Wednesday, June 27, 2012

Χωρις Αγγλια δεν Γινεται Τραπεζικη Ενωση απο Γερμανια

Οι Γερμανοι πουλανε το παραμυθι οτι φτιαχνοντας ευρωομολογα (δηλαδη τυπωνοντας χρημα αβερτα κουβερτα) θα λυσουν την καπιταλιστικη κριση! Με λιγα λογια εαν ενα κεντρο εχει τον ελεγχο των τραπεζων, εχουμε ενα πανευρωπαϊκο επιτοκιο τοτε θα λυθουν ολα, οταν εχουμε διαφορετικες οικονομιες και μεσα στην καθε οικονομια εχουμε και διαφορετικα συμφεροντα.

Αφου υπαρχει η στερλινα και τυπωνει αβερτα νομισμα και κανει και δανεια εντος Ευρωζωνης και παραλληλα ζηταει και κεφαλαια απο Ευρωπη να την χρησιμοποιουν σαν καταφυγιο, δεν μπορει να υπαρξει πραγματικη οικονομικη ενωση.

Μπαινει λοιπον το ερωτημα αφου οι Αγγλοι ειναι υπερχρεωμενοι στον ισπανικο τραπεζιτικο κραχ, εαν οι Γερμανοι δεν σωσουν την Ισπανια τυπωνοντας ευρωομολογα κυνδυνευουν να βουλιαξουν οχι μονο το Ευρω αλλα και την στερλινα.

Η κριση περναει σε νεα φαση και φαινεται να ειναι αλληλενδετη και οι συστασεις των Γερμανων για τους Αγγλους και Αμερικανους να κοιτανε το δικο τους σπιτι πριν κανουν υποδειξεις δειχνει οτι τελικα η καθε μια απο τις χωρες πρωτα σκεφτεται να βουλιαξη ο αλλος πριν απ' την ιδια και την ιδια ωρα πραττοντας ετσι ωθουν ολους μαζι στη χρεοκοπια.

Αυτη ειναι η πρωτη λοιπον πραγματικα παγκοσμια κριση που θα τα τιναξει ολα στον αερα. Ο σωζων εαυτον σωθητω.


-------------------------------------------------------

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι μια ιδιωτική τράπεζα, δηλαδή οι μέτοχοί της δεν είναι τα κράτη και οι εκλεγμένες κυβερνήσεις τους, αλλά ιδιώτες. Συγκεκριμένα, μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι οι κεντρικές τράπεζες των χωρών μελών της Ευρωζώνης, στις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών ανήκει σε ιδιώτες.

Το χρήμα τυπώνεται και ελέγχεται από ιδιώτες. Τα χρήματα των λαών τα διαχειρίζονται και τα εκμεταλλεύονται τοκογλυφικά ιδιώτες. Το ίδιο ισχύει για την ελληνική κεντρική τράπεζα, για την τάχα Ομοσπονδιακή Τράπεζα των τάχα Αποθεμάτων στις ΗΠΑ κλπ. κλπ.

Για να γίνει ευρωπαϊκό τραστ τραπεζών πρέπει όλες οι τράπεζες να είναι στο ίδιο επίπεδο από άποψη κεφαλαίων και κύκλου εργασιών. Η ισχυρή τράπεζα δεν δέχεται να συναποφασίζει την πολιτική της με μια λιγουρο-τράπεζα και η λιγουρο-τράπεζα δεν θέλει να την καταβροχθίσει η ισχυρή τράπεζα. Επομένως το ευρωπαϊκό τραπεζικό τραστ είναι όνειρο θερινής νυκτός.

Αλλά και αν ήταν δυνατό να γίνει πραγματικότητα, οι κυβερνήσεις θα ήταν άχρηστες γιατί η μοίρα της Ευρώπης θα αποφασίζονταν από τους μεγαλομετόχους του παντοδύναμου τραπεζικού τραστ! Και σε όλη αυτή την ιστορία, τα εκατοντάδες εκατομμύρια των ευρωπαίων εργαζομένων (μάλλον ανέργων) τι ρόλο παίζουν; Θα κάθονται και θα κοιτάνε με σταυρωμένα χέρια;

No comments: