Thursday, March 19, 2009

Να Επιστρεψουν οι Τραπεζες Πισω στην Παλια Εποχη...

Σχεδον ολος ο πολιτικος κοσμος στην Αγγλια ζηταει και απαιτει να επιστρεψουν οι τραπεζες πισω στον παλιο καλο καιρο. Ποτε δεν λενε να τις αφησουν να χρεοκοπησουν, να δουμε μπροστα και οχι πισω, να πουμε πως οι παλιες νοοτροπιες δεν ισχυουνε αλλο.

Σχεδον για καθε κλαδο οι πληρωμενοι δημοσιογραφοι εγραφαν μονιμως οτι δεν χρειαζονται ποια.
Να κλεισουν τα ανθρακωρυχεια.
Να κλεισουν τα χαλυβδουργια.
Να κλεισουν ολα τα εργοστασια που εφτιαχναν πλοια, τραινα, αυτοκινητα, αεροπλανα.

Δεν ειναι ανταγωνιστικα πλεον, δεν βλεπουν το μελλον, δεν ειναι μοντερνες επιχειρησεις. Ας βουλιαξουν...

Ομως τωρα λενε ακριβως το αντιθετο για τις τραπεζες. Να σωθουν, να δωθουν εγγυησεις για τα χρεη τους, να επιστρεψουν στον παλιο καλο καιρο, με τα χρεη που δημιουργουν, τις πιστωτικες κρατες, τα δανεια κατοικιων, αυτοκινητων και παει λεγοντας.

Κανενας μα κανενας δεν λεει οτι δεν προκειται τιποτα να παραμεινη το ιδιο. Οχι επειδη δεν το γνωριζουν ολοι, ακομα και οι πετρες, αλλα δεν νοηται καπιταλισμος χωρις χρεη και πλαστο χρημα. Οτιδηποτε αλλο οδηγει σε απολυτη χρεοκοπια. Αυτο θα ειναι το αποτελεσμα τελικα. Οι ιδιοι τωρα το δημοσιοπουν στα καναλια τους για πρωτη φορα με τετοια ανοιχτο τροπο.

Στο cnbc ανοιχτα λενε οτι η Αμερικη ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ.
http://www.cnbc.com/id/29769858

Οι μονοι που παραμενουν κολλημενοι στο παρελθον εκτως απ'τις κυβερνησεις ειναι οι αριστεριστες. Ολοι νομιζουν οτι με λιγα νεα δανεια, με καινουργιους νομους ελεγχου των τραπεζων, με νεες επιδοτησεις σε νεα κρατικα προγραμματα ολα θα επιστρεψουν εκει που ειταν προηγουμενα.

No comments: