Sunday, January 04, 2009

Επερχομενη Στρατιωτικη Ηττα των Ισραηλινων στη Γαζα;




















Ολοκληρος πολεμος εγινε στην Μεση Ανατολη που εφερε την Αμερικη στο χειλος της αβυσσου οικονομικα για να παραμεινη το Ισραηλ ωρθιο.

Μετα την ηττα στο Ιρακ, πραγμα που σχεδον ολες οι οργανωμενες πολιτικες δυναμεις ειχαν δηλωση οτι ειταν αδιανοητο για την Αμερικη να χασει, εχουμε την τελευταια εκστρατεια του Ισραηλ κατα των Παλαιστινιων

Αφου εχτισαν το τοιχως, αφου ξανα-επιτεθηκαν στο Λιβανο, αφου δημιουργησαν την ρετσινια του τρομοκρατη για την Χαμας ξανακαταλοιγουν στην επεμβαση στη Λωριδα της Γαζας, μια περιοχη που κατειχαν επι 38 χρονια.

Πως εχασαν την Γαζα οι Ισραηλινοι πρωτιστος δεν μας λεει κανεις, ουτε πως προκειται να την κρατησουν ξανα.

Στο Λιβανο επεμβηκαν για μια δεκαετια για να σπρωξουν τους Παλαιστινιους στην θαλασσα και μετα απο πολλες στρατιωτικες μαχες σπιτι σε σπιτι οι Ισραηλινοι δεν εκαμψαν την αντισταση των Παλαιστινιων.

Επι 18 μηνες κυβερναει η Χαμας. Απο τοτε μεχρι σημερα εχει οπλιστη στρατιωτικα και θα εχει ακολουθηση καποιες στρατιωτικες οδηγιες να κατοχυρωση την περιοχη που ελεγχει για επερχομενη επεμβαση των ισραηλινων.

Το αυξανομενο κοστος των πολεμικων επεμβασεων αυτων και το διλλημα με το τι να κανουν με 1.7 εκ πλυθησμο χωρις γενικη γενοκτονια δεν λυνεται στα πλαισια 'δυο κρατων' αφου το Ισραηλ δεν ειναι κρατος με την γενικη ορολογια παρα μια Αμερικανικη βαση, ενος ειδους νταβατζη στην ολη περιοχη για τον οποιο ολοι πρεπει να λυγισουν την μεση.

Την τελευταια δεκαετια ολα τα ευρωπαικα κρατοι το βοηθανε οικονομικα με το να του δωσουν σχεδον πολλα δημοσια κοντρατα για ασφαλεια (Ολυμπιακους Ελλαδα- μετρο Αγγλιας κτλ.) για να βγαλει κανα φραγκο για να μπορεσει να παραμενη ο μεγαλος μπαμπουλας για να μεινουν οι Αραβες διασπασμενοι.

Το ηθικο των ισραηλινων να πανε πισω στη Λωριδα της Γαζας αφου υποτιθεται το αφησαν δεν προκειται να αυξηθη καθολου μολις συναντησουν την αντισταση των Παλαιστινιων. Τα τανκς δεν μπορουν λογου των στενων δρομων να εχουν και μεγαλη ευελιξια να βρουν στοχους.

Θα ειναι ο ταφος τους...



Ιράν: «Η Γάζα θα γίνει ο τάφος του Ισραήλ»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009 11:59
Τελευταία Ενημέρωση : 04/01/2009 14:27



Η Γάζα θα γίνει τάφος του Ισραήλ, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η χερσαία επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

«Οι σιωνιστές αντιμετωπίζουν την πανίσχυση αντίσταση των Παλαιστινίων... οι σιωνιστές θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η Γάζα θα γίνει ο τάφος τους», δήλωσε ο Λαριτζανί, σύμφωνα με τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι δηλώσεις αυτές είναι οι πρώτες που γίνονται από υψηλόβαθμο Ιρανό αξιωματούχο, μετά την εκδήλωση της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

No comments: