Monday, April 08, 2019

Σορός όλε Πέτρος Κονσταντινου


Πάνω απ'όλα μην μιλήσεις για Σόρος σε κομμάτι της ''βαθιάς αριστεράς'', θα σε πουν περιφρονητικά συνωμοσιολόγο. Γιατί προφανώς δεν μπορεί να μπει ο γνωστός ''ανθρωπιστής επενδυτής'', στην ερμητικά κλειστή αντικαπιταλιστική διαλεκτική τους. Αδυνατούν να ερμηνεύσουν αυτές τις λογικές. Ας απαντήσουν λοιπόν, όλα αυτά τα κονδύλια με τα οποία μετακινούνται και διαβιώνουν οι πρόσφυγες-μετανάστες, είτε προέρχονται από την Ύπατη Αρμοστεία, είτε από ''φιλάνθρωπους εξωγήινους'', γιατί δεν δίνονται σε αυτούς στην πατρίδα τους, ώστε να αρχίσουν μια νέα ζωή? Γιατί ακόμα περισσότερο, αντί της παγκόσμιας ''ψυχοπονιάρικης'' στάσης υπέρ της μετανάστευσης, να μην χρηματοδοτείται ένα παγκόσμιο κίνημα κατά των πολέμων και κατά της εκμετάλλευσης των φτωχών χωρών από τις πλούσιες? Ψιλά γράμματα, για όσους το μόνο που υφίσταται είναι οι ''φασίστες της γειτονιάς'', αυτοί που τόσο απλά ανατροφοδοτούνται από την λογική του παραλόγου.
Πως να μιλήσει λοιπόν για open society ο σύγχρονος ''αστός αριστερός'', αφού δεν τον αφορά? Αφού η αντιρατσιστική ρητορική του είναι καθαρά για το θεαθήναι , και δεν πρόκειται ποτέ φυσικά να αναμειχθεί ό ίδιος ενεργά.
Και κάπως έτσι καταλήγουμε σε αναπόφευκτα και αυταπόδεικτα συμπεράσματα. Τουλάχιστον για την δική μας χώρα:
-Ο Μετανάστης-πρόσφυγας , θα παραμένει εγκλωβισμένος στην χώρα, σε κακές συνθήκες, χωρίς ελπίδες ανάκαμψης και καλύτερης ζωής, του αρέσει δεν του αρέσει και θα εκβιάζεται ότι θα απελαθεί, αν δεν στηρίζει ψηφίζοντας ή με όποιο άλλο τρόπο μπορεί, τον ΣΥΡΙΖΑ που τον ευεργετεί.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, στην Αθήνα εκλέγεται Δημοτικός σύμβουλος ο Πέτρος κωνσταντίνου......
Οποία σύμπτωση.
Περικλής Δανοπουλος

No comments: