Tuesday, February 09, 2010

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η νεοταξίτικη - αμερικανόπνευστη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,αρχίζει να δείχνει ξεκάθαρα πλέον τον πραγματικό της ρόλο.Τά διάφορα μέτωπα που έχει ανοίξει εδώ και χρόνια με γελοίες και ανιστόρητες αιτιάσεις ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός ενάντια στην χώρα μας (Θράκη-Μακεδονία-Αιγαίο-Θεσπρωτία) βρίσκουν τώρα στο πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του τον κατάλληλο και (εκ των έσω) σύμμαχο. Το σχέδιο Καλλικράτης, σε άμεση συνάρτηση με την απόδοση ιθαγένειας στην αθρόα λαθρομετανάστευση, είναι για την ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση, ο αναγκαίος μοχλός με βάση τον οποίο, θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την πολυδιάσπαση της χώρας
Δημιουργούνται 13(ολογράφως δεκατρία!) ανεξάρτητα κρατίδια ουσιαστικά, που το σχέδιο με την γνωστή πασοκίτικη κουτοπονηριά τα ονομάζει περιφέρειες, και τα παρουσιάζει σαν διευρυμένες νομαρχίες. Ωστόσο όμως αυτές οι περιφέρειες, θα έχουν Πρωθυπουργό(Περιφερειάρχης), θα έχουν υπουργικό συμβούλιο(Εκτελεστική Επιτροπή), και τοπικό κοινοβούλιο, την λεγόμενη κατά το σχέδιο Περιφερειακή Επιτροπή. Ο κάθε απλός άνθρωπος μπορεί να φανταστεί τι θα συμβεί π.χ στην περιφέρεια της Θράκης (όσο διευρυμένη κι’ αν παρουσιαστεί) αν επικρατήσουν στις τοπικές εκλογές οι εγκάθετοι τής Άγκυρας. Μόνο που οι νεοταξίτες πράχτορες τού ΠΑΣΟΚ δεν δείχνουν ότι διαθέτουν «φαντασία». Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την περιοχή της Θεσπρωτίας όπου με το δικαίωμα της ψήφου των Αλβανών (δικαίωμα που θα τους έχει δώσει η ιθαγένεια που θα έχουν πάρει στο μεταξύ) δεν είναι απίθανο να πάρουν αν όχι την πλειοψηφία, ωστόσο όμως ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό που θα τους επιτρέψει από θέση ισχύος πλέον να βάλουν «επί τάπητος» το ζήτημα της «Τσαμουριάς». Ο καθένας άλλωστε είναι σε θέση να καταλάβει, ότι προκειμένου να πετύχουν τα νεοταξίτικα σχέδια, θα προηγηθεί σημαντική συγκεντροποίηση αλλοδαπού πληθυσμού στις «επίμαχες» περιοχές......

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

«Αποτελεί κοινή συνείδηση όλων των Ελλήνων πολιτών ότι είναι όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική η ριζική δομική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το κράτος,η διοίκηση και αυτοδιοίκηση στη χώρα μας. (…….) Η σημερινή προβληματική δομή και η ραγδαία επιδείνωση της λειτουργίας του κράτους τα τελευταία χρόνια, είναι κύριος λόγος γιγάντωσης του δημοσιονομικού προβλήματος, και εμπόδιο στην ανάπτυξη.Είναι πηγή ταλαιπωρίας και ανασφάλειας για τον πολίτη, πηγή δυσχερειών στην επιχειρηματικότητα. (……..) Τα αλλεπάλληλα κύματα μεταφοράς αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση και τις περιφερειακές υπηρεσίες, με σημαντικές τομές, όπως η καθιέρωση της κρατικής περιφέρειας, της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και του Καποδίστρια και η καθιέρωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), αναβάθμισαν θεαματικά τη θέση της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πολιτικό- διοικητικό μας σύστημα χωρίς όμως, να την καταστήσουν τόσο ισχυρή και αποτελεσματική, όσο απαιτούν οι ανάγκες για την εξυπηρέτηση του πολίτη, για την ανάπτυξη της χώρας και για την εναρμόνιση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο»… σελίδα 1 παραγ. 1,2,3.
Οι συντάκτες του σχεδίου ξεκινούν με την γνωστή ύπουλη νεοταξίτικη τακτική θεωρώντας τον κόσμο ηλίθιο. Παραθέτουν γνωστά και υπαρκτά προβλήματα όπως είναι η παντελής έλλειψη εξυπηρέτησης των πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες, το δημοσιονομικό πρόβλημα, για να καταλήξουν στην οικονομική ….ανάπτυξη! Όλα αυτά τα προβλήματα θα τα λύσουν τα 13 κρατίδια που ετοιμάζουν!...
Ωστόσο απο την εισαγωγή που κάνουν, η αλήθεια όσον αφορά το γιατί της υπόθεσης, βγαίνει στην επιφάνεια. Γιατί αν αφαιρέσει κανείς τα ανούσια μπλά, μπλά, του κειμένου, αυτό που μένει στο τέλος είναι η «εναρμόνιση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο» όπερ και μεθερμηνευόμενο από τα Πασοκίτικα κορακίστικα, σημαίνει ότι η δημιουργία αυτών των 13 ανεξάρτητων περιφερειών είναι επιταγή ή καλύτερα ξεκάθαρη εντολή της Ε.Ε, δηλαδή της νέας τάξης πραγμάτων κι’ ο νοών νοείτο. Την ίδια στιγμή αυτό που επίσης έρχεται στην επιφάνεια, είναι το ότι ο περίφημος Καποδίστριας του τόσο αγαπητού στον Μητσοτάκη Αλέκου Παπαδόπουλου, πού στην ουσία διέλυσε τις τοπικές κοινωνίες ήταν η απαραίτητη εισαγωγή για τις σημερινές 13 ανεξάρτητες όπως θα δουμε παρακάτω περιφέρειες……

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ….ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

«Σε αυτό το πλαίσιο, με το πρόγραμμα Καλλικράτης προχωράμε στον συνολικό επανασχεδιασμό των επιπέδων διακυβέρνησης, σε μια νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρομένης Διοίκησης. Μια νέα Αρχιτεκτονική που κινείται εντός των πλαισίων που ορίζει το Σύνταγμα». Σελίδα 1, παράγραφος 5. Καλά. Θα δούμε πιο κάτω με ποιο ακριβώς τρόπο θα «κινηθεί» ο Καλλικράτης σύμφωνα με το Σύνταγμα.! Άς το σημειώσουμε μόνο προς το παρόν….
«Το πρόγραμμα Καλλικράτης (…..) Αξιοποιεί την εργασία του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βασίζεται στην συνεισφορά της Επιστημονικής Επιτροπής υψηλού κύρους που συνέστησε το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.» Σελίδα 2 παρ. 7.
Μ’ αυτό τον βαρύγδουπο τίτλο μας ανακοινώνουν ότι με το που σχηματίστηκε η κυβέρνηση το πρώτο πράγμα πού έτρεξαν να κάνουν ήταν να διορίσουν μερικούς στην ουσία αμερικανοσπουδαγμένους γενίτσαρους, τύπου Δραγώνα ας πούμε, στούς οποίους ανέθεσαν να συντάξουν απλά αυτό το πολυσέλιδο κείμενο. Γιατί η επεξεργασία ενός τέτοιου σχεδίου δεν γίνεται μέσα σε τρείς μήνες, κάτι που αποδεικνύει ότι ο κύριος «Καλλικράτης», ετοιμαζόταν από πολύ καιρό, τουλάχιστον από την εποχή που ο τότε «αριστερά στεκόμενος απέναντι στον Σημίτη» Χαραλαμπίδης, είχε μιλήσει για την «αποκεντρωμένη» Ελλάδα. Ακολούθησε ο «Καποδίστριας», και να που τώρα φτάσαμε στο «δια ταύτα»….
Είναι αυτός ο λόγος άλλωστε (οι διαταγές που έχουν πάρει φαίνεται ότι έχουν τον χαρακτηρισμό «επείγον») που τους έχει κάνει τόσο βιαστικούς. Στην σελίδα 5 παράγραφος 20,γράφουν:
«Το «Πρόγραμμα Καλλικράτης»,θα ψηφιστεί έγκαιρα, και οι εκλογές της αυτοδιοίκησης τής 14ης Νοεμβρίου 2010 θα γίνουν για τους νέους ισχυρούς δήμους και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.», ώστε όπως μας ενημερώνει το σχέδιο με στόμφο και με αρκετά διφορούμενη διατύπωση στην σελίδα 6 στο τέλος της παραγράφου 27:
«Από την άλλη πλευρά, ανάληψη αναπτυξιακών ευθυνών από έναν ισχυρό αιρετό θεσμό,καθιστά τους πολίτες της περιφέρειας ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥΣ». (Τα κεφαλαία δικά μας)…..
Ας δούμε όμως τώρα με ποιο τρόπο η «αθώα» αποκεντρωμένη διοίκηση μεταβάλεται ταχυδακτυλουργικά σε ανεξάρτητη οντότητα. Άλλωστε πιστεύουμε ότι στις δύο επόμενες παραγράφους βρίσκεται η ουσία ολόκληρου του πολυσέλιδου κειμένου. Στην σελίδα 7, παραγ. 29 διαβάζουμε:
«Οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις αναλαμβάνουν:
Τις υπηρεσίες, τις αρμοδιότητες και τους πόρους των νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που καταργούνται, εκτός από εκείνεςπου μεταφέρονται στους δήμους.
Σταδιακά (ας το προσέξουμε αυτό το «σταδιακά» γιατί οι διάφορες μεθοδεύσεις θα γίνουν «σταδιακά» σημ. συντάκτη του άρθρου) εκείνες τις αρμοδιότητες που ασκούνται σήμερα από την κρατική περιφέρεια,με εξαίρεση εκείνες οι οποίες πρέπει να παραμείνουν στα ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» (Τα κεφαλαία είναι δικά μας). Κι’ ο λόγος είναι επειδή στην επόμενη παράγραφο, την παράγραφο 30, η πιο πάνω εξαίρεση ουσιαστικά αναιρείται. Ας δούμε τί ακριβώς λέει η παράγραφος 30.

«Στο παραπάνω πλαίσιο, αρμοδιότητες που ασκούνται σήμερα από κρατικές υπηρεσίες και κρατικά ελεγχόμενους φορείς μεταφέρονται στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές σε κάθε τομέα συνθήκες.Ενδεικτικά τομείς από τους οποίους μπορούν να μεταφερθούν επιμέρους αρμοδιότητες, κατά το μέρος που περιλαμβάνουν αντικείμενα για τα οποία δεν ασκείται αποφασιστική αρμοδιότητα η οποία ανήκει στα κρατικά όργανα (Κεντρικά ή αποκεντρωμένα) είναι:

*Προγραμματισμού και Ανάπτυξης,ιδίως η διαχείριση των περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων, η εκπόνηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιφέρειας και η υλοποίηση των σχετικών με αυτά δράσεων.
*Υποδομών-Μεταφορών-Επικοινωνιών, ιδίως έργα τα οποία έχουν αμιγώς περιφερειακή διάσταση, εκπόνηση μελετών της οδικής κυκλοφορίας, υπεραστικού οδικού δικτύου, διαχείρηση περιφερειακού επιπέδου, ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λιμάνια περιφερειακής σημασίας κ.ά.
*Χωροταξίας-πολεοδομίας και περιβάλλοντος (νάσου λοιπόν και πάλι η Χωροταξία, η πολεοδομία, και το περιβάλλον που τάχα σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο μένουν κάτω από την εποπτεία της κεντρικής διοίκησης με το πρόσχημα ότι θα περιορίζονται μόνο στην) διαχείρηση στερεών αποβλήτων, εποπτεία των φορέων διαχείρισης προστατευομένων περιοχών περιφερειακής σημασίας κ. ά». Αυτό το «περιφερειακής σημασίας» είναι πολύ χαρακτηριστικό. Γιατί σημαίνει «μην δίνετε και τόση σημασία, δεν τρέχει τίποτα»… Άς πάμε όμως στην συνέχεια της παραγράφου.
*Φυσικών πόρων-ενέργειας-βιομηχανίας.
*Εμπορίου, τουρισμού και απασχόλησης.
*Εκπαίδευση,πολιτισμού και αθλητισμού (διά βίου εκπαίδευση,θέματα κατάρτισης και επιμόρφωσης κ.ά).
*Γεωργίας-κτηνοτροφίας και αλιείας.
*Πολιτικής Προστασίας(Εδώ μιλάνε ξεκάθαρα για τοπικα και ανεξάρτητα υπουργεία δημόσιας τάξης. Δηλαδή για τοπικούς και ανεξάρτητους Χρυσοχοϊδηδες!!!)
*Ηλεκτρονική Περιφερειακή Διακυβέρνηση»

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση λοιπόν της κάθε τοπικής κυβέρνησης!!. Νά που η αλήθεια πάει μπροστά από κάτι τέτοιες λεξούλες. Θά πρεπει ωστόσο εδώ να προσθέσουμε ότι αυτό το καινούργιο φρούτο (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση) ενώ από μιά πρώτη ματιά φαντάζει σαν φανφαρόνική Πασοκίτικη μπαρούφα, φαίνεται να κρύβει όχι και τόσο «αγαθές προθέσεις» σχετικά με τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Είναι όμως ένα ιδιαίτερο θέμα που θα μας απασχολήσει σε άλλα αποκλειστικά γι’αυτό άρθρα. Πρός το παρόν απλώς το σημειώνουμε….
Παρακολουθήσαμε λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο μέσα από λεκτικές ταχυδακτυλουργίες η από πρώτη ματιά «αθώα» δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σε εντελώς ανεξάρτητο κρατίδιο. Με ένα αφηρημένο «κάτω από ειδικές συνθήκες» που μπορεί να «χωρέσει παντού», παραχωρούνται ουσιαστικά όλες εκείνες οι αρμοδιότητες που συνιστούν ένα ανεξάρτητο κράτος. Η λέξη «σταδιακά» που σημειώσαμε πιο πάνω είναι ο μίτος της Αριάδνης που ξετυλίγωντάς τον οι 13 αυτές Περιφέρειες θα παίρνουν σιγά-σιγά όλο και πιο καθαρά την μορφή ανεξάρτητων κρατιδίων. Τα πάντα απο δώ και πέρα ιδιαίτερα μετά τις εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη που θα γίνουν για την τοπική αυτοδιοίκηση στις οποίες θα συμμετάσχουν και οι λαθρομετανάστες που θα έχουν πάρει στο μεταξύ την Ιθαγένεια, τα πάντα επαναλαμβάνουμε, θα γίνονται «σταδιακά» κι’ ας μην έχει κανείς καμιά αμφιβολία γι’ αυτό.
Και μόνο το γεγονός ότι στα λεγόμενα περιφερειακά συμβούλια διαβούλευσης θα συμμετέχουν και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις οι χρηματοδοτούμενες από τον Σόρρος (σελίδα 10 παράγραφος 42) δείχνει από μόνο του ότι τα πάντα «σταδιακά» παίρνουν σιγά- σιγά την πραγματική μορφή τους. Ιδού λοιπόν γιατί πρίν από αρκετά χρόνια ο Γιωργάκης είχε πρωτοστατήσει για την ίδρυσή τους. Έφτιαχνε όργανα διακυβέρνησης, κι’ ας τις ονόμασε «μη κυβερνητικές!!» Αυτή είναι η γυμνή αλήθεια που πλέον μπορεί να είναι ορατή ακόμα κι’ από αόμματους.
Κατά τα λοιπά το κείμενο περιγράφει τις αλλαγές πού θα γίνουν στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση (από 1350 περίπου δήμους σ’ολόκληρη την χώρα θα μείνουν γύρω στους 370) που συνιστούν μια παραπέρα ακόμα τεράστια ανάπτυξη του Καποδίστρια στον οποίο παραχωρούνται επίσης πολλές αρμοδιότητες (σελίδα 13 παραγ.59,και σελίδα 14παραγ.60) για να ολοκληρωθεί όπως λέγεται η ουσιαστική αποκέντρωση.
Και για να μην μείνει καμιά αμφιβολία πλέον σε κανέναν, στην σελίδα 25 παράγραφος 113, παίρνει δικαιωματικά θα λέγαμε την θέση του και το κερασάκι της τούρτας. Στίς 13 Περιφέρειες αλλά και στους Δήμους εκχωρείται πλέον το δικαίωμα είσπραξης τού Φ.Π.Α αλλά και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας!!!...
Ύστερα απ’ όλα αυτά, είναι πλέον ξεκάθαρο. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια αποκέντρωση τού κράτους, αλλά με την οριστική του διάλυση, με την οριστική διάλυση τής χώρας.
Τελειώνοντας (προς το παρόν γιατί αυτό το θέμα θάναι το κυρίαρχο από εδώ και πέρα) έχουμε μια πραγματική απορία. Είναι σε θέση τα μέλη αυτής της κυβέρνησης ν’ αντιληφθούν ότι αυτό το τεράστιο έγκλημα που ετοιμάζονται να διαπράξουν ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της εσχάτης ενάντια σ’ αυτή την χώρα προδοσίας; Αυτό ισχύει και για ολόκληρη την υπόλοιπη αντιπολίτευση στο μέτρο που δεν έχει ακόμα ακουστεί καμιά αντίθετη επί της ουσίας φωνή εναντίον τού Καλλικράτη.


Ο Τζέφρι Παπανδρέου αποδεχόμενος, προφανώς, προτάσεις των συμβούλων του έδωσε στο σχέδιο διοικητικής αναδόμησης της χώρας το όνομα «Καλλικράτης», αρχιτέκτονα της ελληνικής αρχαιότητας, έργο του οποίου υπήρξε το θαύμα της ανέγερσης του Παρθενώνα. Χάρη στον Καλλικράτη λοιπόν, καλούμαστε να δεχτούμε και την κατεδάφιση του ελληνικού κράτους, σαν ένα ακόμα «θαύμα» ανάλογο του …Παρθενώνα!

Οι αρχαίοι Έλληνες δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι κάποιοι επίγονοι τους θα χρησιμοποιούσαν, εκ συστήματος, τα δικά τους επιτεύγματα για να εμφανίσουν ως ευεργετήματα τα σύγχρονα εγκλήματα τους. Η περίπτωση Τζέφρι και ΣΙΑ, θυμίζει τον εμφυλιοπολεμικό υπουργό Παναγιώτη Κανελλόπουλο, ο οποίος υποδεχόμενος τον αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ, του είπε, παρουσιάζοντας το στρατιωτικό άγημα: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας», ενώ αποκάλεσε το κολαστήριο της Μακρονήσου, «Νέο Παρθενώνα»!!

http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=10158

No comments: