Sunday, September 07, 2008

Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ




Η Ολυμπιάδα του Πεκίνου ανήκει ήδη στο παρελθόν. Ωστόσο θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του ελληνικού λαού. Αιτία αυτής της ιδιαίτερης εντύπωσης που προκάλεσαν οι αγώνες δεν βρίσκεται στα όποια αποτελέσματα βγήκαν από την διεξαγωγή των διαφόρων αθλημάτων ή από τα όποια ρεκόρ σημειώθηκαν.

Όλα αυτά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στον πρωτοφανή διωγμό που δέχτηκαν οι Έλληνες αθλητές πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος των αγώνων. Ένα πραγματικό πογκρόμ! Σαν πρόβατα επί σφαγή, νέοι άνθρωποι που δεν αποτελούν δα και τα χειρότερα δείγματα αυτής της χώρας (το αντίθετο θα λέγαμε) δέχτηκαν και δέχονται εντελώς απροστάτευτοι ένα πρωτοφανή δημόσιο λιθοβολισμό, ενώ στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται και ποινικές διώξεις!...
Η επίσημη πολιτεία σιωπά, ενώ την ίδια στιγμή κατευθύνει με νοήματα τους διώχτες! Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αν δεν σιωπούν επίσης κραυγαλέα, κάνουν πλάτες στην επίσημη πολιτεία…

Κάτι συμβαίνει εδώ. Γιατί νέοι άνθρωποι -γύρω απ’ τους οποίους πριν μερικά χρόνια οι σημερινοί διώχτες τους τσαλαπατιόντουσαν να φωτογραφηθούν μαζί τους- δίνονται τώρα βορρά στη δημοσιογραφική αλητεία και όχι μόνο; Γιατί πάρθηκε απόφαση να κοπούν μαχαίρι τα όποια δικαιώματα δίνονταν μέχρι σήμερα στους ολυμπιονίκες; Ποιος νέος θ’ αφιερώσει, από δω και πέρα, τα καλύτερα του χρόνια σε κάποιο ατομικό άθλημα και γιατί να το κάνει; Μήπως αυτός είναι ο στόχος των εδώ σφουγκοκολάριων της νέας τάξης; Να μην υπάρχουν πλέον Έλληνες αθλητές σε επίπεδο διεκδίκησης Ολυμπιακού μετάλλιου;


Η ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΚΥΡΙΑ ΓΟΥΑΝΤΑ

Ξαφνικά και λίγο πριν από την Ολυμπιάδα της Αθήνας συστάθηκε απ’ τη ΔΟΕ μια ανεξάρτητη υποτίθεται θεσμική Αρχή αθλητιατρικής, η περίφημη Γουάντα (WADA). Σκοπός τής σύστασης της ο πόλεμος κατά του Ντόπιγκ.

Ωστόσο η Ολυμπιάδα του 2004 έδειξε ότι οι σκοποί και οι επιδιώξεις του νέου αυτού «οργάνου» δεν ήταν και τόσο ανιδιοτελείς και ευγενικοί. Ο ίδιος ο Φίλ. Συρίγος έγραψε ότι η αμερικάνικη ομάδα μπάσκετ, είχε θέσει όρο στη ΔΟΕ (κι έτσι στη Γουάντα) να μη περάσουν ποτέ οι παίκτες της από αντι-ντόπιγκ καντρόλ! Το αίτημα ή μάλλον ο όρος έγινε δεκτός! Ο καθένας καταλαβαίνει ότι τέτοιοι όροι δεν μπορεί να περιορίζονται στο μπάσκετ αλλά έχουν γίνει δεκτοί στα παρασκήνια και για άλλα αθλήματα. Στην Ολυμπιάδα της Αθήνας οι Αμερικάνοι αθλητές μέχρι την έναρξη των αγώνων κρύβονταν κυριολεκτικά στη βάση της Σούδας.

Πρόεδρος της Γουάντα είναι ο «αξιότιμος» κύριος Πάουντ, νομικός σύμβουλος της αμερικάνικης φαρμακοβιομηχανίας Μπάλκο που παρασκευάζει τις ντόπες! Ανάθεσαν στον λύκο να φυλάει τα πρόβατα… Είναι προφανές ότι η Γουάντα συστάθηκε για να τιμωρεί επιλεκτικά όποιους αθλητές θέλουν να βγάλουν απ’ την μέση οι Αμερικάνοι. Οι πρώτοι που μπήκαν στο στόχαστρο από την ελληνική ομάδα ήταν ο Κεντέρης και η Θάνου. Ιδιαίτερα ο πρώτος ήταν για τους Αμερικάνους το κόκκινο πανί. Είχε το 2000 ντροπιάσει την υπερδύναμη σ’ ένα αγώνισμα που δεν είχε χάσει ποτέ στο παρελθόν. Μια ολόκληρη μεθόδευση με μπερδεμένες πληροφορίες που έφθαναν στους αθλητές ως προς τον χρόνο προσέλευσης τους για έλεγχο, κατέληξαν σε ένα περίεργο ατύχημα. Ένα ατύχημα για το οποίο ο «φλογερός εραστής» του γνήσιου αθλητισμού Φιλ. Συρίγος είχε καυχηθεί τότε ότι «γνώριζα πριν μια ώρα ότι θα συνέβαινε». Κανείς δεν τον ρώτησε πως και από πού το γνώριζε. Αλήθεια ποιοι υποσχέθηκαν σ’ αυτά τα παιδιά ότι θα καθάριζαν με ένα τέτοιο «ατύχημα» και μετά τα άφησαν εκτεθειμένα;

Το μένος (ασίγαστο μίσος και εμπάθεια, θα λέγαμε) κατά της Θάνου συνεχίστηκε και φέτος. Χωρίς την παραμικρή δικαιολογία την απέκλεισαν απ’ την συμμετοχή στους αγώνες! Γιατί έτσι το ήθελαν ο Πάουντ και οι Αμερικάνοι…

Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ

Ωστόσο η μεγάλη σφαγή των Ελλήνων αθλητών έγινε στη φετεινή Ολυμπιάδα του Πεκίνου. Ένας πραγματικά λυσσαλέος και απηνής διωγμός που όμοιός του δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν σε αθλητές καμιάς άλλης χώρας. Οι αθλητές που υπήρχε περίπτωση να διεκδικήσουν κάποια διάκριση κυριολεκτικά στοχοποιήθηκαν. Η αρχή έγινε με την ομάδα της άρσης βαρών. Την εξαφάνισαν στο σύνολο της. Ακολούθησε ο αθλητής τής κολύμβησης Δρυμονάκος ο οποίος είχε κερδίσει πρόσφατα το χρυσό στους Πανευρωπαϊκούς. Ο Ρέγας των 400 μ. στον στίβο. Όλοι εξολοθρεύτηκαν πολύ πριν προλάβουν να ταξιδέψουν για το Πεκίνο.

Κατά την διάρκεια των αγώνων το …μενού περιλάμβανε κι έναν αδυσώπητο καθημερινό ψυχολογικό (και όχι μόνο) πόλεμο. Τον Μάρα της ενόργανης γυμναστικής τον ξύπνησαν νύχτα 4-5 φορές την παραμονή των αγώνων για να του πάρουν ούρα και αίμα. Αποτέλεσμα; Ο αθλητής που θεωρείτο «φαβορί» του αγωνίσματος έπεσε απ’ το μονόζυγο την επόμενη μέρα. Την Δεβερτζή την περίμεναν στο αεροδρόμιο και με το που πάτησε το πόδι της στο έδαφος την πήραν σχεδόν σηκωτή για έλεγχο… Την Τζουμελέκα την πήραν για τον ίδιο λόγο απ’ την αφετηρία(!) των 20.000 μ. βάδην. Λίγα λεπτά πριν δοθεί η εκκίνηση!..

Η περίπτωση της Φανής Χαλκιά αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο. Η κοπέλα χωρίς καν να το γνωρίζει είχε ανοίξει λογαριασμούς με τους νεοταξίτες από το 2004. Πρώτα έκανε το «λάθος» να πάρει χρυσό μετάλλιο. Δεύτερο και κυριότερο «ατόπημα» της, που έθιξε καίρια τα ιερά και τα όσια της ντόπιας δημοσιογραφικής αλητείας, ήταν η δήλωση που είχε κάνει αμέσως μετά τη νίκη της, ότι «Οι Έλληνες είναι γεννημένοι νικητές».

