Monday, April 23, 2007

Ποιοι οι Λογοι Πτωσης του Λε Πεν;

Ενα φαινομενο παρατηρηται για το οποιο δεν εχουν σχολιασει ποτε οι ειδηκοι 'αναλυτες'? Πως εξυγηται το φαινομενο ενω να ψυφιζε ο λαος κατα της επεκτασης της ΕΕ προς Ανατολας με τηνκαταψηφιση του Ευρωσυνταγματος να μην ανεβαινει η ακροδεξια της Γαλλιας?

Με αναλογικη περιπτωση πως εξυγηται η πατωση του ΛΑΟΣ στις δημοτικες εκλογες και την σχεδον εξαλειψη του ΠΑΡΑ και ΕΝΑΝΤΙΑ στο γεγονος οτι το κλιμα παραμενει αντι-μεταναστευτικο τοσο εδω οσο και στην Γαλλια.

Η φαινομενικη αντιθεση της ακροδεξιας στην μεταναστευση αποτυχαινει σε ενα και μονο επιπεδο. Ασχολουνται μονο με ενα θεμα και ουσιαστηκα υποστηριζουν ολα τ'αλλα. Ο Καρατζαφερης παραδειγματικα υποστηριξε την ιδιωτικοποιηση των παντων και εκανε κριτικη του Καραμανλη απο Δεξια στο ζητημα των φοιτητων οτι δεν εφαρμοζει τα μετρα της ΕΕ στην ανωτατη εκπαιδευση ακομα πιο γρηγορα και ακομα πιο εκ βαθους.

6 απ'τους 12 Προεδρικους υποψηφιους προερχονται απ'την Αριστερα. Ο Λε Πεν που ειναι αυτη τη φορα? Αγνοοησε ολο το κινημα κατα της ελαστικοποιησης της δουλειας και των αγωνα των φοιτητων και της νεολαιας εναντια στο Βιλ Πεν και το ιδιο γινεται εδω.

Ειμαστε στα προθυρα εξαργυρωσης της ακρας δεξιας στο μεταναστευτικο. Εφτασε στα ορια του. Τωρα μπαινουν αλλα ζητηματα. Για την φυση του παγκοσμιοποιημενουν καπιταλισμου, για τις χωρις ορο ιδιωτικοποιησεις, για μια κοινωνια αμερικανοποιημενη που σκοπο εχει τον πατο της νεοταξικης ισοπεδωσης...


Αποτελεσματα πρωτου Γυρου
Επεσε τελικα ο Λε Πεν... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος Επεξεργασία/Διαγραφή αυτού του μηνύματος Διαγραφή αυτής της δημοσίευσης
στα 11% οπως και αναμενονταν. Αυτο που παρατηρθηκε ομως ειναι μια διασπαση του εκλογικου σωματος σε πολλες οργανωσεις και τωρα αρχιζει ο γυρος οπου η καθε μια οργανωση πρεπει να δηλωσει με ποιους ψυφοφορους να πανε στο δευτερο γυρω.

Ενω το 80% ψυφισε θα πρεπει να δουμε ποσοι θα ψυφισουν τωρα. Το ζητουμενο εδω ειναι οτι και οι δυο ψυφοφοροι κλεβουν τα προγραμματα των 'ακρων' για να προσελκυσουν ψυφοφορους στο παιχνιδι.

Ενω το 2002 η ακρα αριστερα ειχε παρει συνολικα 11% περιπου μη συμπεριλαμβομενου το ΚΚΓ (3.37%) και οι Πρασινοι (5.25%) φετος η μεγαλη πτωση εκτως του Λε Πεν (ειχε παρει 16.86%) ειναι και της ακρας αριστερας οπου το 1 απ'τα 3 κομματα ειδε να παιρνει 1.4% (Λουττε Ουβριερ απο 5.72% 2002) και ετσι συνολικα οι ψυφοι της ακρας αριστερας επεσαν απο 11% σε 6%.

Τοσο η ακρα δεξια που δεν υποστηριξε τα κινηματα κοντρα στην ελαστικοποιηση των ωραριων οσο και η ακρα αριστερα που δεν εχει καθαρη θεση στο ζητημα της λαθρομεταναστευσης και οτι υποστηριξε το αιτημα ψυφο στο Σιρακ το 2002 τους εχει δημιουργηση αυτη την κατασταση...

1 comment:

Nativist said...

Ο Λε Πεν έπεσε, διότι τον διεμβόλισε ο Σαρκοζύ. Συνδύασε τον όχι και τόσο ακραίο πολιτικό με τις θέσεις του Λε Πεν για το μεταναστευτικό και την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ.