Monday, February 05, 2007

Τροτσκυ για την Αμερικη

Tροτσκυ
Παράθεση:

Το 99% των Αμερικανων εργατων ειναι σοβινιστες, σε σχεση με τους Νεγρους ειναι δημιοι, οπως επισης σε σχεση με τους Κινεζους κτλ. Ειναι αναγκαιο να μαθουν οτι το Αμερικανικο κρατος δεν ειναι δικο τους, και δεν πρεπει να υποστηριζουν αυτο το κρατος.


Παράθεση:

O Αμερικανος Εργατης ειναι πληρως αντιδραστικος. Αυτο φαινεται απ’το γεγονος οτι ακομα δεν υποστηριζει το δικαιωμα της κοινωνικης ασφαλισης, σ.29

Παράθεση:


Πιστευω λογο της ανευ προηγουμενης πολιτικης και θεωρητικης καθυστερησης και της ανευ πρηγουμενης οικονομικης προοδευτικοτητας της Αμερικης, το ξυπνημα της εργατικης ταξης θα γινει καπως γρηγορα...



Παράθεση:

Προσφατα ειδα μια εξοργιστικη φωτογραφια ενος Εβραιου ηθοπιου να κατεβαινει κατω στα γονατα του και να φυλαει τη γη της Αμερικης...



Παράθεση:
Το χαρακτηριστικο των Αμερικανικων εργατικων οργανωσεων των συνδικαλιστικων κτλ ειναι ο αριστοκρατικος τους χαρακτηρας. Ειναι η βαση του οππορτουνισμου. Οι εκπαιδευμενοι εργατες οι οποιοι ειναι ευχαριστημενοι με την καπιταλιστικη κοινωνια και ετσι βοηθανε να κρατησουν τους Νεγρους και τους ανιδεικευτους εργατες σε πολυ χαμηλα επιπεδα.




Απ’το Βιβλιο για τους Νεγρους στην Αμερικη

Αρθρο η Πολιτικη Καθυστερηση του Αμερικανου Εργατη Αρθρο Μαιος 1938

Παράθεση:
‘Η πολιτικη καθυστερηση του Αμερικανου εργατη ειναι τεραστια’




Οι κλασσικοι λοιπον δεν ειχαν προβλημα με τους χαρακτηρισμους ανθρωπων και λαων. Δεν μεγαλωσαν στα σαλονια των πολυπολιτισμικων πανεπιστημιων. Μπορουσαν να πουν οτι νομιζαν χωρις να πεσουν επανω τους 50 αγραμματοι, ανιστορητοι στην εντελη ασχετοι και να τους ονομασουν 'ρατσιστες'.

Τα παραπανω ειναι ενα μονο τμημα. Υπαρχει και ενα σχετικο αρθρο με τις διαφορες των εργατικων κινηματων της ευρωπης και της αμερικης, που ειναι διαφωτιστικο σε πολλα σημεια για τις διαφορες.

Ξαναμπαινει το ερωτημα. Πως ειταν εθνος με την εννοια οποιαδηποτε ανεπτυγμενου ευρωπαικου κρατους η Αμερικη οταν πανω απο 13 εκκατομυρια πολιτες, οι μαυροι δηλαδη δεν ειχαν ουτε τα βασικα δημοκρατικα δικαιωματα συμμετοχης σε συνδικατα, σε εκλογες, στον δημοσιο βιο, και ποτε τ'αποκτησαν αυτα εαν τα αποκτησαν τελικα?

2 comments:

Greg said...

Μα δεν ήταν ποτέ έθνος!

Γι' αυτό και μιλάνε μόνο για Αμερικανικό όνειρο...

vngelis said...

Αυτη ακριβως την ερμηνεια δινω και εγω στο ζητημα. Εαν δεν ειναι εθνος αλλα ενα ειδους πολυπολιτισμικου μπαμπελ τοτε η εισαγωγη τετοιων νοοτροπιων αποσκοπει στην δημιουργια μικρων αμερικων παντου.

Το προβλημα ομως για ιστορικα εθνοι σαν το ελληνικο ειναι ακριβως αυτο. Η Αμερικανοποιηση συμψιφηζεται με την ολοκληρωτρικη καταργηση του ελληνικου εθνους.