Thursday, November 26, 2009

ΔΙΚΗ ΔΗΘΕΝ ΕΛΑ: ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓ. ΚΑΝΑ

Απομαγνητοφώνηση της δήλωσης αντί δευτερολογίας του Αγγελέτου Κανά
στην 107η συνεδρίαση του 5μελούς Εφετείου Κακουργημάτων,
την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Δικαστές

Θέλω να πω δυο λόγια για τον Τσιγαρίδα. Ο άνθρωπος αυτός ήρθε από το πουθενά, χωρίς μαρτυρία και χωρίς στοιχεία που να τον ενοχοποιούν. Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη του ΤΙΠΟΤΑ. Αυτός ο ίδιος με τα ίδια του τα λόγια επιβεβαιώνει το κατηγορητήριο που έφτιαξε το ενιαίο κέντρο κατασκευής σκευωριών. Με άλλα λόγια ο ρόλος του είναι να στηρίζει και να υποστηρίζει το κατηγορητήριο. Χωρίς αυτόν καμιά δίκη δεν θα είχε γίνει.

Επίσης θέλω να συμπληρώσω ότι 7 χρόνια τώρα δεν προέκυψε κανένα εις βάρος Μου στοιχείο και αυτό γιατί δεν έχω καμιά σχέση με αυτά που με κατηγορούν. Αυτό το λέει και η απαλλακτική απόφαση του 2ου πρωτόδικου Δικαστηρίου.

Κυρίες και κύριοι δικαστές, 7 χρόνια τώρα έχουν ειπωθεί τα πάντα και από μένα και από τους Συνηγόρους μου.

Γι’ αυτό δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω.

Ζητώ να με απαλλάξετε από κάθε κατηγορία.
Πιστεύω ότι θα με δικάσετε βάσει των αρχών του Συντάγματος, των Νόμων και της συνείδησή Σας.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

______________________________

Η Δήλωση αυτή έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου, που γίνεται σε δεύτερο βαθμό, πρακτικά κεκλισμένων των θυρών, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Ο Χρήστος Τσιγαρίδας είναι ο άνθρωπος στον οποίο βασίστηκε όλη η σκηνοθετημένη εξάρθρωση του ΕΛΑ, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Παρουσιάστηκε «αυθορμήτως» στις 4 Φεβρουαρίου 2003 στον ειδικό ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο ο οποίος κατά την μαραθώνια προανακριτική εξέταση (κράτησε δύο ημέρες) έκλεισε την «ανάκριση» διατυπώνοντας την περίφημη πια, ερώτησή του:

«...ΕΡΩΤΗΣΗ: Ενόψει του ότι στην σχηματισθείσα καθ’ ημών παρούσα ποινική δικογραφία μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις ή έγγραφα που να πιθανολογούν την συμμετοχή σας στον ΕΛΑ, μπορείτε να μου απαντήσετε για ποιο λόγο αυθορμήτως ομολογείται την συμμετοχή σας στον ΕΛΑ μέχρι τις αρχές του 1990;»
προσφέροντας έτσι την ευκαιρία στον Χρ. Τσιγαρίδα να δώσει την ακόμα πιο περίφημη δική του «απάντηση»:

«...ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με λίγα λόγια ότι αισθανόμουνα μια ιστορική ευθύνη απέναντι σ’ όλη αυτή την προσπάθεια με τίτλο Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας και με την ελπίδα ότι κάποτε θα μπορέσει να γραφτεί και να εκφραστεί η πραγματικότητα γύρω απ’ αυτό το κίνημα και πάνω σ’ αυτό να γίνει οποιαδήποτε κριτική και ηθική ή άλλη καταδίκη των πράξεων μας!»

Και «ή άλλη καταδίκη των πράξεων μας» ήλθε απ’ το πρώτο δικαστήριο που μοίρασε από 1200 χρόνια φυλακή στο καθένα. Αγγ. Κανάς, Ειρ. Αθανασάκη και Κ. Αγαπίου, έμειναν χρόνια πίσω απ’ τις μπάρες. Ο αναλαβών την ευθύνη Χ. Τσιγαρίδας έπινε τον πρωινό του καφέ στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, μια και αφέθηκε ελεύθερος λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του!!! Ενδεικτικά να πούμε ότι ο αναλαβών την ευθύνη, εθελοντής «τρομοκράτης» Χ. Τσιγαρίδας, δεν είχε καμιά συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα. Θυμήθηκε την επαναστατική του φλέβα τώρα στα γεράματα. Οι «αγωνιστικές» του περγαμηνές είναι μόνο μερικές καταδίκες για παράνομο …τζόγο! Αυτό ήταν το «αγωνιστικό» του πάθος! Κι’ αυτόν τον άνθρωπο διάλεξαν οι σκευωροί για να στήσουν την όλη υπόθεση εξάρθρωσης της τρομοκρατίας.

Ένα δεύτερο δικαστήριο -κι αυτό σε πρώτο βαθμό- δεν πείσθηκε για την ενοχή των κατηγορουμένων και τους αθώωσε όλους, μηδέ εξαιρουμένου του Τσιγαρίδα που είχε αναλάβει την ευθύνη! Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι. Στο εφετείο που μόλις τελείωσε, ο εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε ένοχο πλημμελήματος τον Χ. Τσιγαρίδα και ένοχο κακουργήματος τον Αγγ. Κανά! Να σημειωθεί ότι το πρώτο δικαστήριο που μοίρασε στους κατηγορούμενους από 1200 χρόνια φυλακή, μια και δεν είχε κανένα στοιχείο εναντίον τους -ακριβώς επειδή δεν υπήρχαν- αναγκάστηκε να τους κρίνει ένοχους «ψυχικής συνδρομής σε άγνωστους δράστες»! Προφανώς γι’ αυτό το «κακούργημα» προτάθηκε και τώρα, απ’ τον κύριο εισαγγελέα, η ενοχή του Αγγελέτου Κανά! Γιατί του Κανά; Απλούστατα επειδή αυτός τους χάλασε την σούπα ξεσκεπάζοντας διαρκώς τα ψέματα και τον ρόλο του συνεργαζόμενου Τσιγαρίδα, πολιτικού μηχανικού στο επάγγελμα, για τον οποίο ο Αγγελέτος Κανάς είχε εργαστεί αρκετές φορές ως ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης.

Η Απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη στις 9 το πρωί. Όσοι μπορούν ας προσέλθουν.

No comments: