Friday, July 25, 2008

Παλλαϊκή Απαίτηση: Να συλληφθούν εδώ και τώρα οι εμπρηστές!

Παλλαϊκή Απαίτηση: Να συλληφθούν εδώ και τώρα οι εμπρηστές!

Από την μεταπολίτευση και δώθε (34 ολόκληρα χρόνια) τα δάση πυρπολούνται, η χώρα συστηματικά ερημοποιείται, ενώ φέτος όπως και πέρυσι οι πυρκαγιές πήραν διαστάσεις πραγματικού ολοκαυτώματος. Και ενώ σε μια μόνο μέρα καταμετριόνται εκατοντάδες πύρινα μέτωπα, δήμαρχοι, πολιτικοί και ΜΜΕ δηλώνουν ξετσίπωτα ότι η περίπτωση εμπρησμού είναι κάτι που απλώς …«εξετάζεται»!

Κι αν κάποιοι αναγκαστούν να παραδεχτούν εμπρησμούς, τότε τους αποδίδουν σε αόρατους οικοπεδοφάγους, βοσκούς, απρόσεκτους, πυρομανείς ή όπου βολεύει, κατά περίσταση.

Κανείς και ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει γιατί καμιά απ’ αυτές τις «αιτίες» δεν λειτούργησε το 2004, το καλοκαίρι των Ολυμπιακών αγώνων. Το 2002, όταν ξένοι πράκτορες με τους εγχώριους παραγιούς τους, «εξάρθρωναν» την …«τρομοκρατία». Το 1997, το καλοκαίρι των παγκόσμιων αγώνων στίβου στην Αθήνα, οι οποίοι υπήρξαν πρόκριμα για την ανάθεση των Ολυμπιακών (ελέω Αμερικάνων) στην Ελλάδα του αμερικανόδουλου Σημίτη.

Όλοι τους είναι πρόθυμοι να καυτηριάσουν ελλείψεις και ολιγωρίες στο έργο της κατάσβεσης, να συζητήσουν δημόσια κάθε πλευρά των γεγονότων, εκτός απ’ τις ουσιαστικές: Ποιοι και γιατί καίνε τα δάση; Γιατί μένουν πάντα ασύλληπτοι; Γατί κανένα κόμμα της Αριστεράς ή οποιοδήποτε άλλο δεν έφερε το ζήτημα στη Βουλή; Γιατί ποτέ δεν οργάνωσαν ένα συλλαλητήριο με την απαίτηση να συλληφθούν οι εμπρηστές, όποιοι κι αν είναι αυτοί;

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε καταγγείλει ότι τις φωτιές τις βάζουν ξένοι πράκτορες. Δεν τόλμησε όμως ποτέ να πει συγκεκριμένα ποιας χώρας.

Ο Καραμανλής έχει πει ότι «η Ελλάδα είναι στόχος», χωρίς να κατονομάσει αυτούς που την πυροβολούν. Φέτος κάνει την πάπια. Μερίδα του Τύπου και υπουργοί είχαν αναφερθεί σε «εμπρηστικούς μηχανισμούς» οι οποίοι βρέθηκαν σε πολλούς τόπους πυρκαγιών, και παρέπεμπαν «σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις»… Δεν μάθαμε όμως ποτέ σε ποιες ακριβώς κατευθύνσεις. Όπως δεν μάθαμε και για τις υποκλοπές, η έρευνα για τις οποίες έμεινε από λάστιχο στην πλατεία Μαβίλη και η υπόθεση παραδόθηκε στη λήθη. Μαζί με τον περίεργο θάνατο δύο νέων ανδρών, υπαλλήλων της Vodafone!

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει χαρακτηρίσει «αρρωστημένους εγκέφαλους» αυτούς που βρίσκονται πίσω απ’ τους εμπρησμούς. «Δεν υπολογίζουν ούτε κατοικημένες περιοχές ούτε ανθρώπινες ζωές, πράγμα που υποδηλώνει πάθος, μίσος και εκδικητική μανία εναντίον της χώρας και ολόκληρου του λαού.»

Ποια παράφρων δύναμη μπορεί να τρέφει εκδικητική μανία κατά της χώρας; Σίγουρα ο Θεοδωράκης δεν είχε κατά νου …το Μπαλί ή την Ακτή του Ελεφαντοστούν! Μονάχα μια μεγάλη δύναμη μπορεί να διαπράττει, φανερά ή κρυφά, τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα και να χαίρει πλήρους ασυλίας και ατιμωρησίας. Κι αυτή δεν είναι άλλη απ’ τις ΗΠΑ οι οποίες μαζί με όλους τους γκαγκστερισμούς που διαπράττουν χρησιμοποιούν τους εμπρησμούς (όπως άλλωστε την πλαστή τρομοκρατία) ως μέσο εκβιασμού και πολιτικής χειραγώγησης. Όλοι το γνωρίζουν και όλοι κρύβονται πίσω απ’ το δάκτυλο γιατί απ’ τα πλανητικά αφεντικά εξαρτώνται τα προνόμια και οι καρέκλες τους. Μαζί και η «Αριστερά» η οποία πλήρως ενσωματωμένη στο ελεεινό κατεστημένο, μηρυκάζει τις αηδίες περί «συνομωσίας καταπατητών», ενώ χαρακτηρίζει …«συνομωσιολόγους»(!) όσους καταγγέλλουν (έστω και πλαγίως) ότι πίσω απ’ την πύρινη συμφορά βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Κι όμως το συγκρότημα Λαμπράκη με μακρά ιστορία δωσιλογισμού φωτογράφιζε πέρυσι ευκρινέστατα, στην πρώτη σελίδα του Βήματος, τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες των εμπρησμών. Όχι για να τις καταγγείλει αλλά για να συστήσει υποταγή στις απαιτήσεις τους, είτε αυτές αφορούν τους ενεργειακούς αγωγούς του Πούτιν, είτε το σκοπιανό ή οτιδήποτε άλλο.

Όπως λέει ο Θεοδωράκης, είμαστε ένας λαός ανοχύρωτος, κοινωνία κατακερματισμένη, χωρίς συνοχή και συλλογική προοπτική. Λαός αφημένος στη μοίρα του. Όχι μόνο απ’ το κράτος και τα κόμματα της υποτέλειας -λέμε εμείς- αλλά και απ’ την Αριστερά στην οποία κάποτε στήριζε τις ελπίδες του. Αλλά και ένας λαός που έχει αποδείξει ότι ξέρει πάντα να βρίσκει τον δρόμο του, ακόμα κι όταν φαίνεται πως όλα έχουν χαθεί. Και μ’ αυτή την πεποίθηση σας καλούμε να αγωνιστείτε μαζί μας για να σταματήσει το έγκλημα εναντίον της χώρας και του λαού της.



Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών (ΣΕΑ) Τηλ. Fax: 210- 9523901 - 3303539

No comments: