Tuesday, March 01, 2022

Αυτόπτης Μάρτυρας για τις Ρωσικές Επιχειρήσεις στην Ουκρανια


Το τελευταίο από σύντροφο στο Κιεβο

 1. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις πόλεις της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας, πολλοί τοπικοί δήμαρχοι και βουλευτές είτε συλλαμβάνονται είτε κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία από την κυβέρνηση του Κιέβου – έχουν συμφωνήσει με τους Ρώσους για μη παρέμβαση. «Δεν αγγίζετε την πόλη μας, δεν επεμβαίνουμε» – αυτή η θέση θεωρείται εσχάτη προδοσία. 

 2. «Οι Ρώσοι έχουν μπει στο κέντρο του Χάρκοβο, το ξέρω από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ανθρώπων που γνωρίζω εκεί. Υπάρχουν μάχες με φορητά όπλα, αλλά γενικά ελαφριά αντίσταση. Στο νότο, η Χερσώνα έπεσε και ο ρωσικός στρατός φαίνεται να έχει καταλάβει τη Ζαπορόζια. Φαίνεται ξεκάθαρο ότι το Dnipro θα φτάσει σε 3 έως 5 ημέρες. Αυτή τη στιγμή το Κίεβο περικυκλώνεται από ρωσικά τανκς. Υπάρχουν σποραδικά πυρά φορητών όπλων έξω από την πόλη, αλλά όχι μεγάλες μάχες. 

 3. Η ρωσική στρατηγική φαίνεται να είναι να περικυκλώνει τις πόλεις, ενώ καταστρέφει στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών υποδομών στις περιοχές που πλήττονται έχουν παραμείνει ανέγγιχτες και λειτουργούν κανονικά. Φαίνεται επίσης πολύ ξεκάθαρο ότι οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν τον παλαιότερο εξοπλισμό τους και τους λιγότερο έμπειρους στρατιώτες σε αυτή την αρχική επίθεση. Πολύ λίγα από τα σύγχρονα όπλα υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουν οι Ρώσοι χρησιμοποιούνται σε αυτήν την πρώτη ώθηση. Αυτό θα έκανε κάποιον να πιστέψει ότι οι Ρώσοι θέλουν να διερευνήσουν και να εξαντλήσουν τις ουκρανικές άμυνες πριν αναδείξουν άνδρες και υλικό κορυφαίας κατηγορίας. Οι Ρώσοι είναι απίστευτα πειθαρχημένοι όσον αφορά τη διαχείριση των πληροφοριών τους. Οι μόνες πληροφορίες που βγαίνουν από τους Ρώσους προέρχονται απευθείας από το Υπουργείο Άμυνας ή το Υπουργείο Εξωτερικών. Οι πληροφορίες τους μέχρι στιγμής ήταν 100% ακριβείς, κάτι που νομίζω ότι είναι μια σκόπιμη στρατηγική. Υπήρξε μεγάλη ουκρανική προπαγάνδα που αποδείχτηκε πλήρης φαντασίωση, αλλά ακόμη και αφού αποδειχτεί ότι αυτές οι ιστορίες είναι ψευδείς, οι άνθρωποι προσκολλώνται σε αυτές. 

 4. Με τον σημερινό ρυθμό των επιχειρήσεων, οι Ρώσοι θα καταλάβουν πλήρως την Ουκρανία μέσα σε 7 έως 14 ημέρες. Κερδίζουν και κερδίζουν αποφασιστικά. Χάρτες που συγκρίνουν την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003 με αυτήν την τρέχουσα μηχανοποιημένη εισβολή δείχνουν ότι οι Ρώσοι ξεπερνούν τους Αμερικανούς με σημαντική διαφορά. Και όπως είπα, χρησιμοποιούν τους άνδρες και τα όπλα δεύτερης κατηγορίας και δεν χρησιμοποίησαν αεροπορική δύναμη για να μαλακώσουν την Ουκρανία για αρκετές εβδομάδες, όπως έκαναν οι Αμερικανοί το 2003. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι οι Ουκρανοί κερδίζουν ή εμποδίζουν τους Ρώσους είναι πλήρης φαντασίωση.
1 Μαρτίου 2022

No comments: