Thursday, January 28, 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ



Χαρίζοντας, ακόμη κι αυτή η Χούντα των απριλιανών, τα χρέη των αγροτών που όφειλαν στο ιδιωτικό τοκογλυφικό τραπεζιτικό κεφάλαιο των Ανδρεάδηδων και βάζοντας την ΜΟΜΑ του στρατού να φτιάξει αγροτικούς δρόμους το αποτέλεσμα ήταν μια πρωτοφανής ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας.

Η ύπαιθρος αναπτύχθηκε, ο αγροτικός πληθυσμός αυξήθηκε φθάνοντας κοντά στο 30% τον κατοίκων της χώρας και ξέφυγε απο την δυστυχία και την φτώχεια, που ανάγκαζε τους αγρότες να μεταναστεύουν στις φάμπρικες της Γερμανίας και του Βελγίου τις στοές που τραγουδούσε και ο μεγάλος Στέλιος.

Η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας είχε φτάσει επί Χούντας να έχει ενεργητικό εμπορικό ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών αγροτικών προιόντων 35-65% προς όφελος της χώρας πριν την ένταξη στην Ε.Ο.Κ. όπου καταργήθηκε ο εθνικός προστατευτισμός. Σήμερα μετά την ένταξη στον λάκκο των λεόντων το ισοζύγιο είναι σε βάρος μας 30-70%.

Η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας συνέβαλε στην γενική ανάπτυξη της χώρας όπως και στον οικοδομικό τομέα σε όλη τη χώρα. Η ανεργία μηδενίσθηκε και τα μεροκάματα αυξήθηκαν θεαματικά. Κανένας τεχνίτης δεν έπαιρνε το βασικό παρά δυο και τρεις φορές παραπάνω λόγω ζήτησης εργατικών χεριών.

Εχει μείνει παροιμιώδης η ταμπέλα που έβαζαν οι οικοδόμοι στην πλάτη τους γράφοντας "τόσα θέλω χωρίς συζήτηση" στην πλατεία Κοτζιά, που ήταν ως αμοιβή 5 φορές πάνω από την συλλογική σύμβαση εργασίας. Ταυτόχρονα είχαμε ανάπτυξη και σε άλλους κλάδους αν και με μικρότερους ρυθμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι παρά τις ρεμούλες και τα δάνεια προς τους ημέτερους το χρέος που άφησε η Χούντα ήταν ελάχιστο.

Με την είσοδο της χώρας στην Ε.Ο.Κ -σημερινή Ε.Ε.- καταργήθηκαν οι εθνικοί δασμοί έναντι της μεγάλης ευρωπαϊκής κοινής αγροτικής πολιτικής κατά την οποία βάσει της συνθήκης της Ρώμης οι χώρες-μέλη όφειλαν να καταναλώνουν τα παραγόμενα αγροτικά αναμεταξύ τους και εφόσον δεν επαρκούσαν θα εισήγαγαν από άλλες χώρες.

Η Ευρωπαϊκή συνθήκη κοινής αγροτικής προστασίας αναιρέθηκε από την GAT (παγκοσμιοποίηση των αγορών) και σαν στήριξη των ευρωπαίων αγροτών που ήταν αδύνατον να ανταγωνιστούν την εισβολή των φτηνών αγροτικών προιόντων που παράγονται από τις πολυεθνικές σε χώρες χαμηλού κόστους αποφάσισαν, για να μην επαναστατήσουν, να τους δίνουν ψίχουλα δια μέσου των επιδοτήσεων και σιγά-σιγά όσοι μείνουν να τους αφανίσουν για λογαριασμό των πολυεθνικών κόβοντας τους οριστικά τις επιδοτήσεις.

Για την χώρα μας η Κομμισιόν έχει βάλει πλαφόν ο αγροτικός τομέας να μην υπερβαίνει το 8% του πληθυσμού. Εχει βάλει ένα ιμπεριαλιστικό δελτίο για το πόσο θα παράγουν, τι θα παράγουν και τι δεν θα παράγουν. Και τα πρόστιμα πέφτουν βροχή όταν παραβιάσετε το ιμπεριαλιστικό τους δελτίο.

Η αγροτική-εθνική μας παραγωγή, το μόνο που μας έχει απομείνει, για να μην καταστραφεί οριστικά θα πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί από το κλοιό των εντολών της Ε.Ε. και να ορίσει ένα σχέδιο Εθνικής αγροτικής ανάπτυξης και προστασίας της αγροτικής παραγωγής. Να μην εισάγουμε τα ίδια προιόντα παρά όταν τα ντόπια δεν επαρκούν.

Να διαγράφουν όλα τα χρέη τους όπως και των άλλων φτωχών στρωμάτων και ανέργων, να επαναφέρουμε την δραχμή και να βάλουμε σφουγγάρι στο εξωτερικό ληστρικό χρέος, το οποίο έχουμε ήδη αποπληρώσει δύο και τρείς φορές. Την στιγμή που η Γερμανία της Ζήμενς της κυρίας Μέρκελ, ο "τιμητής" της "ασυνέπειάς" μας και της "μεσογειακής μας υστέρησης" έγραψε προ πολλού τις πολεμικές αποζημιώσεις στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Να καταργηθούν οι μεσάζοντες και οι ιδιώτες τραπεζίτες που πίνουν το αίμα του λαού.

Το χρήμα πρέπει να είναι μέσο-μοχλός διακίνησης για ανάπτυξη και όχι για ιδιωτική τοκο-ληστεία. Μόνο έτσι θα αποφύγει τον λιμό η χώρα μας με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση προς όφελος μίας χούφτας παρασίτων τραπεζιτο-λησταρχών αδιαφορώντας για την τύχη του λαού μας.

No comments: