Monday, April 23, 2007

Το σκιαχτρο του εθνικομπολσεβικσμου...

Η κριση του μεσοπολεμου οδηγησε στην πολωση των ακρων σε χωρες οπως την Ιταλια και την Γερμανια.

Εαν πραγματικα διανυουμε τις ιδιες μερες μια πολωση των ακρων πριν το κραχ της Αμερικης και ενα νεο πολεμο τοτε μπαινει το ερωτημα πως μεσα απ'τις σελιδες μιας καθεστωτικης εφημεριδας βρηκαν τι λυση του κινδυνου οταν 4 χρονια τωρα υποστηριζουν ακραδαντα της δικες της τρομοκρατιας της Ελληνικης εκδοχης του Γκουανταναμο.

Ενω η αναφορα σε ενα βιβλιο του Γκεριν δειχνη την υποτιθεμενη θεωρητικη προσεγγιση στο ζητημα υπαρχουν δυ τμηματα της ιστοριας για τα οποια δεν αναφερουν.

Η πολυπολιτισμικοτητα δεν εχει σχεση με την εγχωρια ιστορια της Ευρωπης αλλα με τις αποικιες της. Ο αντιστημιτισμος του μεσοπολεμου ειχε σχεση πιο πολυ με την εχθροτητα των λαων στις τραπεζες και την εξυπνη μεταχειρηση του φασισμου των υγειων αντιδρασεων του γερμανικου λαου κατα της συνθηκης των Βερσαλλιων, παρα με μια διαχρονικη ταση μονιμης ...ρατσιστικης προελευσης. Αναλογα την ιστορικη εποχη υπηρξε και αναλογη μεταχειρηση.

Η ακρα δεξια δεν ειταν ποτε αντικαπιταλιστικη ουτε ειχε τετοιες προθεσεις. Ο βοναπαρτιστικος χαρακτηρας ενος κλοουν σαν τον Μουσολλινι οδγησε σε ακριβως το αντιθετω φαινομενο. Την εδραιωση του καθεστωτος σε ολες τις φασεις τις κοινωνικης ζωης.

Ενα προτσες που οι ενθερμοι υποστηρικτες των ανοικτων συνορων υποστηριζουν στις χωρες που προτοστατουν με μεταναστευτικα ρευματα. Θελουν ιση μεταχειρηση οσων φτασουν στα χωρικα υδατα μιας χωρας, ιση μεταχειρηση στην εκπαιδευση, στην ιατροφαρμεκευτικη περιθαλψη, στις δουλιες κτλ. Δεν λενε ομως απο που προερχεται η αποψη οτι η καθε χωρα εχει υποχρεωση να σπιτωσει ολους τους αστεγους και πεινασμενους της γης?

Αντιθετως κανουν τους κινεζους κυριολεκτικα, που μπαινει το ερωτημα οτι τελικα υποστηριζουν τον ακρατο ατομικισμο των πολυεθνικων εταιριων. Οπως και αυτες θελουν να πανε σε οποιαδηποτε χωρα του πλανητη να βιασουν την τοπικη κοινωνια να την ξεζουμισουν και τελικα να φυγουν αφηνοντας πισω καμμενη γη, στο ονομα του αντιρατσισμου τα μεταναστευτικα ρευματα του ιμπεριαλισμου ειναι το υπ'ενα αριθμο πολιτικο βαρομετρο και καθηκον καθε 'αριστερου'. Η ακρα δεξια στα λογια εναντιωνται στην επιφανεια των μεταναστευτικων ρευματων αλλα στην πραξη υποστηριζει το συστημα που τα δημιουργει αφου δεν ωρθονει αντικαπιταλιστικο λογο. Η 'ακρα αριστερα' εναντιωνεται κατα του καπιταλισμου χωρις να λεει οτι η απελευθερωση της αγορας χωρις δασμους και φορολογιες και εργατικου δυναμικου οδηγει την καθε κοινωνια στην αβυσσο. Βλεπουν την αβυσσο του καπιταλισμου μονο υπο το πρισμα του παρελθοντος οχι το τι γινεται σημερα.

Οι εταιριες κολλοσοι που εχουν εδρες σε πανω απο 180 χωρες κρινουν την υλικη υπαρξη του συστηματος. Οι 'ακροασριστεροι' ειναι κολλημενοι μονο στον Γερμανικο εθνικισμο του παρελθοντως αλλα δεν βλεπουν τον κινδυνο του αμερικανικου εθνικισμου αφου λενε πως η πολυπολιτισμικοτητα της Αμερικης ειναι προοδευτικο φαινομενο, οχι σημαδι κοινωνικης συψης και παρακμης.

Ιστορικα εθνοι οπως το ελληνικο δεν προκειται να αντικαταστηθουν με ενα καπιταλιστικο πολυπολιτισμικο αχταρμα ακομα και εαν ενας Καρατζαφερης διατυμπανιζει οτι τα θελει ΟΛΑ ιδιωτικα για το κεφαλαιο, ουτε θα αφανιστουν οι μεγαλες χωρες επειδη η νεα ταξη τις εχει βαλει στο στοχαστρο. Οι υγιης δυναμεις τις καθε κοινωνιας θα παλεψουν να αντιστρεψουν τα πλανητικα σχεδια των πλανηταρχων.

4 χρονια τωρα προσπαθουν απεγνωσμενα να διασπασουν το Ιρακ σε 3 κομματια. Τωρα φταινει οι Συριοι και οι Ιρανοι που δεν του κανουν το χατιρη στην τριχοτημηση. Στα Βαλκανια φταινε οι Σερβοι. Στην Κυπρο οι Ελληνοκυπροιοι. Στην Ελλαδα οσοι ειναι εναντια στο βιβλιο ιστοριας και παει λεγοντας.

Οι ιδιοι ομως δεν φταινε ποτε. Αξιος ο μισθος τους.




Απλά μαθήματα μαρξιστικής κοινωνιολογίας

Βαγγέλη τα θέτεις πολύ ορθά. Φαίνεται, όμως, ότι για κάποιους «αριστερούς» και «αριστεριστές» (οι «ιοί» συνειδητά διαστρεβλώνουν τα πράγματα, είναι μίσθαρνα όργανα) χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε το μαρξιστικό αλφάβητο.
Η μορφή των συνοπτικών παρατηρήσεων είναι η πιο συνεκτική.

Πρώτη παρατήρηση: Είναι ο καπιταλισμός αυτός που προκαλεί την καταστροφή, πτώχευση και εξαθλίωση των λαϊκών και εργατικών μαζών. Και είναι αυτός ο αντικειμενικός παράγοντας που συσσωρεύει τα αποθέματα της λαϊκής δυσαρέσκειας και της αγανάκτησης, που δημιουργεί υπόγειες διεργασίες αντίστασης και ριζοσπαστικοποίησης.
Αυτές τις διεργασίες και τις ζυμώσεις που αποτελούν ΠΡΟΪΟΝ της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και που είναι κοινωνικό φαινόμενο δεν μπορεί ένας αριστερός να τις ΑΦΟΡΙΖΕΙ και να τις στιγματίζει ΠΟΤΕ ως «εθνικιστικές» και «ρατσιστικές». Ένα κοινωνικό φαινόμενο δεν είναι «καλό» ή «κακό». Αν θα εξελιχτεί ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ή ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ εξαρτάται από τους πολιτικούς συντελεστές, από τις πολιτικές κατευθύνσεις που θα πάρει. Από δω απορρέει η αναγκαιότητα ύπαρξης επαναστατικού αριστερού πόλου.

Παρατήρηση Δεύτερη. Σήμερα ο άγριος νεοφιλελευθερισμός, η βαρβαρότητα της παγκοσμιοποίησης πυροδοτεί αυτές τις αυθόρμητες ζυμώσεις και αντιστάσεις των λαϊκών στρωμάτων, συσσωρεύει πυρετικά τα αποθέματα δυσαρέσκειας και αγανάκτησης.

Παρατήρηση Τρίτη. Τα «ανοικτά σύνορα» με όλα τα συνακόλουθα δεν βαθαίνουν και διευρύνουν απλώς τις κοινωνικές διεργασίες της λαϊκής αγανάκτησης, αλλά προσδίδουν σε αυτό το κοινωνικό φαινόμενο εκρηκτικές μορφές. Τα «ανοικτά σύνορα», η βασική συνιστώσα της νεοταξικής πολιτικής, προσδίδει στην καπιταλιστική βαρβαρότητα εφιαλτική μορφή, συνακόλουθα φουντώνει και γιγαντώνεται η καταστροφή και η εξαθλίωση των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων. Η Συνέπεια: να πολλαπλασιάζονται, να κλιμακώνονται και να γενικεύονται τα φαινόμενα των κοινωνικών ζυμώσεων και αντιστάσεων.

Παρατήρηση Τέταρτη. Η νεοταξική «αριστερά» και τα «αριστερά» προπαγανδιστικά Μαντεία τύπου «Ιών» και ΣΙΑ αφορίζουν αυτά τα κοινωνικά φαινόμενα, τα στιγματίζουν σαν «εθνικιστικά» και «ρατσιστικά». Αντί να τα ενισχύσει η Αριστερά, να μπει μέσα σε αυτά και να δώσει τη σοσιαλιστική προοπτική, στέκεται ΑΠΕΝΑΝΤΙ και τα αφορίζει. Αφορίζει δηλαδή τα προϊόντα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αντί να αναδείξει αυτή τη βαρβαρότητα και να αγωνιστεί να δώσει στην κοχλάζουσα λαϊκή οργή την ανατρεπτική σοσιαλιστική κατεύθυνση, ΣΤΗΡΙΖΕΙ το νεοταξικό καθεστώς, τις επιλογές του και τα ιδεολογήματά του. Μιλάνε λοιπόν οι «αριστεριστές» αντικαπιταλιστικά ΓΕΝΙΚΑ, αλλά στην πράξη και καθημερινά αφορίζουν και στιγματίζουν κάθε υποτυπώδη και αυθόρμητη μορφή αντίστασης που ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ από το καπιταλιστικό καθεστώς, στη βάρβαρη, πλανητική, ιμπεριαλιστική του μορφή: Τη Νέα Τάξη
Τέτοιοι «εχθροί» της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης αποτελούν τους μεγάλους φίλους και τους πλέον χρήσιμους του καπιταλιστικού καθεστώτος.

Παρατήρηση Πέμπτη. Έτσι αφήνουν το αντικειμενικό φαινόμενο (αυτό που προκαλεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα) της κοινωνικής δυσαρέσκειας, αγανάκτησης και ζύμωσης βορά στην αδιέξοδη ακροαδεξιά δημαγωγία. Κατασκευάζουν εδώ και τα ανάλογα «σκιάχτρα» και επιχειρείται από όλους τους αυλόδουλους της Νέας Τάξης η χειραγώγηση των κοινωνικών αντιστάσεων και το καναλιζάρισμα της λαϊκής οργής στα ΑΔΙΕΞΟΔΑ των ακροδεξιών μύθων…

Παρατήρηση έκτη. Το ακροδεξιό καναλιζάρισμα των κοινωνικών αντιστάσεων είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ανώδυνο για το σύστημα. Αποτελεί βαλβίδα ασφαλείας. Γιατί καμία από αυτές τις οργανώσεις, τις υπάρχουσες ή τις κατασκευασμένες δεν ΑΝΑΙΡΕΙ το καπιταλιστικό σύστημα. Γι’ αυτό όσο πιο φωνακλάδικες είναι κατά των μεταναστών και υπέρ των «εθνικών συμφερόντων» κλπ, τόσο πιο χρήσιμες για τη Νέα Τάξη είναι. Από τη μια ξεγελούν πιο αποτελεσματικά τις λαϊκές μάζες, γίνονται «αποθήκη» της λαϊκής οργής, χωρίς καμιά ανατρεπτική προοπτική, χωρίς καμιά δυναμική που να απειλή να «σπάσει» το καπιταλιστικό κάδρο και από την άλλη χρησιμεύουν για να στιγματίζονται οι κοινωνικές αντιστάσεις με αριστερές ΡΟΠΕΣ και οι επαναστατικές δυνάμεις. Να παίζουν δηλαδή το ρόλο του «σκιάχτρου». Γι αυτό αυτά τα «σκιάχτρα» επιδοτούνται αγρίως από το σύστημα και προβάλλονται αφηνιασμένα από τα μαζικά κέντρα προπαγάνδας.

Και οι «αριστεροί» δοσίλογοι πολεμούν στο πλευρό του καθεστώτος. Στέκονται ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τη φωνή και την οργή της κοινωνίας, στιγματίζουν και ταμπελάρουν αυτή την οργή και συκοφαντούν κάθε προσπάθεια σοσιαλιστικού λόγου και αριστερής παρέμβασης…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.



Ο τιτλος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος Επεξεργασία/Διαγραφή αυτού του μηνύματος
ειναι πραγματικα παραπλανητικος.

Το σκιαχτρο του Τεγοπουλου επισκιαζει ολες τις συζητησεις στα ιντερνετιακα Φορουμ. Το ιδιο γινεται και με το βιβλιο ιστοριας. Επειδη εναντιωνονται εθνικιστες και αριστεροι, εθνικιστες και αριστεροι ειναι ενα καθεαυτο.

Παλια ειχε πει κατι ο Γκαντι σημαντικο.

'Αρχικα σε αγνοουν, μετα γελουν μαζοι σου, μετα σε παλευουν και μετα νικας'.

Η Τεγοπουλικη φραξια της 'ακρας' αριστερας, που εδωσε μαχητικο παρον στις Δικες των Ελληνικων Γκουανταναμο εχει επιστρατευσει ολες τις τις δυναμεις οχι στο κοινωνικο προβλημα που ο απεριοριστος αριθμος λαθρομεταναστων φερνει σε καθε κοινωνια, αλλα στο να ασχοληται μονιμως μονο με τις ρατσες. Η οποιαδηποτε αναφορα σε οποιαδηποτε εθνοτητα απο οποιαδηποτε ωρο οδηγει στη ρετσινια του 'ρατσιστη' απ'τους μεγαλυτερους λοποδυτες που γνωρισε ποτε οι ανθρωποτητα, τους γκεττοποιημενους αναλφαβητους αμερικανογλυφτες.

Εαν οι δοσιλογοι του παρελθοντος, τα ρεμαλια που συνεργαστηκαν με το 3 Γερμανικο Ραιχ ελπιζαν οτι ετσι διασωναν την Ελλαδα απ'τον αφανισμο, οι σημερινοι οπαδοι του 4 Αμερικανικου Ραιχ, υποστηριζουν ακραδαντα οτι ο αφανισμος του ελληνικου εθνους ειναι υπερτατο επαναστατικο καθηκον που υλοποιη ενα τσιτατο του Μαρξ οτι οι εργατες δεν εχουν πατριδα.

Το να επικροτει κανεις τον διαμελισμο της Ελλαδας και του καθε μικρου εθνους για χαρη των πολυεθνικων εταιριων του κεφαλαιου υπο το ξεπερασμενο παραμυθι πλεον των πεινασμενων ολου του πλανητη σκοπευει αλλου. Να φερει μια αλλαγη στην πολιτικη που μεχρι τωρα δεν επετρεπαν ουτε οι ιδιοι. Να γινουν υποστηρικτες της Αμερικανικης πολιτικης στα ισα και ανοιχτα με την κριτικη σε οσους απο οποιαδηποτε πλευρα κριτικαρουν τον πολυπολιτισμο, οχι μονο σαν ιδεολογια αλλα και σαν γκεττοποιημενη πραξη ολοκληρωτικου εξαμερικανισμου.

Στους αγωνες κατα της βαλκανοποιησης των λαων απ'τους πλανηταρχες που ειταν? Στο στρατοπεδο της νεας ταξης. Εκει θα παραμεινουν. Δεν ειναι απλως οι σχεσεις διαπλοκης της καθε οργανωσης αλλα η οπτικη στην εντελη οτι δεν υπαρχει αλλος δρομος εκτως τον αμερικανικο.

Ποιος ειπε οτι η ιστορια δεν φερνει εκπληξεις? Οι βορειοι λαοι αναδιοργανωνται σε περιοχες εθνικες εξω απο τις πρωτευουσες και πιεζουν για εθνικη αντιπαραθεση στον πολυπολιτισμικο αχταρμα. Αυτα τα προτσες πραγματοποιηουνται οσο μιλαμε και επισημως οι Αγγλοι που ειναι οι κολαουζοι των αμερικανων στην Ευρωπη εχουν αναγκαστει να δηλωσουν οτι ο πολυπολιτισμος ξεφτυσε, οδηγησε σε γκεττο και σε ενδο-εθνικες ταραχες.

Οι νεοταξιτες βασιζονται τωρα στην Αμερικη ΠΡΙΝ ακριβως το πεσιμο της. Θα υποστηριζουν την πολυπολιτισμικοτητα και τον αντιρατσισμο οταν θα εχει αρχισει να κατεδαφιζεται και επισημως οχι απλα στα λογια για εκλογικους και μονο σκοπους. Οσο δεν περασε ο οδωστροτηρας της νεας ταξης στο Αφγανισταν και στο Ιρακ δεν προκειται να περασει και στην Ευρωπη.

Η αντιστροφη μετρηση αρχισε για αυτο και ασχολουνται για το ποιος εγραψε τι, ποτε και που ανηκει, σαν να νομιζουν οτι τα ανοικτα συνορα δικαιολογουνται απο μονα τους χωρις την αρχικη συμφωνια των λαων, που στην εντελει θα κρινει ολα τα περιοδικα, τα φορουμ και την κοινωνικη εξελιξη...
_________________



Κατασκευάζουν σκιάχτρα και για ένα άλλο λόγο:
Να ξεφεύγουν και να μην απαντούν στα ζητήματα που τίθενται.
Να συνδέουν κάθε άποψη που γκρεμίζει τα ιδεολογήματα της Νέας Τάξης και αποκαλύπτει τον εφιάλτη των "ανοικτών συνόρων", με την ακροαδεξιά δημαγωγία.
Με αυτό το τέχνασμα της "ταμπέλας" επικαλύπτουν τα εξής ουσιώδες:
ΠΡΩΤΟΝ: Ότι τα "ακροδεξιά" λείψανα δεν είναι ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ:Είναι το καπιταλιστικό καθεστώς,η Πλανητική ιμπεριαλιστική εξουσία και τα επιτελεία τους που προωθούν τα "ανοικτά σύνορα", τον αντιεθνικισμό και τον αντιρατσισμό...
ΤΡΙΤΟΝ:Είναι η "αριστερά" και η "υπεραριστερά" που ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ με τις επιδιώξεις και τα ιδεολογήματα της Νέας Τάξης. Δηλαδή βρίσκεται στο πλευρό της ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ εξουσίας, λέει τα ίδια πράγματα με τον Μπους, τη Ντόρα, το Σημίτη, το Γιωργάκι, το Σόρος και ΣΙΑ...

Μας κατηγορούν λοιπόν όλοι αυτοί ότι κάποιοι "ακροδεξιοί" συμφωνούν μαζί μας.

ΕΙΝΑΙ αυτό σημαντικό ή "επιχείρημα";

Και δεν είναι σημαντικό ότι αυτοί οι κατήγοροι ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ με τις επιδιώξεις και τα ιδεολογήματα του ιμπεριαλιοστικού κεφαλαίου, την αυτοκρατορική εξουσία και τα φερέφωνά τους;;;

Δαναη

No comments: