Monday, April 23, 2007

Ποιος Δολοφονησε τον Φιλαθλο?

Ενω επι μηνες γινονται αναταρχες στην Παιδια ξαφνικα δολοφονηται φιλαθλος και οσα μετρα υπηρχαν στα συρταρια για τη νεολαια βγηκαν στην κυκλοφορια. Σε ρολο δικαστη, εκτελεστη και ηθικολογου το κρατος για αλλη μια φορα βγηκε να μας πει παραλληλες ιστοριες.

Αρχικα τον χτηπησε αυτοκινητο τον ατυχο, μετα τον μαχαιρωσαν, μετα μας ειπαν οτι οργανωμενα πηγαν φιλαθλοι να δολοφονηθουν και πεθανε μολις ενας.

Ποσα οπλα εδειξαν στα καναλια, ποσοι ειναι ανακατεμενοι και ποσα ειναι οργανωμενα? Ξαφνικα καταργουν τους συνδεσμους. Προηγουμενα περασαν μετρο υπερ της υπερεθνικης ΦΙΦΑ, οπου ξενοι θα διευθηνουν τα αθληματα σε ξαθε χωρα σε καθε ζητημα. Και το ενα δεν εχει σχεση ταχα με το αλλο.

Οτι υπαρχουν βιαιοπραγιες υπαρχουν. Οι μπατσοι αφησαν ομως οπαδους να πανε σε αγωνα μπασκετ γνωριζοντας οτι δεν εχουν οι φιλαθλοι εισητηρια. Την εστησαν τη δουλεια για αλλους ειδους προπαγανδα?

Εκλεισε ο αγωνας προσορινα των φοιτητων για τις διακοπες και οταν ξαναρχισει θα προοθησουν το γνωστο τροπαρι των ΜΜΕ περι 'κουκουλοφορων' 'χουλιγκαν' 'γκαγκστερ' κτλ?

Την μια η νεολαια ειναι οπαδοι της Παπαρηγα την αλλη ειναι του Κοκκαλη. Παντη υπευθυνη ειναι για κατι. Οι αρχι-γκαγκστερ που κυβερνουν και δινουν τα χρηματα του φτωχου λαου στους αμερικανους πατρωνες τους οπως την Μεριλ Λιντς στην γνωστη πλεον υποθεση των Ομολογων του Δημοσιου, δεν ειναι υπευθηνη για το τιποτα...

Περιεργο δεν ειναι?

Μηπως τον καθαρισαν οι ιδιοι?


Η κοινωνικη πραγματικοτητα μιας κοινωνιας υπο μονιμης κατοχης πολυεθνικων εταιριων και μονιμων χρεων και ανεργιας τεραστιων τμηματων του πληθυσμου οδηγει με καθυστερηση μιας 20ετιας σε φαινομενα που προτογνωρισε η Αγγλια στη δεκαετια του 1980.

Η ραγδαια αποβιοχημανοποιηση οδηγησε σε φαινομενα 'χουλιγκανισμου' τμημα της νεολαιας που ασχολουταν με το ποδοσφαιρο, που ειταν ανεκαθεν αθλημα για τον εργατικο κοσμο. Η δημιουργια ιδιωτικων ομαδων κολοσσων με μετοχες στα χρηματιστηρια, με το δικαιωμα στις διαφημησεις στις φανελλες και παρουσιαση των αγωνων σε ιδιωτικα καναλια οδηγησε σε μια ανευ προηγουμενου προοθησης του ποδοσφαιρου αλλα με μια βασικη αλλαγη.

Το κοστος συμμετοχης στους αγωνες απ'τους φιλαθλους αυξηθηκε τουλαχιστον απο 100% μεχρι 1000% για καθε αγωνα αναλογα την ομαδα. Υπο αυτους τους ορους της ιδιωτικοποιησης αλλαξαν οι οροι στα γηπεδα. Με βαση τον θανατο δεκαδων οπαδων σε γηπεδα στην Αγγλια οπου ευθηνη ειχαν αποκλειστικα οι μπατσοι εφαρμοσαν μετρα ταχα προστατευτικα για τους φιλαθλους ενω στην πραγματικοτητα εκαναν το ποδοσφαιρο ειδος παρακολουθησης για πλουσιους. Εφεραν καμερες παντου, αναγκασαν τις ομαδες να πληρωνουν την αστυνομια και εφεραν ελικοπτερα και αστυνομικα φορτηγα με καμερες εξω απο καθε γηπεδο και αναγκασαν τους φιλαθλους να ακολουθουν αγωνες μετα απο στρατιωτικη κατοχη.

Οι φτωχοι οπαδοι εφυγαν απ'τα γηπεδα και ετσι 'λυθηκε' το ζητημα του ...'χουλιγκανισμου'. Μεταφερθηκε αλλου αφου τωρα εχουμε αναταραχες αναμεσα στις διαφορετικες πολυπολιτισμικες κοινωντητες στις μεγαλουπολεις, εχουμε δολοφονιες παιδιων για ναρκωτικα και παει λεγοντας...

No comments: