Thursday, February 04, 2010

Σώσον κύριε τους λαθρομετανάστες.

Σώσον κύριε τους λαθρομετανάστες.

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ-ΙΕΡΩΝΙΜΟΣ-ΚΑΛΚΑΜΑΝΗΣ -ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ.

Συσσίτια αγάπης για τους λαθρομετανάστες.Τις μεγάλης αντιρατσιστικής οικογένειας.Η σαλάτα της Νεοταξίτικης αγάπης.ΑΜΗΝ

Τον χώρο διανομής συσσιτίων της οργάνωσης «Αλληλεγγύη» και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επισκέφθηκε ο Νεοταξίτης Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου τον υποδέχθηκαν υποδέχθηκαν η υπόλοιπh φάρα των παγκοσμοιοποιητών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Γαβριήλ Παπανικολάου, και το αντιρατσιστικό συνάφι ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, και ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Σκιαδάς.

Στη συνέχεια, με τον Αρχιεπίσκοπο μοίρασαν γεύματα αγάπης. Ακολούθως, κατ’ ιδίαν, ενημερώθηκε για το πρόγραμμα που υλοποιείται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», όπου καθημερινά μοιράζονται 1.600 μερίδες φαγητού αλλοδαπούς, εξαρτημένους από ουσίες και απόρους. Ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον του Βαρθολομαίου που αμέσως μετά την ενημέρωση ζήτησε και παρέμεινε στο χώρο διανομής των συσσιτίων για αρκετή ώρα.

«Είμαι ευγνώμων στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ο οποίος οδήγησε τα βήματά μου προκειμένου να δω το θαυμάσιο και τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελείται από την Εκκλησία της Ελλάδος. Είδα στα μάτια των ανθρώπων τον πόνο αλλά και την ανακούφιση από τη θαλπωρή της Εκκλησίας.

Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στον Αρχιεπίσκοπο γι’ αυτήν τη χριστιανική πρωτοβουλία, να περιθάλψει τους ενδεείς αδελφούς μας. Η Εκκλησία δείχνει το σεβασμό της προς το ανθρώπινο πρόσωπο, την αξιοπρέπεια του ανθρώπινου προσώπου με αγάπη και διακριτικότητα, χωρίς να ταπεινώνει και να εξευτελίζει τους συνανθρώπους μας. Αποχωρώ συγκλονισμένος μ’ αυτά που είδα και έζησα», δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος.

No comments: