Wednesday, September 16, 2009

KKE στον Αγ Παντελεημονα...

Κουκουεδες εφυγαν ντροπιασμενοι

Χθες το πρωί, γύρω στις 11π.μ. δυο μέλη του ΚΚΕ επιχείρησαν να ανοίξουν στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα το εκλογικό περίπτερο του κόμματος τους.
Πριν καλά-καλά το ανοίξουν δημιουργήθηκε ένα πηγαδάκι όταν κάποιας κάτοικος τους ρώτησε:
Σύντροφοι, πριν ανοίξετε, εγώ σαν αριστερός και πρώην ψηφοφόρος του ΚΚΕ, θέλω να σας πω ένα μεγάλο παράπονο, μέχρι σημείου αγανακτήσεως, όπως κι όλοι οι κάτοικοι, για την πολιτική του κόμματος σας απέναντι μας. Ένταξη απάντησαν, πες το παράπονο σου.
Ακούστε. Από που κι ως που μας κατηγορείται σα ρατσιστές, φασίστες, χρυσαυγίτες και σαν τέτοιους μας ζητάτε τώρα την ψήφο μας; Δεν τα γνωρίζει το κόμμα σας τα προβλήματα της περιοχής όπως κι όλης της Ελλάδας, από τις επιπτώσεις της λαθρομετανάστευσης. Ότι οι αλλοδαποί είχαν επιβάλει την κατοχή τους στην πλατεία; Πούλαγαν φόρα παρτίδα ναρκωτικά, χούφτωναν γυναίκες και μικρά κορίτσια; Αφόδευαν, πουλούσαν τις παράνομες πραμάτειες τους και σφάζονταν μεταξύ τους για τον έλεγχο τις περιοχής;
Μάχες ακόμα και με καλάσνικοφ έγιναν μέσα σε καφενεία με νεκρούς και με ανύποπτους Έλληνες βρίσκονται μεταξύ διασταυρούμενων πυρών; Στη παιδική χαρά πουλιούνταν φέρα παρτίδα ναρκωτικά, με Δούρειο ίππο αλλοδαπές γυναίκες που πήγαιναν τάχατες να παίξουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά μαύρα μεσάνυχτα υπό τα βλέμματα τηςς αστυνομίας.
Πολλά μικρομάγαζα έχουν κλείσει λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού των λαθρομεταναστών που πουλούν την πραμάτεια τους έξω από τα μαγαζιά τους αφορολόγητα και χωρίς να πληρώνουν νοίκι.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι αντικαταστάθηκαν από ξένους, χωρίς καμιά ελπίδα να ξαναβρούν δουλειά. Η χώρα εποικίζεται και οι πολίτες της κινδυνεύουν να έχουν την τύχη των Παλαιστινίων.
Τι έκαναν παλαιοτέρα οι Έλληνες εργάτες όταν η εργοδοσία έφερνε από την επαρχία αργάτες για να σπάσουν τα μεροκάματα τους, και να χρησιμοποιηθούν ως απεργοσπάστες; Έλεγαν στην εργοδοσία, δεν πειράζει αντικατάστησε μας; Δεν φταίτε εσείς, δεν φταίνε αυτοί, δεν φταίμε εμείς, φταίει ο Χατζηπετρής; Πάρτε ξένοι τις δουλειάς μας, μια και είστε ταξικά μας αδέρφια. Την υγειά σας νάχεται. Εμείς δεν είμαστε ρατσιστές! Θα μείνουμε άνεργοι αλλά γι’ αυτό δεν φταίει καθόλου η λαθρομεταναστευτική πολιτική του καπιταλισμού, αλλά γενικώς και αορίστως ο καπιταλισμός! Και πανευτυχείς θα πηγαίναμε να κοιμηθούμε τον ύπνο του δικαίου και να ονειρευτούμε το μεγάλο όραμα τις ανατροπής του καπιταλισμού; Έλεγαν τότε τέτοιες ηλιθιότητες;
Ή μήπως δημιουργούσαν εργατικές φρουρές για να εμποδίσουν τους καθυστερημένους πολιτικά εργάτες να δουλέψουν με φθηνότερα μεροκάματα και να τους εμποδίσουν να παίξουν τον ρόλο του απεργοσπάστη; Και κει που δεν έπειθε ο λόγος τότε έπειθε η ράβδος και στο τέλος έβγαιναν κερδισμένοι όλοι; Εσείς σαν παλαιότεροι τα γνωρίζεται καλλίτερα. Τώρα γιατί αλλάξατε ρότα; Δεν καταλαβαίνετε πως έτσι θα το διαλύσετε το μαγαζί; Το παράδειγμα του Σύριζα δεν σας λέει τίποτα;
Κάτι πήγαν να ψελλίσουν αλλά δεν τους έβγαινε. Ψιλο-άλλαξαν χρώμα, κάτι είπε ο ένας στον άλλον, χαιρέτησαν, έκαναν μεταβολή και έφυγαν. Ίσως κάπου, κάπως, το φιλότιμο μίλησε. Μέχρι αργά το βράδι το περίπτερο παρέμεινε κλειστό. Φανταστείτε τι έχει να γίνει μετά τις εκλογές!

http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=5912

No comments: