Wednesday, April 03, 2019

Εμπρός το Δρόμο που Χάραξε η Κοντσιτα




Γράφαμε τις προάλες για τα προσόντα των σύγχρονων πολιτικών ταγών, που όσο πιο λίγα είναι , τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα επιτυχίας τους. Όσο περισσότερο αμαθής, ανιστόρητος, αγεωγράφητος και φυσικά άπατρις είσαι , τόσες περισσότερες ελπίδες έχεις να γίνεις μέχρι και πρωθυπουργός.

Υπάρχουν και άλλα προσόντα βέβαια. Άμα είσαι ένα πλάσμα που προβάλει την θηλυκή του πλευρά μαζί με γενειάδα, αν φωτογραφίζεσαι και ''με την άδεια της αστυνομίας'' στα θεωρεία του κοινοβουλίου, πρώτη μούρη στο gay pride(?) και σε καλούν στα πρωινάδικα, ε τότε είσαι χαρισματικός υποψήφιος.

Το Jason Αντιγόνη, υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο, με τον συνδυασμό.....ε ποιάς άλλης, της Ρένας Δούρου φυσικά. Είναι ακριβώς ότι ζητάει το σύστημα εξουσίας :

1. Έναν άνθρωπο που αυτοκαθορίζεται ως '' το '', res(πράγμα), ουδέτερο και ως προς το φύλο και ως προς τα όσα μαστίζουν την κοινωνία.
2. Ένα άτομο που το μόνο που διεκδικεί, είναι να γίνεται σεβαστό το δικαίωμά του να είναι ''το'', res, ουδέτερο
3.Ένα άτομο που τονίζει την διαφορετικότητα. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Η κοινωνία της διαφορετικότητας, όπου όλοι διαφέρουν από τους άλλους και το μόνο που έχουν κοινό, είναι ότι δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους.

Οι σύγχρονοι παγκόσμιοι επικυρίαρχοι, γιατί δεν είναι φυσικά μόνο Ελληνικό το φαινόμενο, γελάνε μέχρι δακρύων, που η ανθρωπότητα τσιμπάει τόσο εύκολα το τυράκι, ενώ αυτοί καταβροχθίζουν το χαβιάρι. Το τυράκι βέβαια, είναι τοξικό και δηλητηριάζει τους πάντες. Και πάνω απ' όλα, τοξινώνονται οι ίδιες οι κοινωνίες και όλα όσα μας κράταγαν συνδεδεμένους, ως ανθρώπους που ζούμε μαζί.
Η πορεία του Jason Αντιγόνη μπορεί να φτάσει ακόμα και μέχρι την προεδρία. Μόνο που τότε θα προκύψει ένα μεγάλο πρόβλημα.Ο πρόεδρος, έχει μόνο αρσενικό και θηλυκό. Αλλά δεν πειράζει. Εδώ αλλάζουμε την ονομασία των γονέων, στο πως θα λέγεται ο πρόεδρος θα κολλήσουμε?
Περικλής Δανοπουλος

No comments: