Monday, April 23, 2007

Ξενες Εταιριες Διαλυση Τουρισμου-Οργανωμενο Σχεδιο?

Ενω το κραταγαν μυστικο τωρα πολλα βγαινουν στον αερα.

Η εταιρια που παρουσιασαν οτι ειταν Ελληνικη σχεδον ολα τα ΜΜΕ στο εξωτερικο ειναι τελικα Κυπριακη με εδρα την Νεα Υορκη. Υπουργοι, δημοσιογραφοι και ΜΜΕ παντα πανε στα εγκαινια των ξενων τρωκτικων να παρουσιασουν την καθε εμπορικη κινηση σαν ...προοδος. Την ιδια στιγμη που ο τουρισμος συγκεντρωνεται σε ακομα πιο λιγες μονοπολιακες εταιριες κολλοσσοι, που ελεγχουν τους ταξιδιωτες, τα δρομολογια, την τροφοδοσια και τον υπνο σε τετοιο βαθμο που μονο κατα τυχη φευγουν απ'τα ξενοδοχεια η τα κρουαζεροπλια οι νεοι ειδον φυλακισμενοι τουριστες.

Οταν πουλανε πακεττα στο εξωτερικο πληρης διατροφης ο τουριστας δεν ταξιδευει αλλο εκτως απ'τα μερη που τον πανε. Ετσι βλεπουμε τωρα εταιριες κολλοσοι να βουλιαζουν μπροστα στα ματια ολων κρουαζεροπλοια για ασφαλεια για να σωσουν τα υπερχρεη τους. Απ'το τιποτα η εταιρια Λουις εφτασε σε λιγα χρονια σε χρηματιστηρια.

Η οικολογικη καταστροφη με το βουλιαγμα δεν ενδιεφερε ουτε το Λιμενικο, ουτε το Υπουργειο Ναυτιλιας ουτε την ιδια την εταιρια. Συννενοιμενοι ολοι για το κερδος πολυεθνικων. Ολα για τα χρηματιστηρια της Αμερικης.

Το βουλιαγμα αυτο προμυνυει και αλλα κακα. Οταν τα τανκερ τα Ρωσικα κουβαλαν το πετρελαιο πιθανο ειναι να βουλιαξουν κανενα ξενα συμφεροντα. Το Αιγαιο εχει γινει ανοιχτη πληγη...

No comments: