Monday, April 23, 2007

Ευρολιγουρα-Επιστροφη στη Δραχμη Τωρα!

Ολα τα κομματα της ΕΕ δεν αμφισβητουν τους κυριους πολους της οικονομιας του Ευρω που μεσα σε 5 χρονια εχει δωσει τιμαριθμο τουλαχιστον 100% σε πολλα βασικα προιοντα. Πως εξυγηται ο τιμαριθμος αυτος οταν ο επισημος κυμαινεται στα 3-5% μονο ενας οικονομολογος της νεας ταξης θα μπορουσε να εξυγηση.

Ενω εχει γινει τεραστια αναταραχη στα εκπαιδευτικα ιδρυματα της χωρας που αντιπροσοπευουν θελουν δεν θελουν τον αγωνα εναντια στην παγκοσμιοποιηση των πολυεθνικων και ισως συνεχιστουν σε ενα κρισημο ζητημα σχεδον ολοι κανουν τον κινεζο, κυριολεκτικα.

Κανενα κομμα καμμια οργανωση δεν απαιτει επιστροφη στη Δραχμη η προστατευτικα μετρα κατα των εισαγωμενων προιοντων που οδηγουν την τοπικη παραγωγη στον αφανισμο. Ολοι νομιζουν οτι μπορει να ζησουν απο χρεη, δανεια και να πουλανε εισαγωμενα σε ανεργους.

Η στρατιες πεινασμενων και αθλιων που καταφθανουν στην Ελλαδα και προσθετονται στους ηδη υπαρχοντας Ελληνες Ευρολιγουρες με καθυστερηση λιγων χρονων θα αντανακλασουν τις γκεττοποιημενες καταστασεις του αποβιομηχανοποιημενου καπιταλισμου των Βορειων χωρων.

Ειδη υπαρχει επιδημια χουλιγκανισμου, μια κατασταση οπου το παλιο συστημα, τα ηθη και τα εθιμα εχουν ξεφτυλιστει σε τετοιο βαθμο που για να πας μπροστα η πρεπει να μιμηθεις αδερφες στα ΜΜΕ η να παιζεις τον κλοουν σε κανα σοου.

Η τυφλη βια οι δολοφονιες οι ληστεις αντανακλουν ενα μελλον χωρις προοπτικη, ενα παρον χωρις μελλον και μια μεταβατικη περιοδος γενικου χαους απ'το οποιο θα αναγκαστουν να αγωνιστουν πρωτογνωρα για τις εποχες μας λαοι για να επιβιωσουν.

Το δολλαριο πεφτει συνεχως και ειμαστε στα προθυρα γενικευμενου πληθωρισμου. Η διαφορα με το παρελθον και την κριση του 1930 θα ειναι οτι θα λενε οτι ενω ο κοσμος πειναει και δουλεια δεν εχει να φαει, οτι δεν ξερει σε ποια ξενη αλυσιδα σουπερμαρκετ να ψωνισει για να κανει... οικονομια.

Η ξενοφερτη εισαγωμενη αμερικανολατρεια αυτη την φορα απ'την επισημη αριστερα και τα παρακλαδια της παιζει το ρολο τελικα τον ιδιο που επαιξε η ξενοφερτη 'πατριωτικη' δεξια εδω και δεκαετιες. Για ενα κομματι ψωμι πουληθηκαν στους Γερμανους. Τωρα πουλιουνται στα λογια και για καμμια θεση στα ΜΜΕ.

Οι μεγαλεις ιμπεριαλιστικες δυναμεις παντα τα μικρα εθνοι σκοπευαν να τα αφανισουν. Ετσι ηταν παλια ετσι ειναι και τωρα. Ο οικονομικος αφανισμος του ελληνικου εθνους με το ξεριζωμα απ'τη γη του οδηγει σε εκρηκτικες καταστασεις. Η εξεργεση των φοιτητων αυτο προμυνει. Ισως να μην το γνωριζουν ακομα και οι ιδιοι αλλα οι νομοτελιακοι νομοι της ιστοριας λειτουργουν πολλες φορες χωρις την συνειδηση των ιδιων των συμμετασχωντων.


αγαπητέ φίλε Βαγγέλη.

δυστυχώς, η φίμωση από τα Μ.Μ.Ε. δεν έχει επιτρέψει στους πολίτες αυτού του τόπου να ενημερωθούν επαρκώς.

το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα ( ΔΗ.Κ.ΚΙ.) από την απειλή της εφαρμογής του ευρώ, είχε επισημάνει και είχε προβλέψει τα προβλήματα που θα έφερνε η εφαρμογή του ευρώ, με απόλυτη επιτυχία όπως τελικά αποδείχτηκε.

από την εφαρμογή του ευρώ έως και σήμερα, και με πάνω, και με αφισέτες αλλά και με δημοσίευση στη σελίδα του, απαιτεί την επιστροφή στη δραχμή.

υπεύθυνος για το θέμα είναι το μέλος της Κ.Ε. του ΔΗ.Κ.ΚΙ.
Μ. Δελινταδάκης.
http://www.dikki.org/Docs/Apati.asp

πολλούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΤΑΣΟΣ

No comments: