Thursday, January 08, 2009

Ξανα για την Προβοκατσια του Δεκεμβρη και το ΠΚ...

Ως συνηθως περασαν σχεδον 3 μηνες και ο Βηχος (ο κυριος κλοουν του διαδικτυου) αφου δεν εχει να ασχοληθει με τιποτα ανεβασε κειμενα απο αυτο το σαιτ μονος του εβαλε το ονομα μου και αρχισαν ξανα μια απ'τα ιδια. Πριν λιγο καιρο μιλαγε με τον εικονικο του αδερφο τον Μπαμπη που φιγουραρει ακομα στο Ρεσαλτο και ανεβαζει αμερικανικα κειμενα για τα επιτευματα των Αμερικανων στο ...διαστημα, αφου στη γη εχουν φτασει πατω!

Καποιος ομως ανεβασε αυτο το κειμενακι στο ΠΚ και προφανως δεν εχει σχεση με αυτους ουτε με το ΕΕΚ. Ολη η νεοταξικη αριστερα πισω απ'τον Συνασπισμο του Σορος ειδε επανασταση εδω και τωρα των Δεκεμβρη επειδη ακουσαν οτι μεταναστες εκαναν λεηλασιες στα καταστηματα. Εχτες στην ΕΡΤ ο Ανδρουλακης σε μια εκμπομπη ελεγε οτι μονο οι Αλβανοι ειναι αλλο εργατες στην Ελλαδα και η μεταναστευτικη λαγνεια δεν εχει ορια στους νεωταξιτες. Και την χωρα ολη να βομβαρδισουν οι Αμερικανοι για τα Σκοπια εαν ειναι ανακατεμενοι οι ...μεταναστες ολα θα ειναι καλα. Αφου η νεοταξικη τους αγαπη για τον ιμπεριαλισμο ειναι τοσο, που κατω απ'την μυτη τους δεν βλεπουν ουδεμια Προβοκατσια σε τιποτα αλλα τα δικαιολογουν ολα σαν φυσικα φαινομενα (απ'τις φωτιες απ'ακρη σ'ακρη στην χωρα, μεχρι τις φωτιες σε κτιρια ολοκληρα σε τουριστικες περιοχες της Αθηνα). Ας δουμε τι λεει ομως ο παρακατω που βλεπει προβοκατσια αλλα λεει οτι ειναι οργανωμενο απο ελληνες αποκλειστικα. Ποιος ομως δινει τις διαταγες δεν μας λεει...

ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ-Στρατηγικη Σορος/Μπρεζινσκι/Ομπαμα για Ελλαδα;
Τα γεγονοτα που διαδραματιζονται στην Ελλαδα εχουν εχουν εξυγηθει σ’ενα βιλβιο που εχει εμφανιστη στη Ουασιγκτον με τιτλο ο ‘Ομπαπα το Μεταμοντερνο Πραξικοπημα’ Webster-Tarpley ISBN 978-0930852894




Αν προσέχατε λίγο καλύτερα τις πηγές σας, θα είσασταν πιο σκεπτικοί.

Για όσους ασχολούνται με zeitgeist, 11/ο9, άρση πολιτικών δικαιωμάτων, παγκόσμιες χούντες κ.λπ γνωρίζουν τα σάϊτ infowar, prison planet, και άλλες τέτοιες ιστοσελίδες που συγκριτικά με τους δικούς μας του είδους είναι απείρως σοβαρότεροι.

Το prisonplanet κάνει λόγο για σκέψη αποσταθεροποίησης (με αφορμή την εξέγερση) και στη συνέχεια στρατικοποίησης της χώρας και αποδίδει την εχθρικότητα της CIA στο ανακατεμα των ενεργειακών δρόμων στην ευρύτερη περιοχή όπου κύριως στόχος είναι η αποτροπή της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από τη Ρωσία και (λογικό είναι) σαν μοχλός πίεσης είναι η εκβιαστική ακύρωση των όποιων συμφωνιών έχουν συνάψει με τη Ρωσία οι Νατοϊκοί δορυφόροι τους.

http://www.prisonplanet.com/cia-preparing-to-install-military-government-in-greece.html

Στο ίδιο άρθρο όμως σου λέει πως θεωρούν δύσκολη την σύμπλευση του στρατ.μηχανισμού σε πολιτικά σχέδια εναντίον διαδηλωτών κ.λπ. Οχι τόσο λόγω της ανυπακοής των επαγγελματιών (αν και ποτέ δε ξέρεις), αλλά λόγω της σχεδόν σίγουρης ανυπακοής των εφέδρων που αισθάνονται κοντά στις αγωνίες των πολιτών μια που κι αυτοί πολίτες είναι. Ο αμερικανός thinktank που μπορεί να σκέφτηκε κάποια τέτοια μεθόδευση αγνοεί ότι δεν είναι τα πάντα "όπως αμερική" . Υπάρχουν και μη-επαγγελματικά τμήματα σε κάποιους στρατούς.

Στο άρθρο επικαλείται σαν πηγή το indy.gr όπου υπάρχει ένα πραγματικό και πολύ σοβαρό γεγονός, που πέρασε στα ψιλά.

http://indy.gr/newswire/epistol-apo-ta-stratopeda-poy-arneitai-ton-katastaltiko-rolo-toy-stratoy

Παρεπιπτόντως μώλις δόθηκε και ένα πολύ καλό επιχείρημα ενάντια σε αυτούς που θέλουν την πλήρη επαγγελματοποίηση του στρατού (άσε καλύτερα...,αν δεν υπάρξει κατάργηση του θεσμού δε θα πάρουμε).

----------------------------------------------------------------------------

Σεναριάκι λοιπόν με μικρή επαφή με τη πραγματικότητα και για ένα άλλο λόγο. Η εισροές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα γίνονται μέσω Ουκρανίας καθιστώντας το Ελληνικό δύκτιο δευτερεύον ως προς τη στρατηγική του σημασία. Αντίθετα το Ουκρανικό δύκτιο έχει γεωστρατηγική σημασία και ως ενεργειακός κόμβος εξαρτά, εκτός της Βαλκανικής, τις ατμομηχανές της Ευρώπης (Γαλλία-Γερμανία).

Η παράκαμψη του Ουκρανικού δυκτίου μέσω Μπουρκάζ-Αλεξ/πολης και η σύνδεσή του με το Ευρωπαίκό μέσω Ιταλίας, είναι πολύ μακροπρόθεσμη φιλοδοξία για να είναι απειλητική.

Προς το παρόν ο ίδιος ο Σολάνα, πέρνοντας το μήνυμα της Αμερικής μέσω των εκβιαστικών κινήσεων της Ουκρανίας που ανάγκασαν τη Ρωσία να κλείσει τη στρόφιγγα, καλεί τους εταίρους προς αναζήτηση άλλων συνεργατών πέραν της Ρωσίας (συμμορφωση δλδ με τις επιταγές της Ουάσινκτον.

Από την ρωσο-ουκρανική διένεξη έχουν επηρεαστεί μέχρι σήμερα 18 κράτη στην Ευρώπη. Αυστρία (60% μείωση της ροής του ρωσικού αερίου), Γερμανία (42%), Τουρκία (67%), Ελλάδα (82%), Ιταλία (28%), Γαλλία (24%), Ουγγαρία (60%), Τσεχία (80%), Σλοβακία (100%), Βοσνία (100%), Σερβία (87%), Βουλγαρία (96%), Πολωνία (47%), Σλοβενία (64%), Κροατία (37%), ΠΓΔΜ (100%), Ρουμανία (28%), Μολδαβία (100%).

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=973353&lngDtrID=245

Το παιχνίδι των μυστικών υπηρεσιών Ρωσίας & Αμερικής παίζεται πρωτίστως για τον έλεγχο της Ουκρανίας, και δευτερευόντως σε Ελλάδα, Βουλγαρία κ.λπ

----------------------------------------------------------------------------------

Μια επισυμανση. Αν και το είπαν και άλλοι. Το γεγονός ότι συμφωνείς με κάποιον για το ύποπτο μιας ένοπλης ενέργειας, ή για το αδιέξοδο του αντάρτικου πόλεων, αυτό δε σε καθιστά αυτόματα και συμ-πορευόμενό του πολιτικά.

Η γνώμη μου είναι πως η ενέργεια στις 05/01 στα εξάρχεια δεν είναι προϊόν ξένων υπηρεσιών, αλλά εγχώριων, είναι made in Greece... φαίνεται εξάλλου

Ψαχτουλας
http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?t=16470

No comments: