Monday, October 09, 2006

Τι Ειναι και τι Παιζεται με το Α1 και τον Καρατζαφερη;

Τον τελευταιο μηνα πολλες πληροφοριες κυκλοφορουν για τις σχεσεις τις Αριστερας με τον Καρατζαφερη και πολλα λεγονται υπογεια και επιτηδες απ'τους νεοταξιτες γλυφτες των Αμερικανων και τις 'πολυπολιτισμικοτητας'. Επειδη αυτοι ειναι κωλος και βρακυ με την πολιτικη των ανοικτων συνορων εχουν ανακαταψη δημοσιευσης που εχει κανει η Α1 με αυτους απ'τους οποιους πηραν τα κειμενα.

Ετσι ανακατεψαν οσους εχουν γραψει στο Ρεσαλτο η οσους εχουν γραψει στην Σοσιαλιστικη Προοπτικη με το ΛΑΟΣ. Με την ιδια λογικη αφου οι ΜΚΟ διαφημηζουν μονιμως στο Χαφιεδομυντια και το Πολιτικο Καφενειο τοτε ολοι οσοι συμμετεχουν σε αυτα τα σαιτ εχουν την ιδια πολιτικη. Μιλαμε οχι απλως για την λογικη του παραλογου αλλα την λογικη του οποιος βαζει αρθρα σε 'ανοικτο' σαιτ τοτε εχει πολιτικη σχεση με αυτο.

Με βαση υπογειων συμφωνιων αφου συννενουνται μαζυ εκαναν μια προβοκατσια για εναν Περιανδρο που υποτιθεται πλακωσε ενα αριστεριστη και εγραψαν συγκεκριμενα στο Χαφιεδομυντια-δηλαδη τα 'κρυμμενα'- οτι τον υποστηριζω, εαν πραγματικα το εγραψα εγω, οπως ειπε ο γνωστος τραμπουκος των ανοικτων συνορων ο πολυς Παναγιωτης Βηχος.

Χωρις στοιχεια και με τι λογικη οτι το Ρεσαλτο δημοσιευτηκε στην πρωτη σελιδα του Α1 και επειδη αρθρο δημοσιευτηκε στο Ρεσαλτο απο εμενα, τοτε οι αριστεροι ειναι ...Καρατζαφερηδες. Το γνωστο παραμυθι που κυκλοφορουν εδω και δυο-τρια χρονια οι ανοικτοσυνορακιδες πολιτικοι υπαλληλοι της ΕΕ.

Δημοσιευω λοιπον την αριστερη θεση για τον Καρατζαφερη οχι τις ανιερες συμμαχιες που ονειρευονται αλλοι οταν γνωριζουν οτι παιζεται παιχνιδι για να παρουν ψυφους απ'το ΚΚΕ.
Που θα τους παρουν αφου το ΚΚΕ με την πολιτικη του στο ζητημα της λαθρομεταναστευσης εχει γινει ενα με τους αριστεριστες νεοταξιτες.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Οι ακροδεξιές καρικατούρες

Γίνεται φανερό, γιατί στην Ελλάδα οι πολιτικοί αχυράνθρωποι του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου επιχειρούν να τρομοκρατήσουν την ελληνική κοινωνία με το φάντασμα του φασισμού και του ακροδεξιού κινδύνου: Επιδοτούν ακροδεξιές γελοιογραφίες, σαν του Καρατζαφέρη. Φουσκώνουν το «φαινόμενο» της «ακροδεξιάς απειλής» και ωρύονται «αντιφασιστικά» και «αντιεθνικιστικά» τα καθεστωτικά συγκροτήματα των ΜΜΕ και οι έμμισθοι απολογητές της παγκοσμιοποίησης.
Επιδοτούν πολιτικά τον Καρατζαφέρη, συστηματικά και ποικιλότροπα και μετά τον υψώνουν σαν «σκιάχτρο» ακροδεξιάς απειλής. Σε όλα τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, παρελαύνει ο Καρατζαφέρης, τη στιγμή που το ΚΚΕ, το αρχαιότερο κόμμα, που είναι στη Βουλή και με υπερδιπλάσιο ποσοστό από το ΛΑΟΣ, το έχουν εξαφανίσει. Παλαιότερα το ίδιο είχε συμβεί και με το ΔΗΚΚΙ. Ήταν στη Βουλή αλλά ο Τσοβόλας και τα στελέχη του ήταν αποκλεισμένα από τη βιομηχανία της Ενημέρωσης. Ο Καρατζαφέρης, εκτός Βουλής και κάθε βράδυ δίνει σώου στα κανάλια. Αυτή η σκανδαλώδης ειδική μεταχείριση από τα ΜΜΕ που αποτελούν το πιο δυναμικό τμήμα της ιδεολογικής δομής του μεγάλου κεφαλαίου λέει πολλά σε όσους θέλουν να σκεφτούν.
Κανένα κίνδυνο δεν διατρέχει το διακοσμητικό ντεκόρ του αστικού κοινοβουλευτισμού από τον Καρατζαφέρη. Καμιά «ακροδεξιά απειλή» δεν σηματοδοτεί. Μια ακροδεξιά καρικατούρα είναι που κατασκευάζεται και επιδοτείται πολιτικά από το μεγάλο κεφάλαιο και το «εκσυγχρονιστικό» κατεστημένο με διπλό στόχο:
ΠΡΩΤΟΝ: Να λειτουργήσει σαν ασφαλιστική δικλείδα, συγκεντρώνοντας και εκφυλίζοντας μια υγιή λαϊκή δυσαρέσκεια. Τα μεγάλα εθνικά και εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση προκαλούν καταλυτικές διεργασίες στην κοινωνία και μεγάλη λαϊκή οργή. Το καναλιζάρισμα αυτής της λαϊκής απογοήτευσης και οργής επιχειρείται μέσω Καρατζαφέρη, μια και η Αριστερά αδρανεί.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Να χρησιμοποιείται ανά πάσα στιγμή σαν ο «ακροδεξιός» και «φασιστικός» μπαμπούλας και ταυτόχρονα σαν σημείο αναφοράς για το στιγματισμό κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης ενάντια στις μακάβριες επιδιώξεις του πλανητικού ολοκληρωτισμού.
Με ένα σπάρο δηλαδή δύο τρυγόνια. Από τη μια ανεμίζουμε το «σκιάχτρο» και από την άλλη στιγματίζουμε ως «εθνικιστές», «ρατσιστές» και «φασίστες» όσους θέτουν αγωνιστικά τα προβλήματα που καπηλεύεται δημαγωγικά ο «ακροδεξιός κλόουν».

Βεβαίως υπάρχει και ένας τρίτος «ειδικός» εκλογικός στόχος: Η αποψίλωση της Ν.Δ., ο εμβολισμός του κομματικού σκηνικού και η «εκσυγχρονιστική» του ανασύσταση και αναπαλαίωση.

Το κεφάλαιο ξέρει τι πράττει. Έχει και διορατικότητα και πολιτικές εμπειρίες. Η Αριστερά κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Μάλιστα κάποια τμήματά της όχι μόνο στρώνουν το έδαφος στον πλανητικό ολοκληρωτισμό, αλλά αποτελούν και τους ιδεολογικούς
εκφραστές αυτού του εφιάλτη…

οβελιξ

Θα επιχειρήσω μία πρόβλεψη, η οποία θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευσθεί από τα μελλοντικά γεγονότα: Αν ο ΛΑ.Ο.Σ. αποκτήσει σημαντική δύναμη, σε σημείο να επηρρεάζει της πολιτικές εξελίξεις, είναι ενδεχόμενο κάποιο από τα μεγάλα κόμματα να "σφυρίξει" στον Καρατζαφέρη (όπως σφυρίζει κανείς στον σκύλο του) καλώντας τον να υποστηρίξει μία Κυβέρνηση συνεργασίας. Αν λοιπόν γίνει κάτι τέτοιο, ο Καρατζαφέρης ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙ να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να πάρει, γιά αντάλλαγμα, τα Υπουργεία του. Απαράλλαχτα όπως και ο πολύς Κωστής Στεφανόπουλος (ο μετέπειτα "πλέον αγαπητός και αξιοσέβαστος άνδρας του Δημοσίου Βίου" - κατά τα ΜΜΕ!) το 1990, επικεφαλής της ΔΗ.ΑΝΑ., όταν του "σφύριξε" ο Μητσοτάκης, και εκείνος ΤΣΑΚΙΣΤΗΚΕ να συμμορφωθεί κουνώντας την ουρά του - γιά να χάσει τον ένα και μοναδικό βουλευτή του (Κατσίκης) ύστερα από λίγους μήνες.
Ο Καρατζαφέρης ξεκίνησε σαν "τσιμπούκ - ογλάν" του Μητσοτάκη, και δεν χάνει την ευκαιρία να εκφράσει και τώρα τον "σεβασμό" και την "εκτίμησή" του γιά αυτόν. Δεν χρειάζονται περισσότερα γιά να καταλάβει κανείς τι είδους "ιδεολόγος Εθνικιστής" είναι κάποιος που έλκει την καταγωγή του από αυτόν τον κατ' εξοχήν ΕΛΕΕΙΝΟ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΥΡΦΕΤΟ (κλίκα Μητσοτάκη - Ντόρας).



Resaltomag
Ο Λ.Α.ΟΣ: Η φάρσα της ουτοπίας




«Η ουτοπία στην πολιτική –μας λέει ο Λένιν- είναι τέτοιου είδους επιθυμία, που δεν μπορεί να εκπληρωθεί με κανένα τρόπο ούτε τώρα, ούτε αργότερα, επιθυμία που δεν στηρίζεται στις κοινωνικές δυνάμεις και δεν τονώνεται από το μεγάλωμα, την ανάπτυξη των πολιτικών, ταξικών δυνάμεων».

Η τραγωδία του εργατικού και λαϊκού κινήματος γεννάει πολιτικές ουτοπίες. Το 1974 γεννήθηκε η ουτοπία του μικροαστικού σοσιαλισμού (ΠΑΣΟΚ). Η τραγωδία αυτής της μικροαστικής σοσιαλιστικής ουτοπίας (που αποτυπώνει τη γενικότερη τραγωδία του αριστερού κινήματος) γεννά σήμερα μια ουτοπία- φάρσα: Τον Λ.Α.ΟΣ!

Και είναι ο Λ.Α.ΟΣ καρικατούρα ιστορικής φάρσας γιατί δεν έχει καμιά ιστορική τύχη και προοπτική. Δεν γεννήθηκε από ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις, από ριζοσπαστικές ζυμώσεις, εξάρσεις και πολιτικές εντάσεις της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ένα κατασκεύασμα βοναπαρτιστικό, εκλογικό υποπροϊόν της πολιτικής παρακμής που κερδοσκοπεί αγρίως με τους διαφημιστικούς όρους της καπιταλιστικής αγοράς (και όχι με κοινωνικούς όρους οργάνωσης και πολιτικού κόμματος), ΠΑΝΩ στα προβλήματα του ελληνικού λαού.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ, αυτή η σοσιαλιστική μικροαστική ουτοπία γεννήθηκε από μια ΡΩΜΑΛΕΑ και εκρηκτική ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Ήταν η συνισταμένη ενός παλιρροϊκού κοινωνικού ρεύματος και του χαμηλού επιπέδου συνείδησής του. Εξέφραζε την εκρηκτική ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος και το καθυστερημένο επίπεδο της πολιτικής (ταξικής) του συνείδησης. Εξέφραζε την ΕΛΠΙΔΑ της ΑΛΛΑΓΗΣ σε μια θολή μεν, αλλά σοσιαλιστική προοπτική. Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα λαϊκό μέτωπο, ΙΣΤΟΡΙΚΑ καταδικασμένο (το είχαμε προβλέψει από ΤΟΤΕ), αλλά με ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΑΞΟΝΑ: Το σοσιαλισμό. Τα κοινωνικά και εθνικά αιτήματα που έλυσε η ιστορική σοσιαλδημοκρατία, μετέφερε στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ με ριζοσπαστική σοσιαλιστική ρητορεία.

Η Εξέλιξή του είναι γνωστή: Μεταλλάχτηκε στην πιο προωθημένη και μοχθηρή γκριμάτσα του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού, σε «Φιλιπινέζα» της νέας πλανητικής αυτοκρατορίας…

Ο Λ.Α.ΟΣ δεν έχει καμιά ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ με το ΠΑΣΟΚ, δεν πατάει σε κανένα κίνημα, σε κανένα κοινωνικό ή εθνικό ρεύμα. Δεν Εκφράζει καμιά ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΡΟΠΗ, καμιά κοινωνική και πολιτική ΕΛΠΙΔΑ. Κερδοσκοπεί, με όρους εκλογικής δημαγωγίας και θεάματος, ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. Καιροσκοπικά επιχειρεί να καλύψει το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΕΝΟ, κατασκευάζοντας πολιτικά μοτίβα και φόρμες ακροδεξιάς ιδεολογίας και αριστερής ρητορείας. Δανείζεται Αντρεϊκή ρητορεία και αριστερές λεκτικές φόρμες για να καλύψει την ΑΠΟΥΣΙΑ ιδεολογικού άξονα και πολιτικού προγράμματος. Και ακόμα να εξωραΐσει τα παρωχημένα ιδεολογικά κλισέ του ακροδεξιού εθνικισμού.

Ο Λ.Α.ΟΣ δεν έχει καμιά συγκρότηση: Ούτε ιδεολογική, ούτε πολιτική, ούτε οργανωτική. Ένα συνονθύλευμα ιδεολογικών και πολιτικών μπαλωμάτων χωρίς ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ είναι στην καλύτερη περίπτωση. Τέτοια καιροσκοπικά σχήματα που είναι μετέωρα κοινωνικά, έξω και Υπεράνω από τις διεργασίες της κοινωνίας, δεν έχουν ΖΩΗ. Σκάνε σαν τις φούσκες. Μπορεί με τη δημαγωγία και κερδοσκοπώντας πάνω στην ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ να έχουν κάποιο συγκυριακό εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά με τις πρώτες πολιτικές καταιγίδες θα σκορπίσουν ή θα ενσωματωθούν στον κορμό τους: Στο καπιταλιστικό οικοδόμημα.

ΚΑΜΙΑ, λοιπόν αυταπάτη για τον Λ.Α.ΟΣ. Σύντομα, πολύ σύντομα η πραγματικότητα θα το τινάξει στον αέρα. Το να συμπράττεις με αυτό που καταδικάζεις, έστω και μερικώς, αυτό και


Περιεργω...
Κάτι περίεργο συμβαίνει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας. Απ’ τα περιεχόμενα των δύο τελευταίων Ρεσάλτο απουσιάζουν οι «άγιοι πατέρες». Στο σάιτ σταμάτησε ο βομβαρδισμός με κείμενα ακροδεξιών νοσταλγών και ο Θύμιος προχώρησε σε ιντερνετική αποκήρυξη του ΛΑΟΣ. Απ’ την άλλη (στα ίδια τεύχη του Ρεσάλτο) εμφανίστηκε ο Ηλίας Λέντζος, πρώην κνίτης που κατέληξε στην ακροδεξιά «Πατριωτική Συμμαχία», αφού στάθμευσε προσωρινά στο ΛΑΟΣ. Τώρα είναι υποψήφιος στον ακροδεξιό δημοτικό Συνδυασμό «Αθήνα Πόλις Ελληνική» του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου με συνυποψήφιο τον Σπύρο Ζουρνατζή. Αυτός ο Ζουρνατζής δεν είναι ο πρώην υφυπουργός Τύπου της χούντας που μπήκε πρώτος με τα τανκς στο Πολυτεχνείο;

No comments: