειο της νεας ταξης...

vngelis said...

Το προηγουμενο μυνημα απο αυτο ειναι απ'τον Ιανο στο ρεσαλτο

vngelis said...

Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 09, 2006 11:32 am
Δημοσιεύσεις: 479
ρεσαλτο

[quote="Ιανός"]
Πάντως ο Κ. δείχνει πρόθυμος να προβάλλει και να επιλέξει μια σοσιαλιστική κατεύθυνση.
Κι ο Κ., είτε γιατί είναι δημαγωγός είτε γιατί είναι χαρισματικός, πείθει.
Το μόνο που μένει, είναι, ίσως, να απαγκιστρωθούμε κι εμείς (εντάξει, όταν λεω εμείς, δεν εννοώ όλους εμάς, αλλά κάποιους από μας) από αγκυλώσεις κι οι ιδεοληψίες και να αντιληφθούμε, επιτέλους, ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.[/quote]

[b]
Γλυφε τη Νεα Δημοκρατια και τα παρακλαδια της.[/b]
Οπως ειπε πριν λιγες μερες ο Παλαιμαχος...

[quote]Εντάσσεται στο "κόλπο" και ο ΙΑΝΟΣ, γιατί για κάποιους είναι "νεοταξίτης"!!!
Αυτά όλα είναι υλικό για να γράψεις ένα κείμενο για την "τσούχτρα" και όχι να τα παίρνεις ΣΟΒΑΡΑ.
_________________[/quote]

Γι'αυτο κατεβαινες στις εκλογες με τη Νεα Δημοκρατια?

Ποιους και ποιον κοροιδευεις?

Η 'πολιτικη ειναι η τεχνη του εφικτου'...

Που το εχω ακουσει αυτο το παραμυθι πριν?

vngelis said...

Ιανος,
Βαγγέλη, κοίτα συμμαζέψου γιατί κι η ανοχή έχει τα όριά της.
Αυτά τα "γλύφε" και "πού τα' χα ξανακούσει" να πας να τα πουλήσεις αλλού.
Αν θες να μιλάμε πολιτικά, καλώς.
Αν θες τραμπουκισμούς και μαλακίες, και πάλι καλώς.
Ποιός κατέβαινε, ρε γελοίε, με την ΝΔ στις εκλογές;
Τι συκοφαντίες και παπαρολογίες είναι αυτές που ξερνάς πάλι;
Όσο για τον Παλαίμαχο, να τον αφήσεις έξω από τις μπούρδες σου.
Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα, έκανα τον χαζό και δεν έδωσα συνέχεια στην προβοκάτσια που επιχείρησες. Αλλά, όση καλή θέληση και να θέλω να επιδείξω, άμα είσαι αδιόρθωτος, θα αντιμετωπίσεις κι από μένα την ίδια συμπεριφορά.
Για μια τελευταία φορά, σου ζητάω να αυτοσυγκρατηθείς και να αντιπαρατεθούμε, αν θες, με όρους πολιτικούς.
Άντε αγγελοχτυπημένο, στο κάτω κάτω.
_________________
"Ειπέ μοι, ει ετεόν γε φίλην ες πατριδ' ικάνω"
(Ομήρου, Οδύσσεια)
"Εγω είμαι ο τόπος σου.
Ίσως να μην είμαι κανείς, αλλά μπορώ να γίνω αυτό που θέλεις"
(Γ. Σεφέρης)

quote="Παλαίμαχος"]Βρε σύντροφε Βαγγέλη!
Παραθέτεις ένα κομμάτι μου περί "τσούχτρας" και μετά
Λες: "Γι αυτό κατέβαινες στις εκλογές με τη Ν.Δ."
ΤΙ και ποιον εννοείς;
ΕΜΕΝΑ;[/quote]

Τον χαζω μπορεις να τον κανεις ομως τον Κινεζο δεν νομιζω.

Συγκεκριμενα ειπες οτι ο Ιανος δεν ειναι νεοταξιτης η τον λενε νεοταξιτης [b]χωρις να το αποδεικνυουν.[/b]

Εδω συγκεκριμενα λεει οτι ο Καρατζαφερης και το ΛΑΟΣ
[b]
Πάντως ο Κ. δείχνει πρόθυμος να προβάλλει και να επιλέξει μια σοσιαλιστική κατεύθυνση.
Κι ο Κ., είτε γιατί είναι δημαγωγός είτε γιατί είναι χαρισματικός, πείθει.
Το μόνο που μένει, είναι, ίσως, να απαγκιστρωθούμε κι εμείς (εντάξει, όταν λεω εμείς, δεν εννοώ όλους εμάς, αλλά κάποιους από μας) από αγκυλώσεις κι οι ιδεοληψίες και να αντιληφθούμε, επιτέλους, ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.[/b]

Στο Χαφιεδομυντια λενε οτι ο Ιανος ειναι ο Ιατροπουλος. Το ιδιο ειπε ο Οιστρος. Ο Βηχος τον γνωριζει επισης.

Ποιους κοροιδευεται με τετοια κολπα? Εαν δεν πει τωρα ποιος ειναι ο Ιανος και γιατι κραταει ανονυμια με τα παραπανω που γραφει το συμπερασμα παραμενει οτι ειναι ο συνδετικος κρικος για να δεσει το μυθιστορημα οτι τμημα της οργανωμενης αριστερας υποστηριζει το ΛΑΟΣ.

Ο Ιανος μπορει να γλυφει τον Νεο Δημοκρατη Καρατζαφερη και να μας γραφει οτι μπορει να παει προς 'σοσιαλιστικη κατευθυνση' οπως ο Μουσολινι μπορουσε.
Τα πολιτικα επιχειρηματα δεν πειθουν ουτε οι πισωπλατες μανουβρες.