Monday, October 09, 2006

Στο Ιρακ Κατοχη, στη Σερβια τι Εγινε?

Επι μια δεκαετια τα διεθνη ΜΜΕ και οι πλανηταρχες μας παραμυθιασαν οτι η Σερβια ηττηθηκε στρατιωτικα απ'του Αμερικανους. Μπανει λοιπον το ζητημα γιατι δεν εγινε κατοχη στη Σερβια ενω εγινε στο Ιρακ?

Επι 78 μερες βομβαδιρζαν την Σερβια. Γιατι δεν εστειλαν τα στρατευματα για κατοχη? Γιατι τα εστειλαν στο Ιρακ?

Εαν πιστευει κανεις την προπαγανδα των Δυτικων οι Σερβοι υποχωρησαν με το Σχεδιο του Νταιτον. Αυτη η υποχωρηση ειταν εκ μερους των Σερβων η των Αμερικανων και τι σημαινε τελικα η συμφωνια αυτη? Αφου νικηθηκαν πως δεν περασε η Σερβια στη Δυση κατευθειαν και γιατι δεν εφτασαν Αμερικανικες δυναμεις με βασεις.

Μονο στη Μακεδονια ειναι οι βασεις εαν δεν κανω λαθος.

Στη Βοσνια εγινε δημοψησμα για ενωση των Σερβων με τη Γιουγκοσλαβια. Ακομα δεν 'παρεδωσαν' του Καραντιζ και Μλαντις οι 'ηττημενοι'. Πανω απο δυο εκκατομυρια πηγαν στη κηδεια του Μιλοσεβιτς.

Πως εξυγουνται ΟΛΑ αυτα? Εχουμε να κανουμε με συνφωνιες κεκλεισμενων των θυρων οπου οι Αμερικανοι ηθελαν εκεχειρεια αφου δεν μπορουσαν να τα βγαλουν περα στρατιωτικα και τελικα εχουμε φτασει σε ενα τελμα εκ μερος των Αμερικανων σε σχεση με την Σερβια?

Η μηπως χρησιμοποιησαν το θεατρο της καταιγηδας κατα της Σερβιας για να νομιμοποιησουν στις συνηδεισεις των λαων οτι ειναι αηττητοι οι πλανηταρχες οταν αρχισαν την αλλη καταιγιδα αυτη της ερημου?

Εν τελει η ηττα της Αμερικης στη Γιουγκοσλαβια θα ηταν τετελεσμενο γεγονος εαν η Σερβικη ηγεσια δεν εκανε υποχωρησεις που δεν χρειαζοταν να κανει. Με βαση τις υποχωρησεις αλλων βαδιζουν οι πλανηταρχες οχι με βαση την υπεροχη τους.

Το Ιρακ ειναι μισο του Βιετναμ και τα αγγουρια που εχουν φαει εκει με κανενα τροπο δεν μπορει να ξεχαστουν ουτε να κρυφτουν. Με την καλυτερη προπαγανδα η ηττα στο Ιρακ ειναι η συνεχεια της ηττας απ'τη Γιουγκοσλαβια.

Οσο πιο νωριτερα το κατανοησουν ολοι τοσο το καλυτερα.

6 comments:

Nativist said...

Μην συγχέεις τις δύο περιπτώσεις (Γιουγκοσλαβία-Ιράκ). Στην Γιουγκοσλαβία βομβαρδίστηκε ο σερβικός εθνικισμός, επειδή ο εθνικισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των σχεδίων της Νέας Τάξης. Άπαξ και ο εκπρόσωπός του, ο Μιλόσεβιτς, ηττήθηκε, οι Αμερικανοί νόμισαν ότι τελείωσαν με το κεφάλαιο αυτό. Ο Κοστούνιτσα είναι δικός τους άνθρωπος, όπως ήταν και ο Τζίτζιτς που παρέδωσε τον Μιλόσεβιτς στην Χάγη. Όμως, ο σερβικός εθνικισμός δεν έχει ηττηθεί, διότι έχει βαθιές ρίζες στον σερβικό λαό. Πρόσφατα η Βουλή της Σερβίας έκανε αναθεώρηση του συντάγματος, όπου προβλέπεται ότι σε καμμία περίπτωση η Σερβία δεν θα δεχθεί την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου και καθιερώνεται ως επίσημη γραφή το Κυριλλικό Αλφάβητο μόνο (παλιά είχαν και το λατινικό).

Το Ιράκ είναι μία εντελώς διαφορετική περίπτωση. Οι ΗΠΑ ήθελαν να είναι κοντά στα πετρέλαια και να τα ελέγχουν.

vngelis said...

Ο εθνικισμος ο σερβικος μπορει να μην ηττηθηκε. Το προβλημα ειναι ομως οτι οι Αμερικανοι παρουσιασαν την εισβολη στη Σερβια σαν αηττητη επεμβαση απ'τον αερα που ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ τους Σερβους στην ...ηττα.

Ισως ρωταω να εγινε το αλλο. Οι Αμερικανοι ανικαν οι να επεμβουν στρατιωτικα πιεστηκαν να μπουν σε συμφωνια με τον Μιλοσεβιτς που σε μια επομενη φαση την αναιρεσαν. Δεν λυθηκαν ομως τα προβληματα τους αφου το Γιουγκοσλαβικο ειναι ανοικτη πληγη και αμερικανικες βασεις δεν υπαρχουν εκει εκτως απ'τα Σκοπια.

Το ζητημα του Κοσοβου ειναι ακομα ανοικτο και η Σερβια εδω και χρονια δεν εχει κυρωσεις. Αρα σε νεα πολεμικη αντιπαραθεση δεν ειναι στην ιδια μοιρα με το Ιρακ που ειχε και 10 χρονια κυρωσεις...

Nativist said...

Μετά από 11 εβδομάδες βομβαρδισμών, σίγουρα αναγκάστηκε η Σερβία να υποχωρήσει. Τότε ομάλισαν οι Αμερικανοί τον UCK, o οποίος δεν άφησε τίποτε όρθιο στην περιοχή, κατέσφαξε τους εναπομείναντες Σέρβους, βίασε (ακόμη και καλόγριες σε μοναστήριο), κατάστρεψε εκκλησιές, κοιμητήρια κ.λπ., κ.λπ. Σκοπός ήταν να ακατρομοκτατήσουν τους Σέρβους, να κάμψουν το ηθικό τους και φυσικά κανείς δεν δικάστηκε για τα εγκλήματα αυτά, αφού τα έκαναν τα τσιράκια των Αμερικανών. Η υποχώρηση ήταν μία στρατιωτική ήττα (οι Αμερικανοί απέφυγαν την χερσαία απόβαση, διότι φοβήθηκαν τις απώλειες). Να θυμίσω, όμως, ότι η επιχείρηση αυτή έγινε με την σύμφωνη γνώμη του ΟΗΕ και πήραν μέρος σ' αυτή και ευρωπαϊκά κράτη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μηδέ της Ελλάδας εξαιρουμένης. Ο πραγματικός στόχος, ο σερβικός εθνικισμός, αυτός δεν νικήθηκε(διάβασε κι εδώ http://www.diktyo21.gr/item.asp?ReportID=330). Δεν νομίζω ότι οι Αμερικανοί ήθελαν να εγκαταστήσουν βάσεις στην Σερβία και ούτε ότι οι Σέρβοι θα δεχόντουσαν κάτι τέτοιο. Για την συμφωνία Αμερικανών-Σέρβων, είχε διαμεσολαβήσει και ο Μητσοτάκης, τον οποίο ο Μιλόσεβιτς θεωρούσε σύμμαχο και φίλο. Δεν ξέρω αν σε κάλυψα με την απάντηση αυτή.


Η επιχείρηση Ιράκ ήταν υπόθεση μόνο των ΗΠΑ (δεν υπήρξε έγκριση από τον ΟΗΕ), χωρίς ούτε καν κάποια πειστικά προσχήματα (στην Γιουγκοσλαβία τάχα πήγαν να σταματήσουν τις εθνοκαθάρσεις και μετά άφησαν να γίνει ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ εις βάρος των Σέρβων). Καθαρή πειρατική επίθεση, άσχετα με το αν ο Σαντάμ Χουσεΐν ήταν αλήτης και τύραννος.

vngelis said...

Απ'τη μια λες οτι οι Σερβοι υποχωρησαν και απ'την αλλη οτι οι Αμερικανοι νικησαν. Αυτη ακριβως ειναι μια αντιφαση. Στρατιωτικη νικη σημαινει ηττα για μια απ΄τις δυο πλευρες. Το Σερβικο δεν ηττηθηκε.

Nativist said...

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Από την μία οι Σέρβοι αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν εξ αιτίας των βομβαρδισμών. Αυτό είναι στρατιωτική νίκη των ΗΠΑ & Σια. και έγινε αιτία να φύγει και ο εκφραστής του σερβικού εθνικισμού, ο Μιλόσεβτις. Αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο.

Όμως, δεν επετεύχθη ο τελικός στόχος, ο οποίος ήταν η κάμψη του σερβικού εθνικισμού, διότι, όπως αποδεικνύεται και από το άρθρο που παρέθεσα, αυτός ζει και βασιλεύει.

Δεν υπάρχει αντίφαση στα λεγόμενά μου.

vngelis said...

Στρατιωτικη νικη σημαινη ηττα του ενος απ'τους δυο συμμετεχοντες σ'ενα πολεμο. Οταν η μια απ'τις δυο πλευρες βομβαδιρζη και μετα δηλωνει 'νικη' οπως εκαναν και στο Ιρακ οταν ο Μπους σταθηκε σ'ενα αεροπλανοφορ και δηλωσε 'νικη' η ειμαστε τυφλωμενοι με την Αμερικανοκρατεια και δεν μπορουμε να δουμε περαν απ'τη μυτη μας η τελικα λεμε οτι θελουμε οποτε θελουμε.

Η αποχωρηση του Μιλοσεβιτς δεν ειχε σχεση με την στρατιωτικη ισχυει τον αμερικανων. Δεν εγινε την περιοδο αμεσως μετα τον πολεμο. Ειχε σχεση με κυρωσεις κατα της χωρας. Το προβλημα ομως δεν λυθηκε. Οι Σερβοι παραμενουν μια στρατιωτικη δυναμη ισχυεις.