Αυτό θεωρήθηκε «εθνικιστικό παραλήρημα». Αν δηλαδή έλεγε ότι οι Έλληνες είναι γεννημένοι καρπαζοεισπράκτορες θα ήταν προοδευτική και διεθνίστρια! Θρασύδειλα κολοφασισταριά. Βρισκόμαστε ήδη με το κεφάλι στον ντορβά της νέας τάξης, κι εσάς σας πείραξε η αυθόρμητη δήλωση μιας νεαρής κοπέλας που μόλις είχε δώσει χαρά σε εκατομμύρια συμπατριώτες της…
Της την είχαν στημένη από παντού. Ακόμα και η ίδια η Ομοσπονδία της. Γι’ αυτό και την έστειλαν στο Πεκίνο, ενώ διαπιστωμένα δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Δεν είχε πιάσει καν το όριο συμμετοχής. Την έστειλαν στο Πεκίνο μόνο για να την εκδικηθούν. Να την εξευτελίσουν και να την ταπεινώσουν. Γι’ αυτό κι ενώ ο υποτιθέμενος ιατρικός έλεγχος είχε γίνει αρκετό καιρό πριν την έβαλαν να ταξιδέψει μόνο για να τις ανακοινώσουν τον αποκλεισμό της την παραμονή του αγώνα και να την αποπέμψουν απ’ το «ολυμπιακό χωριό!

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Τα εδώ εγγαστρίμυθα της αμερικάνικης πρεσβείας αναρωτιούνται ειρωνικά: «Μα καλά όλοι κάνουν σκευωρίες εναντίον μας;». Τσι, τσι, τσι. Κάπως έτσι αναρωτιόντουσαν και για τους Σέρβους στις αρχές της δεκαετίας του 90, όταν τα πρώτα σύννεφα είχαν αρχίσει να σκεπάζουν την γειτονική χώρα. Προσπαθούσαν να συγκαλύψουν τα σχέδια του αφεντικού των αφεντικών τους. Προσποιούνταν τους ψύχραιμους. Αυτούς που ξέρουν. Και δεν ασχολούνται με «σενάρια»… Μέχρι που ήλθε η καταιγίδα. Σήμερα που η Σερβία τείνει να έχει έκταση επαρχιακού νομού, έστρεψαν το βλέμμα τους αλλού. Η αποστολή τους εκεί είχε τελειώσει… Κατά σύμπτωση οι Σέρβοι, πριν αλλά μετά τον πόλεμο, είχαν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν ακόμα το ίδιο κυνήγι στον αθλητισμό.

Στο Πεκίνο ο εμφανιζόμενος σαν υπεραθλητής Αμερικάνος κολυμβητής Φέλπς (αυτός που δεν ντοπάρεται καθόλου γιατί η διατροφή που κάνει του δίνει 13.000 θερμίδες την ημέρα!) τερμάτισε μια «απλωτή» πίσω απ’ τον Σέρβο αλλά πρώτος αναδείχτηκε σκανδαλωδώς ο Αμερικάνος!

Μετά την Σερβία, η Ελλάδα έχει πάρει σειρά στη νέο-φασιστική λίστα της Νέας Τάξης. Θράκη - Μακεδονία - Θεσπρωτία είναι το τριπλό μέτωπο που ετοιμάζεται για την εδαφική της συρρίκνωση. Αυτό το έχουν αντιληφθεί πλέον και τα μικρά παιδιά.
Μια χώρα εναντίον τής οποίας έχει σχεδιαστεί τέτοιας έκτασης επίθεση «απαγορεύεται» να έχει επιτυχίες σε οποιονδήποτε τομέα. Δεν πρέπει να έχει ξεχωριστή ιστορική παράδοση, να παράγει πολιτισμό ή και αθλητισμό. Η εικόνα της πρέπει να είναι εικόνα χώρας απόβλητης. Κράτος «παρίας». Αυτοί που κινούν τα νήματα θα της επιτρέψουν να παράγει μόνο αδελφές και …Καλομοίρες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα γιουσουφάκια της δημοσιογραφίας δεν βρήκαν τίποτε το μεμπτό σε ένα κακομαθημένο παρλιακό που το έχουν επιβάλει με το «έτσι θέλω» τα κανάλια. Εναντίον της Χαλκιά και της Θάνου όμως, θα συνεχίσουν να χύνουν τη χολή τους για πολύ καιρό ακόμα.

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ …ΔΙΩΚΤΕΣ

Η πολιτική λοιπόν δεν υπεισέρχεται απλώς στον αθλητισμό αλλά αυτοί που κινούν τα νήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλαδή οι Αμερικάνοι, τον κατευθύνουν κι όλας ανάλογα με τις εκάστοτε ορέξεις και ανάγκες τους.
Δεν είναι απαραίτητο να ενεργούν αυτοπροσώπως σε κάθε χώρα. Διαθέτουν δίκτυα λακέδων παντού. Ανθρωπάκια λιλιπούτειου έως ανύπαρκτου ηθικού αναστήματος που ανά πάσα στιγμή είναι πρόθυμα να κάνουν ή να γράψουν οτιδήποτε ικανοποιεί τους πέραν του Ατλαντικού αφεντάδες.

Δεν σχετίζεται η πολιτική με τον αθλητισμό; Κι όμως. Ψάξτε όλους όσους βρίζουν και προπηλακίζουν αυτή την στιγμή τους Έλληνες αθλητές, όλοι έχουν κοινές θέσεις στα βασικά πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα. Υπέρ του αμερικανόπνευστου σχεδίου Ανάν για την Κύπρο, υπέρ της αέναης λαθρομετανάστευσης, δωσίλογοι στα εθνικά ζητήματα, και στην συγκεκριμένη στιγμή (με αναδρομικό αντικομουνιστικό πάθος) πνέουν μένεα κατά του ρωσικού «ιμπεριαλισμού», που δεν επιτρέπει στον αμερικανοτραφή τζογαδόρο Σακασβίλη να κάνει την Γεωργία αμερικάνικο πολεμικό ορμητήριο στη Μαύρη Θάλασσα.

Και τολμούν αυτοί οι γυμνοσάλιαγκες να βρίζουν τους Έλληνες αθλητές, να τους αποκαλούν απατεώνες, πρωταθλητές της ντόπας.
Ποιος σοβαρός και τίμιος άνθρωπος μπορεί να πάρει τοις μετρητοίς ελέγχους που εκτελούνται απ’ το αναξιόπιστο οργανέτο των Αμερικάνων που λέγεται Γουάντα; Εμπιστοσύνη σε λαμόγια τύπου Πάουντ και Ρογκ μπορεί να δίνουν μόνο ανάλογου μεγέθους ελληνικά λαμόγια.

Ωστόσο κι αν ακόμα οι Έλληνες αθλητές βρέθηκαν πραγματικά ντοπαρισμένοι, οι υπόλοιποι των άλλων χωρών, ειδικά των μεγάλων και κυρίως οι αθλητές των ΗΠΑ τι είναι; Καθαροί; Ας τολμήσουν τα αργυρώνητα παπαγαλάκια των Μέσων να βγουν και να το ισχυριστούν αυτό ΔΗΜΟΣΙΑ. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι και θα φανεί καθαρά η αλητεία τους. Αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η εξυγίανση τους αθλητισμού αλλά να μην υπάρχουν ίσοι όροι για τους Έλληνες αθλητές στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο αθλητισμός στον σύγχρονο κόσμο είναι εμπόριο. Χρηματιστήριο. Οι πολυεθνικές εταιρίες και οι τράπεζες χορηγούν μεμονωμένους αθλητές, ομάδες, αλλά συχνά και ομίλους ομάδων, που εδρεύουν και σε διαφορετικές χώρες. Οι πρόεδροι των σωματίων είναι άνθρωποι του διεθνούς κεφαλαίου. Το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι ο αθλητισμός και η πρόοδος του. Τα εντυπωσιακά ρεκόρ είναι πέρα απ’ τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος, όσο σκληρά και σωστά κι αν είναι προετοιμασμένος ο αθλητής. Τα ρεκόρ αυτά παρασκευάζονται μέσα στα χημικά εργαστήρια τα οποία είναι συνδεδεμένα (κι ας μη φανεί υπερβολή αυτό) με τους τωρινούς ταρτούφους που υποκρίνονται ότι θέλουν να καθαρίσουν τον αθλητισμό απ’ την ντόπα.

Το να ζητά κανείς καθαρό αθλητισμό στην εποχή της παρακμής και σήψης των σύγχρονων καπιταλιστικών κοινωνιών είναι σα να επιχειρεί την συγγραφή μακροσκελούς κειμένου πάνω σε χαρτάκια από χαρτοπόλεμο…

Λέμε στους ποικιλόνημους «πολέμιους της ντόπας: Θέλετε καθαρούς αθλητικούς αγώνες; Πάψτε να συμμετέχετε σ’ αυτό το γιουροβιζιονικό κατασκεύασμα των πολυεθνικών. Σταματήστε να τους δίνεται την φλόγα από την αρχαία Ολυμπία. Απαγορέψτε να χρησιμοποιούν το όνομα της για τους αγώνες. Κόψτε κάθε σχέση με την διεθνή αλητεία της λεγόμενης παγκόσμιας αθλητικής οικογένειας. Μετά συζητάμε τι αθλητισμό θέλουμε.

Δεν μπορείτε να το κάνετε; Τότε βγάλτε τον σκασμό, γιατί με την δυσωδία που εκπέμπετε μολύνετε το περιβάλλον.

No comments: