Tuesday, April 02, 2019

Το Τσίρκο των Εκλογων


Πλησιάζουν εκλογές, δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσες μαζί. Αρχίζουν λοιπόν τα κόμματα να βγάζουν τα βέλη από την φαρέτρα τους. Ένα από τα θέματα που θα μπουν στο τραπέζι , είναι ασφαλώς τα εθνικά με κορωνίδα την συμφωνία των Πρεσπών. Εκτός της κυβέρνης που ''όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει'', οι άνθρωποι της μείζονος αντιπολίτευσης , θα στοχεύσουν και εκεί. Όμως επειδή δεν είμαστες λωτοφάγοι, ας μην μας δουλεύουν ''ψιλό γαζί'', γιατί στο θέμα είναι ξεκάθαρα συνένοχοι. Όχι μόνο οι πολιτευτές, αλλά ακόμα περισσότερο οι δημοσιογράφοι στα μέσα που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, σε κοινή γραμμή με το επιτελείο της ΝΔ , δεν έκαναν κάτι απλό να δημιουργήσουν ένα debate για το θέμα, καλώντας κυβέρνηση, αντιπολίτευση αλλά και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και να θέσουν μια σειρά από απλά. στοιχειώδη ερωτήματα :

1. Αρχικά το αυτονόητο, γιατί δεν κλήθηκε ο λαός να αποφασίσει.

2. Ο Πθ διαβεβαίωσε τον λαό, ότι η συμφωνία είναι επωφελής για την χώρα, όμως ποτέ δεν εξήγησε τους λόγους. Τον ρώτησε κανείς?

3. Με την συμφωνία, τα Σκόπια ονομάζονται Βόρεια Μακεδονία. Γιατί στην συμφωνία παραχωρείται Μακεδονική εθνικότητα και Μακεδονική γλώσσα και όχι ΒΟΡΕΙΟΜακεδονική εθνικότητα και ΒΟΡΕΙΟΜακεδονική γλώσσα?

4.Τα Σκόπια ως περίκλειστο κράτος, δικαιούται πρόσβαση στην Θάλασσα. Γιατί αυτό το δικαίωμα εξασκείται προς νότον και το Αγαίο και όχι ανατολικά προς Αδριατική από την μεριά της Αλβανίας?

5. Όταν ο Πθ επαίρεται ότι εξασφάλισε την ιστορικότητα της αρχαίας Μακεδονίας, ρωτήθηκε ποτέ ποιός την αμφισβήτησε, όταν στην Δυτική Μακεδονία υπάρχουν δεκάδες ευρήματα στην Ελληνική γλώσσα?

Για θέματα ΝΑΤΟ και ΕΕ, τι να πει κανείς εκτός από το ότι πρόκειται για μια συμφωνία ''παραγγελιά''
Θα έπρεπε όμως να ερωτηθούν και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ αλλά και τα εξοκοινοβουλευτικά αριστερά κόμματα.......

1.Αν το μεγαλύτερο κομμάτι της αριστεράς, πάσχει από δυσανεξία στον όρο έθνος(ως κατασκεύασμα του αστικού κράτους), γιατί αυτό αφορά το Ελληνικό έθνος, ενώ αντίθετα υπάρχει μεγάλη υποστήριξη στις βουλές του γείτονος 'εθνους?

2. Αν η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαόύ που αντιτάχθηκε στην παράδοση του ονόματος, στοχοποιείται ως εθνικιστική, τότε πως ονομάζεται η πάνω από 80% πλειοψηφία του λαού των Σκοπίων , που έχει μεγαλώσει με το όνειρο μια; ''Μακεδονίας από τα Σκόπια ως την Θεσσαλονίκη? Και τι έκανε η αριστερά στο να αναχαιτίσει τον Σκοπιανό εθνικισμό, στα πλαίσια της από κοινού διεθνιστικής υποχρέωσης να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση?

3.Γιατί το ''Μακεδονία ξακουστή'', που δεν περιέχει το παραμικρό στοιχείο αλυτρωτισμού, είναι απεχθές για την αριστερά αλλά το ακραία εθνικιστικό <> , που τραγουδάνε όλοι οι Σκοπιανοί, μιλάει για τιην δική τους πεδιάδα της Θεσσαλονίκης, θεωρείται κάτι ασήμαντο?

Από την όλη ιστορία, αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα, είναι ότι ο λαός καλείται να τιμωρήσει όλους του ς εθνομηδενιστές υποψηφίους, όχι φυσικά μόνο από την αριστερά αλλά και από την δεξιά και τα κόμματα που υπερψήφισαν την επαίσχυντη συμφωνία ή που δεν έκαναν αυτά που μπορούσαν και έπρεπε να κάνουν για να την εμποδίσουν.

Καλό θα είναι όλα αυτά να τα θυμούνται οι Μακεδόνες φίλοι πρώτιστα και μετά οι υπόλοιποι. Και το κυριότερο, όσο προσπαθούν να κάνουν το θέμα να ξεχαστεί , τόσο περισσότερο οφείλουμε να τι κρατάμε ανοιχτό!
Περικλής Δανοπουλος

No comments: