Monday, April 23, 2007

Το κεφαλι του Μπερεζοφσκι ζηταν οι Ρωσοι!!

Οι προσφατες δηλωσεις του Μπερεζοφσκι για στρατιωτικη δικτατορια στην Μοσχα εχουν οδηγησε σε μια κοντρα των σχεσεων των Αγγλων με τη Μοσχα.


http://www.guardian.co.uk/russia/article/0,,2058506,00.html

Πως θα αγοραζουν το γκαζυ και σε ποια τιμη τωρα οι Αγγλοι. Εαν δεν ανοιξουν κανα ανθρακωρυχειο ξανα θα παγωσουν τα επομενα χειμωνια. Οι Ρωσοι εχουν τωρα το πανω χερι...

Παλιοτερο αρθρο για το ιδιο θεμα...
Σε μια ομιλια επιπεδου λαχαναγοριτη ο ρωσος ολιγαρχος Mπερεζοφσκυ μιλησε για περιπου μιση ωρα για το τι υποτιθεται γινεται στην πρωην-ΕΣΣΔ.

Ειπε συγκεκριμενα οτι η κυβερνηση του Πουτιν την ανεβασαν οι Υελτσινικοι, (αναμεσα στον κυκλο ειταν και αυτος) για να μην φερουν τον Πριμακοβ στην εξουσια που ειταν δημοσιο προσοπο επι χρονια και γνωστος σαν μελος του ΚΚ. Τωρα πουλουσε ολη την ιστορια σαν αγωνα Δημοκρατιας κατα Δικτατοριας, και οτι ο Πουτιν περασε δικτατορικα μετρα, δεν μας ειπε ομως για ποιο λογο, και γιατι σχεδον ολη η γενια των ολιγαρχων επι εποχη Υελτσιν εχουν ανατραπει η εχουν φυγει στο εξωτερικο.

Αυτο που ειπε ομως ειναι οτι τα προτσες περι 'δημοκρατιας' αρχισαν στην Ρωσια πρωτα εκ των ανω απο του Γκορμπατσοφ-Γιελτσιν και οτι τωρα η Ρωσια ειναι οπισθοδρομικη σε σχεση με την Ουκρανια. Ομολογησε οτι χαλασε πολλα λεφτα στην Ουκρανια για την δημοκρατια εκει, και ειπε συγκεγκριμενα οτι η Ρωσια χρειαζεται την Ουκρανια πιο πολλοι απ'οτι η Ουκρανια. Σε ολους τις τοπικες συγκρουσεις, Οσσετια, Τσετσενια κτλ υποστηριξε οσες δυναμεις πολεμανε την Ρωσια, ξεχνωντας φυσικα να πει οτι οταν ειταν κολλητος του Γιελτσιν αλλα ελεγε και αλλα ...επρατε.

Οταν καποια κοπελα τον ερωτησε οτι ο φιλος του ο Μπρεζινσκι (γνωστος αντι-σοβιετολογος του ψυχρου πολεμου) οτι τα κρατοι σε μεταβαση δεν μπορει να εχουν ανισχυρα κρατοι και οτι η διαλυση ισως της Ρωσιας δεν ειναι προς ωφελος της ανθρωποτητας γενικως, δεν απαντησε στην ερωτηση. Απλως ειπε οτι το καθεστως του Πουτιν προκειται να πεσει και συντομα μαλιστα.

Οταν ενας απ'το Σορος Φουντατιον τον ρωτησε γιατι δεν υποστηριζει τις προσπαθειες του Σορος για μια ανοικτη κοινωνια, παλι εκανε την παπια. Απλως υπενθυμησε το ακροατηριο οτι του εδωσαν 'πολιτικο ασυλο' οι αγγλλοι αλλιως θα ειχε την ιδια τυχη με τον Χορντοφσκι. Επισης τονισε οτι ο Πουτιν ουσιαστηκα υποστηριζει την Χαμας αφου δεν την εχει ορισει σαν 'τρομοκρατικη'.

Η ιστορια του πρωσοπικα ειναι περιεργη. Ειναι ανακατεμενος με τη δολοφονια του εκδοτη του Φορμπες στην Ρωσια. Στη δεκαετια του 1990 η αμερικανικη κυβερνηση επι Κλιντον εδωσε πολλα λεφτα για να εδραιωσουν την κυβερνηση του Υελτσιν. Οταν ομως αυτοι κυρυξαν πτωχευση η μεριδα αυτη κοντα στον Κλιντον ειταν εναντια στα χρηματα αυτα να αφηνονται πληρως στου 'ολιγαρχες'. Ετσι αρχισαν να δημοσιευουν αρθρα εναντια του οπως εκαναν με το Φορμπες. Και εδω ειναι το περιεργο. Γιατι να κριτικαρουν τους υποστηρικτες τους? Επειδη ο σκοπος τους ειναι η εξουδετερωση της Ρωσιας σαν 'αντιπαλο δεος' η διαλυση της και οτι συμφερει αυτο το γενικο σκοπο, οχι η επιμερους συμφωνιες με διαφορα μελοι της κυβερνησης.

http://www.mosnews.com/mn-files/klebnikov.shtml

Αφου αναγκαστηκε ο Πουτιν στην συγκεντροποιηση ξανα και εβαλε φορους στους ολιγαρχες χρεοκοποντας πολλους σαν τον πρωτο εκκατομυριουχο της περεστροικα

http://www.mosnews.com/mn-files/klebnikov.shtml

οι ολιγαρχες που εφυγαν προς το εξωτερικο τωρα προσπαξουν στην εξωτερικη επεμβαση σαν το μεσο με το οποιο προσπαθουν στη διαλυση της πρωην-ΕΣΣΔ.

Η κοντρα δηλαδη συνεχιζεται...

No comments: