Friday, February 19, 2010

«ΟΧΙ ΓΚΕΤΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ Η ΕΠΙΣΚ. ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ:

«ΟΧΙ ΓΚΕΤΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ Η ΕΠΙΣΚ. ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ:

Εδώ και 4 μήνες οι απελπισμένοι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα για την επιβίωση μας, αλλά και για την επιβίωση της τελευταίας βαριάς βιομηχανίας του Πειραιά. Δυστυχώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, τα καράβια έχουν εξαφανιστεί και η Κίνα θέλει να πάρει την Ζώνη και να την μετατρέψει σε αποθήκη της. Το χειρότερο είναι ότι την ίδια ώρα το Δ.Σ. του συνδικάτου μετάλλου, που ελέγχεται απόλυτα από το Π.Α.Μ.Ε (Κ.Κ.Ε.), όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για όλα αυτά, αλλά πάνω στη μεγάλη κρίση και την ανεργία έχει μετατρέψει τη Ζώνη σε ένα δικό του γκέτο καταπίεσης αδικίας και καταστροφής.

Έτσι: 1) Βάζει τους δικούς του ανθρώπους στις λίγες θέσεις δουλειάς και ρίχνει όλους εμάς τους άλλους. Αυτό το καταφέρνει επειδή ελέγχει τις κρατικές Επιτροπές Υγιεινής και Ασφαλείας στη Ζώνη, οπότε λέει στους εργολάβους ή παίρνετε τους δικούς μας στη δουλειά ή επικαλούμαι την αυστηρή τήρηση του κανονισμού και σας κλείνω. Και αυτοί για να έχουν την ησυχία τους παίρνουν τους ανθρώπους του Δ.Σ. στη δουλειά οπότε όποιος εργάτης δεν τα έχει καλά με το Δ.Σ. έχει σοβαρό πρόβλημα ανεργίας.

2) Κάνει ασταμάτητες και κάθε λίγο και λιγάκι απεργίες και ανοιγοκλείνει τη Ζώνη, όχι για τα αιτήματα που μας πονάνε, αλλά για να καθυστερεί τις επισκευές και να μπλοκάρει και τα καράβια όποτε θέλει. Επίσης δεν επιτρέπει να γίνονται έργα εκσυγχρονισμού όπως δεξαμενές και γερανοί με το επιχείρημα ότι αυτά θα τα κάνουν καπιταλιστές, λες και υπάρχει τίποτα άλλο από καπιταλισμό σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα με την κρίση, ενώ υπάρχει δουλειά σε άλλα ναυπηγεία, στη Ζώνη δεν υπάρχει. Εκτός που πεινάνε οι οικογένειες μας, πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα εγκληματικό σχέδιο για να οδηγήσουν τη Ζώνη στο μαρασμό και στο κλείσιμο και να ξεπουληθεί τζάμπα στους συντρόφους τους, κινέζους δουλοκτήτες, αφήνοντας ανέργους πολλές χιλιάδες εργαζόμενους που ζουν από τη Ζώνη.

Θα αναρωτηθεί κανείς πώς με τέτοια που κάνει το Π.Α.Μ.Ε (Κ.Κ.Ε.) παίρνει ως τώρα την πλειοψηφία του Δ.Σ. του συνδικάτου Μετάλλου. Την παίρνει με “νόμιμη” νοθεία. Δηλαδή το συνδικάτο Μετάλλου δεν ειναι αποκλειστικά της Ζώνης, αλλά κλαδικό σωματείο όλων των μεταλλεργατών της Αττικής, οπότε είναι γραμμένοι 2.000 εργάτες από τη Ζώνη και άλλες 9.000 εκτός Ζώνης, που δουλεύουν σε άλλα ναυπηγεία και εργοστάσια που έχουν τα δικά τους σωματεία και σε μικροεπιχειρήσεις άσχετες με τη Ζώνη. Έτσι το ΠΑΜΕ, επειδή έχει ισχυρό κομματικό δίκτυο, χρησιμοποιεί όσους χρειάζεται ανάμεσα στους 9.000 μια φορά στα 2 χρόνια που γίνονται οι εκλογές και τους κουβαλάει να ψηφίσουν για ΔΣ. Έτσι έχει πάντα την πλειοψηφία.

Για να σταματήσει αυτή η καταστροφή και η δικτατορία που μας στερεί την αξιοπρέπεια και το ψωμί μας, κάναμε τελευταία συνελεύσεις αυτοοργάνωσης με πάνω απο 300 συναδέλφους και καλέσαμε όλους τους συναδέλφους -και αυτούς του ΠΑΜΕ- να δημιουργήσουμε Σωματείο αποκλειστικά του χώρου δουλειάς μας, δηλαδή σωματείο της Ζώνης, όπως έχουν όλοι οι εργάτες της Ελλάδας, και αν το ΠΑΜΕ πάρει την πλειοψηφία σε αυτό, ας την πάρει. Το ΠΑΜΕ όμως αρνήθηκε, οπότε αρχίσαμε να μαζεύουμε υπογραφές για ένα κανονικό Σωματείο Ζώνης. Τότε ξεκίνησαν μια εκστρατεία τρομοκρατίας ότι όποιοι υπογράφουν είναι διασπαστές και πράκτορες της εργοδοσίας και ότι αν συνεχίσουν το ΔΣ θα τους εμποδίσει να ξαναπιάσουν δουλειά στη Ζώνη.

Εμείς ασφαλώς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα ενάντια στο γκέτο του ΠΑΜΕ και στη νοθεία του και θα παλεύουμε για ένα ενιαίο Σωματείο όλων των εργατών της Ζώνης, που θα αντιστέκεται στην εργοδοσία συνολικά όπως το κάναμε σε όλη την ιστορία μας και όχι όπως κάνει το ΠΑΜΕ της Ζώνης. Αυτό κοντράρει όσους εργοδότες δεν παίζουν το παιχνίδι του και μόνο πουλάει όταν συγκρουόμαστε με όσους εργοδότες είναι τακίμια τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά και της Αθήνας να καταδικάσουν ηθικά αυτή τη συμπεριφορά, ώστε να υπάρξει συνδικαλιστική δημοκρατία και όχι γκέτο στη Ζώνη, για να υπάρξει δουλειά, να έρθουν καράβια, να γίνει εκσυγχρονισμός και κυρίως να μην πουληθεί η Ζώνη στους κινέζους αποικιοκράτες. Την ώρα που έχουμε τέτοιο χρέος σαν χώρα και τέτοια ανεργία το να διώχνουμε τα πλοία, να ξεπουλιέται και να κλείνει ο τελευταίος κερδοφόρος και συναλλαγματοφόρος τομέας της βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα. Αυτό αφορά όλο τον Πειραιά και την χώρα ολόκληρη. Γι’ αυτό ζητάμε την συμπαράσταση όλου του Πειραϊκού και του Ελληνικού λαού.

Συγκέντρωση της Αυτοοργάνωσης των εργατών της Ζώνης – Κλειστό γήπεδο Ν. Ικονίου, Γ. Παπανδρέου και Τήνου (νέος δρόμος Περάματος), Τετάρτη 17 Φλεβάρη 7.00 μμ»

Οι λόγοι που κάνουν τους εργάτες της Ζώνης να απεχθάνονται τους κουκουέδες του ΠΑΜΕ είναι πολλοί, αλλά τούτη τη στιγμή μπορεί να συνοψιστούν σε δύο: Ο πρώτος, είναι το γεγονός ότι η κουκουέδικη κάστα χρησιμοποιεί την οργανωτική της δυνατότητα να κινητοποιεί συνδικαλιστικά τους εργαζόμενους, να ενεργοποιεί τις κρατικές Επιτροπές Υγιεινής και Ασφαλείας, για να πιέζει έτσι και να κλείνει σιωπηρές συμφωνίες με τους εργοδότες, δίνοντας εγγυήσεις εργασιακής ειρήνης, αρκεί να προσλαμβάνουν τους δικούς της ανθρώπους στις επισκευαστικές εργασίες. Σαν αποτέλεσμα όσοι εργάτες είναι εκτός κουκουέδικου μηχανισμού -και είναι η μεγάλη πλειοψηφία- να μένουν μακροχρόνια άνεργοι ή να επιζητούν την εύνοια του ΠΑΜΕ.

Ο δεύτερος, αλλά πρώτος σε σπουδαιότητα λόγος, είναι ότι το ΠΑΜΕ στηρίζει πολιτικά την λαθρομετανάστευση, συνέπεια της οποίας οι εργολάβοι της Ζώνης να προτιμούν τους φτηνούς και δουλικούς αλλοδαπούς, κι αυτή είναι ο σπουδαιότερη αιτία που οι Έλληνες εργάτες της ζώνης όχι μόνο μένουν άνεργοι, αλλά δεν έχουν και καμιά δυνατότητα οργανωθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, αφού οι εργοδότες μπορούν ανά πάσα στιγμή να τους αντικαταστήσουν με αλλοδαπούς. Η πολιτική αυτή των κουκουέδων στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι ο απαραίτητος όρος για τις καλές και προνομιακές τους σχέσεις με τους εργολάβους. Για τον ίδιο λόγο οι κύριοι του «συντονιστικού» της «Αυτοοργάνωσης» δεν σταματούν να πιπιλάνε επιδεικτικά την καραμέλα του «ρατσισμού» και «αντιρατσισμού», αντιλαμβανόμενοι πλήρως ότι καμιά συμφωνία δεν μπορεί να γίνει με τους εργοδότες και καμιά κλίκα προνομιούχων δεν μπορούν να δημιουργήσουν, χωρίς να εγγυώνται το δικαίωμα των εργοδοτών να χρησιμοποιούν τους αλλοδαπούς, για να συμπιέζουν τα μεροκάματα και για να επιβάλουν τους όρους τους στους εργάτες. Γι’ αυτό έχουν εξασφαλισμένη την καταδίκη τους στη συνείδηση των εργατών, όπως ήδη είναι καταδικασμένο και χρεοκοπημένο το ΠΑΜΕ.

(Οι αριθμοί που εμφανίζουν τα λαμόγια της «Αυτοοργάνωσης» ως οργανωμένη δύναμη του ΠΑΜΕ στο Μέταλλο είναι εικονικοί. Είναι παραμύθι για ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για την πραγματική κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, σήμερα.)

ΤΑ ΒΑΛΕΣΑΚΙΑ

Το Τίμ των «Εργατοπατέρων της "Αυτοοργάνωσης" στη θέση των αυθεντικών εργατοπατέρων του ΠΑΜΕ» είναι μια φτηνή καρικατούρα σαν τα Βαλεσάκια της Πολωνίας που γύρισαν την ταμπέλα και απο καθεστωτικά Σταλινικά καθάρματα που ήταν με το παραπλανητικό δόλωμα της «Αλληλεγγύης» το χρησιμοποίησαν για να τα βρουν με τα αφεντικά του ιμπεριαλισμού.

Για την κατάσταση της νέκρωσης της ζώνης του Περάματος υπεύθυνοι είναι όλοι ,οι κυβερνήσεις οι εργολάβοι και οι εργάτες που με τις απεργίες τους έδιωξαν τους εφοπλιστές από το Πέραμα. «Οι εφοπλιστές είναι οι πελάτες μας και όχι το κράτος» τραγουδούσε αδιάκοπα ένας μελαχρινός ψηλολέλεκας φούλ αντιρατσιστής από το τίμ .

Δέν είναι δυνατόν σε συνθήκες κρίσης και ανεργίας να μας κατεβάζει το ΠΑΜΕ σε απεργίες ζητώντας αυξήσεις την στιγμή που υπάρχει ανεργία διότι κανένας εφοπλιστής δεν θα φέρει τα καράβια του στην Ελλάδα. Θα τα πάει στην Κίνα την Τουρκία την Πολωνία, προέχει λοιπόν πρώτα από όλα η δουλεία, συνέχισε ο δίπλας από τον λέλεκα.

Σάλταρε τότε από την εξέδρα και ο αντιπαμιστής εκπρόσωπος του «ανεξάρτητου» σωματείου αμμοβολιστών πηγαίνοντας στην έδρα για χαιρετισμό για να αναφέρει μεταξύ των αγωνιστικών χαιρετισμών και την αντιδραστική κοτσάνα. «Εγώ σας το είχα πει επανειλημμένα οι απεργίες για σύνταξη στα 55 ήταν λάθος διότι στην ΕΕ σύνταξη είναι στα (ψέμα) πάνω από τα 65.Ο φιλαράκος όμως δεν έβγαλε τσιμουδία πως αυτός σαν πρόεδρος του σωματείου παίρνει με θητεία 2 τετραετίες επι πλέον μιάς ακόμα σύνταξης .

Τέλος όλοι μαζί ζήτησαν δια της ανάτασης των χεριών να ψηφίσουν κατά του αντιρατσισμού και της ξενοφοβίας (στο μόνο που έχουν δίκιο οι χρυσαυγίτες)παρά τις διαμαρτυρίες ορισμένων . Προηγουμένως είχαν πει στους χρυσαυγίτες πως είταν ανεπιθύμητοι οι οποίοι έφυγαν χωρίς να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα παρότι τους αποκάλεσαν μαχαιροβγάλτες και φονιάδες ένω οι λαθρομετανάστες είναι τα καταπιεσμένα ταξικά αδελφούλια τους.(Ο αντιρατσισμός και ο αντεργατισμός είναι τα δίδυμα αδελφάκια).

Τι να πρωτό-κριτικάρει κανείς από αυτές τις συντηρητικές σαβούρες που σε αρκετά ξεπερνούν σε αντεργατισμό τις ΚΚΕ-ΠΑΜΙΤΙΚΕΣ.

No comments: