Monday, November 23, 2009

Οι ΗΠΑ θέλουν να κάνουν Κόσοβο την Ελλάδα

Πρώτο Θέμα 15 Ιουνίου 2008

Οι ΗΠΑ θέλουν να κάνουν Κόσοβο την Ελλάδα

Ακρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ που φέρνει στο φως το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει σχέδιο «made in USA» για αποσταθεροποίηση στη Θράκη και στη Μακεδονία

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΘΕΜΑ»! Το Αµερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης απεργάζεται και ήδη έχει θέσει σε κίνηση αποσχιστικό σχέδιο τύπου Κοσόβου για την Ελλάδα, µέσω της δηµιουργίας και της υπόθαλψης θέµατος «τουρκικών και µακεδονικών µειονοτήτων που κατοικούν στη ∆υτική Θράκη και στη Μακεδονία και καταπιέζονται από το ελληνικό κράτος»


ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ
amalianegreponti@yahoo.com


Ακρως απόρρητο κορυφαίας εθνικής σηµασίας έγγραφο της ΕΥΠ που φέρνει σήµερα στο φως το«ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει σχέδιο «made in USA» αποσταθεροποίησης στη Θράκη και στη Μακεδονία, που στοχεύει στη σµίκρυνση της Ελλάδας. Το τιτλοφορούµενο µε κεφαλαία και υπογεγραµµένο ως «άκρως απόρρητο» έγγραφο της ΕΥΠ εστάλη στις 19 Μαΐου 2008 στο υπουργείο Εξωτερικών και από εκεί προωθήθηκε «προς ενηµέρωση» στις πρεσβείες µας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κάτι που δείχνει την ανησυχία που προκαλεί στην κυβέρνηση. Το έγγραφο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για «άκρως ύποπτες και εκτός πάσης αρµοδιότητος», όπως τις χαρακτηρίζουν διπλωµατικοί κύκλοι, ενέργειες του Αµερικανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες έλαβαν χώρα στις 14 Μαΐου 2008 και προφανώς στόχευαν -ευτυχώς µάλλον απρόσφορα- στη... δηµιουργία θέµατος εκ του µη όντος, εντάσεων και καλλιέργειας αισθήµατος αδικίας σε Έλληνες πολίτες, ηγετικές προσωπικότητες από τους µουσουλµάνους της Δυτικής Θράκης και στελέχη του «Ουράνιου Τόξου», της πολιτικής ένωσης που αυτοαποκαλείται «πολιτικό κόµµα της µακεδονικής µειονότητας στην Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, στο άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ περιγράφεται ο τρόπος µε τον οποίο καλούν προς ενηµέρωση συγκεκριµένους παράγοντες και εκπροσώπους φορέων και οµάδων και τους... αναθέτουν και συγκεκριµένα καθήκοντα! Αρχικά αναφέρει το έγγραφο: «Κύκλοι του Αµερικανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης απευθύνθηκαν (14/5) στον επικεφαλής του “Ουράνιου Τόξου” Παύλο Βοσκόπουλο, ζητώντας ενηµέρωση για τον αριθμό των ευρωβουλευτών οι οποίοι παρέστησαν σε ηµερίδα µε θέµα "Οι αγνοηµένες µειονότητες της Ελλάδας: Τούρκοι ∆υτικής Θράκης και Μακεδόνες", που έλαβε χώρα (17/4) σε αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου». Ακριβώς την ίδια ηµέρα, την ίδια ερώτηση απηύθυναν οι Αµερικανοί και στον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής του EBLUL Αθανάσιο Παρίση (επίσης στέλεχος του «Ουράνιου Τόξου»). Οι... ανακρινόµενοι ωστόσο από τους Αµερικανούς εµφανίστηκαν... αδιάβαστοι και έτσι έμειναν µετεξεταστέοι! «Ωστόσο, και οι δύο ερωτηθέντες εµφανίστηκαν ανενηµέρωτοι και δεσµεύτηκαν να απαντήσουν αφού πρώτα ερευνήσουν το θέµα». Οι Αµερικανοί ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω και -εκτός από τους αυτοπροσδιοριζόµενους ως «µέλη της µακεδονικής µειονότητας στην Ελλάδα» Έλληνες πολίτες- επιχείρησαν να εµπλέξουν στις αναζητήσεις τους και µουσουλµάνους της Δυτικής Θράκης. Έτσι, την ίδια πάλι µέρα «για το ίδιο ως άνω ζήτημα οι υπόψη αµερικανικοί προξενικοί κύκλοι απευθύνθηκαν (14/5) στον γνωστό µειονοτικό δηµοσιογράφο της Κοµοτηνής και εκδότη της τουρκόφωνης εφηµερίδας "Τρακιανίν Σεσί", Ντεντέ Αµπντουλχαλήµ». Εκείνος είπε, σύμφωνα µε το έγγραφο, στους Αµερικανούς ότι στην εκδήλωση συµµετείχαν και ορισμένοι ευρωβουλευτές, «µεταξύ των οποίων, ο Γ. Γεωργίου του ΛΑΟΣ, ο Κύπριος Μ. Ματσάκης» και ορισµένοι άλλοι των οποίων τα ονόµατα δεν θυµόταν. Κατόπιν τούτου, «από πλευράς Αµερικανικού Προξενείου ζητήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των παρευρεθέντων στην ηµερίδα ευρωβουλευτών»!

Αφού δροµολογήθηκε αυτό το πρώτο αίτηµα των Αµερικανών -και πάντα την ίδια µέρα- «οι ανωτέρω αµερικανικοί κύκλοι» έψαξαν τα κατάστιχά τους και ανατρέχοντας στο παρελθόν, και συγκεκριµένα στο 1994 (!), θεώρησαν πως βρήκαν έρεισµα το οποίο θα µπορούσε να προκαλέσει εντάσεις µεταξύ των φορέων και οπαδών του «Ουράνιου Τόξου» και του ελληνικού κράτους και να δώσει ευκαιρία στις ΗΠΑ να κατηγορήσουν την Ελλάδα για «εκλογική νοθεία» και µάλιστα σε ευρωεκλογές, σε βάρος της «εθνικής µακεδονικής µειονότητας». Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο: «... ζήτησαν (14/5) από τον Αθανάσιο Παρίση διευκρινίσεις σχετικά µε την "απόκλιση" που, όπως ισχυρίστηκαν, εντόπισε η αµερικανική πλευρά, συγκρίνοντας στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Εσωτερικών και του “Ουράνιου Τόξου”, αναφορικά µε τον αριθμό των ψήφων που απέσπασε το “Ο.Τ.” στις εκλογές (σ.σ.: ευρωεκλογές του 1994)». Αναφέρεται εξάλλου ότι «το ελληνικό ΥΠΕΣ έκανε λόγο για 1.139 ψήφους, ενώ το “Ο.Τ.” για 6.136».

Μάταιες όμως οι αµερικανικές προσπάθειες απ’ ό,τι φάνηκε: «Ο Παρίσης από την πλευρά του δήλωσε "έκπληκτος" καθώς, όπως ισχυρίστηκε, δεν είχε περιέλθει στην αντίληψή τους κάποια απόκλιση στον αριθμό που δόθηκε εκατέρωθεν, ούτε είχαν υποβάλει ενστάσεις για το τελικό αποτέλεσμα... Σύμφωνα µε τον ίδιο, η αµερικανική πλευρά είχε παρερμηνεύσει τα στοιχεία καθόσον, όπως υπογράμμισε, οι 1.139 ψήφοι
αφορούσαν µόνο στην περιοχή της Φλώρινας ενώ οι 6.136 το σύνολο της ελληνικής επικράτειας».Διπλωματικοί κύκλοι τονίζουν πως και µόνο η επιλεκτική και µυστική πρόσκληση προς ενημέρωση που απηύθυναν οι αµερικανικές προξενικές αρχές προς τρίτα πρόσωπα, συγκεκριμένα προς Έλληνες πολίτες, για εσωτερικά πολιτικά ζητήματα που έγιναν ή συζητήθηκαν στην Ελλάδα και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ενέργεια «απαράδεκτη και κατά πλήρη υπέρβαση κάθε αρμοδιότητας»


ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ
Πάγια τακτική η πίεση για αναγνώριση των µειονοτήτων

Μακροχρόνια πρακτική του επίσημου αµερικανικού κράτους η αναγνώριση «εθνικών µειονοτήτων» που κατοικούν στην Ελλάδα:
-Εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτµεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο το 2006 και το 2007 (παρομοίως και σχεδόν όλες τις προηγούμενες χρονιές): «(Στην Ελλάδα τίθενται) περιορισµοί στην ικανότητα αυτοπροσδιορισμού των εθνικών µειονοτήτων και (υπάρχουν) δυσμενείς διακρίσεις και κοινωνικός αποκλεισμός σε βάρος εθνικών µειονοτήτων...».
- Δήλωση του Αµερικανικού υφυπουργού Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ, σε συνέντευξη Τύπου στις 7 Απριλίου 2008: «Η µακεδονική γλώσσα υπάρχει. Ο µακεδονικός λαός υφίσταται. Το θέμα της (µακεδονικής) εθνότητας, ξέρετε, είναι απλώς γεγονός σε σχέση µε όσα µπορώ να διακρίνω».
- Από δήλωση του νούμερο δύο της αµερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Τόµας Κάντριµαν, στον ελληνικό Τύπο, τον Νοέμβριο του 2006: «(...) η τουρκική µειονότητα της Δυτικής Θράκης (...), η αλβανική µειονότητα στην Ελλάδα».
- Διευκρίνιση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτµεντ Σέιν ΜακΚόρµακγια τον χαρακτηρισµό «Κάντριµαν» (Νοέµβριος 2006): «(...) ο ορισµός της µειονότητας στις ΗΠΑ είναι διαφορετικός από τον ορισµό που χρησιμοποιείται από την Ελλάδα και ορισµένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες. (...) Συζητούµε το θέµα αυτό ως µέρος ενός ευρύτερου διαλόγου µε τους Ελληνες φίλους µας, συµπεριλαµβανοµένης της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη».
- Επίσηµη κατάθεση της επικεφαλής της αποστολής των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη Φελίς Γκάερ, 29 Σεπτεµβρίου 2005: «Η κακή µεταχείριση εκ µέρους της Ελλάδος των εθνικών τουρκικών, αλβανικών και µακεδονικών µειονοτήτων της παραμένει λόγος ανησυχίας των ΗΠΑ...».
- Συνέντευξη του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Νίκολας Μπερνς στην «Καθηµερινή-Herald Tribune» στις 22 Οκτωβρίου 2005: «Έχουμε µία µακροχρόνια πρακτική αναγνώρισης σχετικά µε την ύπαρξη µειονοτήτων στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι νέο. Θυμάμαι ότι η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν εκτιμούσε το γεγονός αυτό. Εµείς απλώς πρέπει να εµµείνουµε στη δική µας άποψη».

No comments: