Tuesday, March 23, 2010

OΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ.

OΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ.

Και πίπιζα και ψεύτρα η φίλη μας η κατατρεγμένη Βουλγάρα

Το δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της 19χρονης κοπέλας από τη Βουλγαρία, η οποία τον Οκτώβριο του 2006 είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού από τέσσερις συμμαθητές της μέσα στις τουαλέτες του υπό κατάληψη Λυκείου της Αμαρύνθου.

Μετά από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία (η οποία ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2009), την «παρέλαση» 25 περίπου ατόμων από το βήμα του μάρτυρα, τις εξαντλητικές απολογίες των κατηγορουμένων και τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης και Πολιτικής Αγωγής, το Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώα τα τέσσερα αγόρια (που παραπέμπονταν για το αδίκημα του βιασμού) αλλά και τα δυο κορίτσια (που κατηγορούνταν για απλή συνέργεια).

Πριν από την απόφαση των δικαστών είχε προηγηθεί η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος όχι μόνο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της 19χρονης κοπέλας, επισημαίνοντας ότι οι κατηγορούμενοι ουδέποτε τέλεσαν το αδίκημα του βιασμού, αλλά επιπλέον διατύπωσε την άποψη ότι όσα έγιναν μέσα στις τουαλέτες του υπό κατάληψη σχολικού συγκροτήματος ήταν με τη συναίνεση της κοπέλας.

Ακροαματική διαδικασία για γερά νεύρα

Καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας, η νεαρή κοπέλα ενέμεινε στα όσα είχε ισχυρισθεί προανακριτικά. Επεσήμανε ότι ήταν ερωτευμένη με έναν από τους κατηγορούμενος, τον Τ. και υποστήριξε ότι εκείνο το μοιραίο μεσημέρι βρισκόταν με το εν λόγω αγόρι, όταν στην αίθουσα «εισέβαλαν» και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Στη συνέχεια, είπε, πήγε να κρυφτεί στην τουαλέτα, όπου την ακολούθησαν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι και τη βίασαν πάνω σε ένα νιπτήρα!

Οι ισχυρισμοί της, ωστόσο, «αποδυναμώθηκαν» τόσο από το αποδεικτικό υλικό που προσκόμισε η πλευρά υπεράσπισης στο δικαστήριο όσο και από τις καταθέσεις μαρτύρων. Ακόμα και εκείνοι που υπήρξαν οι πιο στενοί φίλοι της 19χρονης κατέθεσαν ότι το τελευταίο διάστημα η συμπεριφορά του «θύματος» είχε αλλάξει πολύ. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, από την άνοιξη του 2006 η συμπεριφορά της άλλαξε κατά πολύ. Από εκεί που ήταν αριστούχος στα μαθήματά της και συνεπής στις σχολικές της υποχρεώσεις, άρχισε να απουσιάζει χωρίς λόγο από τα μαθήματα. «Είχε μπλέξει με εξωσχολικές παρέες και έκανε υπερβάσεις ακόμα και σε σεξουαλικό επίπεδο», κατέθεσαν χαρακτηριστικά.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η μητέρα της 19χρονης καταγγέλλουσας, η κυρία Βασιλική, ήταν απούσα στο μεγαλύτερο μέρος της ακροαματικής διαδικασίας. Πήγε, κατέθεσε και έκτοτε δεν ξαναεμφανίσθηκε ποτέ στο δικαστήριο, με πολλούς παράγοντες της διαδικασίας να σημειώνουν σήμερα με νόημα ότι «μπορεί και να ψυλλιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με όσα της είχε καταγγείλει η κόρη της».

«Είμαστε αθώοι», είπαν οι κατηγορούμενοι

Στις απολογίες τους, οι έξι κατηγορούμενοι ενέμειναν σε όσα υποστήριζαν από την πρώτη στιγμή: Ότι δεν είναι βιαστές και ότι άδικα μπήκαν στη «δίνη» του κυκλώνα και στοχοποιήθηκαν.

«Δεν υπήρξε βιασμός, αλλά ερωτική συνεύρεση της καταγγέλλουσας με τα τέσσερα αγόρια. Η ίδια το επιθυμούσε. Απλά στη συνέχεια, όταν πληροφορήθηκε ότι μπορεί και να υπάρχει βίντεο, φοβήθηκε ότι θα εκτεθεί στα μάτια της μητέρας της και προχώρησε στις καταγγελίες», επεσήμαναν, μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμπλεκόμενοι της υπόθεσης που είχε συνταράξει το πανελλήνιο είχαν σπάσει τη σιωπή τους αποκλειστικά στη zougla.gr στις 4 Δεκεμβρίου 2009. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη είχαν περιγράψει τη δική τους εκδοχή σχετικά με το πώς είχε συμβεί ο καταγγελλόμενος βιασμός, αλλά και την άσχημη ψυχολογική θέση στην οποία είχαν περιέλθει, εξαιτίας των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν.

Όπως είναι λογικό, η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε αντικρουόμενα συναισθήματα στις αντίδικες πλευρές. Ικανοποίηση στην πλευρά της υπεράσπισης και κατήφεια σε εκείνη της Πολιτικής Αγωγής.

«Τα παιδιά αισθάνονται δικαιωμένα. Η δικαιοσύνη απέδειξε ότι είναι όντως «τυφλή» καθώς δεν επηρεάστηκε από το σάλο που είχε ξεσπάσει. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι κόλαφος όχι μόνο για την καταγγέλλουσα αλλά και για τους πολιτικούς, οι οποίοι χωρίς να εξετάσουν μια υπόθεση σε βάθος, είχαν εκφράσει κρίσεις και απόψεις και τελικά συντάχθηκαν με ανθρώπους που δεν έπρεπε», ήταν η καυστική δήλωση που έκανε στη zougla.gr, ο εκ των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων, κ. Θανάσης Τάρτης.

Το ιστορικό

Η καταγγελία της κοπέλας από τη Βουλγαρία είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη και πολλές αναταράξεις στην ήσυχη παραθαλάσσια πόλη της Ευβοίας. Οι κάτοικοι της Αμαρύνθου είχαν ξεσηκωθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι «βιαστές» και «ρατσιστές», ενώ από την άλλη η κυρία Βασιλική και η 19χρονη είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πόλη που ζούσαν τα τελευταία χρόνια, δηλώνοντας ότι αισθάνονται «ανεπιθύμητες». Στην υπόθεση είχε παρέμβει και η Πολιτεία (μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αλλά και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος), με τις δυο γυναίκες να βρίσκουν κατοικία στην Αθήνα και στη μαθήτρια να δίδεται υποτροφία σε γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010, 20:25
zougla

Ο ΑΘΛΙΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Έκθετος και ο πρόεδρος της "δημοκρατίας" ο αντιραστιστής βολεμένος ξεκουτόγερος Παπούλιας που είχε υποδεχθεί την Βουλγάρα μαθήτρια ώς πραγματικό θύμα και είχε συνδράμει με χρήματα του Ελληνικού δημοσίου στο να της δώσει επιδοτούμενο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην Αθήνα και χρηματική υποτροφία για να σπουδάσει δωρεάν σε ιδιωτικό κολλέγιο.
Ο Παπούλιας σαν καλός «ανθρωπιστής» της νέάς τάξης δεν έχασε την ευκαιρία στο να συμμετέχει ενεργά και προβοκατόρικα στήν ψευτοανθρωπιστική ψευτοαντιρατσιστική προπαγάνδα κατά του Ελληνικού λαού και στην δίχως κανένα ενδοιασμό πρό-ενοχοποιήσει των 4 Ελλήνων μαθητών της Αμάρυνθου χωρίς να έχει προηγηθεί κάν δικαστική απόφαση.

Το λιγότερο που έχει να κάνει αν του έχει μείνει και στο ελάχιστο ίχνος πραγματικού ανθρωπισμού είναι να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

1 comment:

Sugahspank! said...

Sugxarhthria gia to blog file, sxetika me prohgoumeno post, uparxei analutikh lista me to poioi ellhnes politikoi ta exoun tatsimitsikotsi me goldman shacks?? kapws na proothisoume ta onomata?