Thursday, June 21, 2012

Οι Κυβερνησεις Μενουν, Οι Πρωθυπουργοι Αλλαζουν









Αλλαξε ο Μανωλιος και Φορεσε τα Ρουχα του Αλλιως. 4 Πρωθυπουργοι σε 7 μηνες...

Η νεα εσωτερικη τροϊκα νομιζει οτι μπορει να επιζησει περαν του 6μηνου.
Οσοι καθονται στην καρεκλα καιγονται και οσοι μπαινουν σαν τσοντα αφανιζονται.

Με χρωμα μπλε η νεα κυβερνηση παει για το τελευταιο γιουρουσι πριν το μεγαλο μπαμ. Εχουν κανα τριμηνο να ληστεψουν τα Υπουργειο εως οτου μεινουν τελειως ταπι.

Δεν θα κανουν αντι-κοινοβουλευτικη αντιπολιτευση δηλωνουν οι Συριζαιοι, λες και εκαναν πριν και δεν το πηραμε χαμπαρι. Θα ειναι υπευθυνη αντιπολιτευση!

Νομιζουν οτι εχουμε μια τετραετια μπροστα, οταν ουσιαστηκα μια τετραμηνια ειναι το πιο πιθανο.

Η νεα κοντρα μεταφερεται απ' την ΔΕΗ στις εφοριες και στην υπο διαλυση οικονομια και κρατος. Το Γουδι νεοι και παλιοι δοσιλογοι δεν θα το αποφυγουν...

VN Gelis


Τόσο πολύ; Από πού και ως πού; Στο ΠΑΣΟΚ ήδη μακελεύονται (οι δημοσιοκάφροι, στα σημερινά panels, κουνούσαν τα κεφάλια τους σκεπτικοί και μουδιασμένοι). Και ο Κουβέλης δεν φαίνεται να συμμετέχει χωρίς κλυδωνισμούς, ακόμα και από τη δική του παράταξη.

Ως προς το ΠΑΣΟΚ, ειδικά, ήδη γίνονται ανοικτές διαπιστώσεις ότι βαίνει προς "εξαέρωση" (λόγια είναι του Τράγκα). Η "ανανέωση", η "αλλαγή φυσιογνωμίας", η "επανίδρυση", η "μη συμμετοχή με υψηλόβαθμα στελέχη" δεν σώζουν τίποτα - μόνον σαν ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΙΛΙΣΜΟΣ ίσως χρησιμεύουν, και όχι για όλους: Το ΠΑΣΟΚ εδώ και 3 δεκαετίες διέθετε αριθμό εδρών που κυμαινόταν από ~90 έως ~170. Τώρα έπεσε στις 33, ήτοι απώλεσε από ~60 έως ~140 έδρες ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΣ - μόνον περαιτέρω ΑΠΩΛΕΙΕΣ έχει μπροστά του, για τον ελάχιστο χρόνο κατά τον οποίο δεν διαλύεται πλήρως.

Τα παραπάνω, τώρα που καταλαγιάζει ο θόρυβος τον εκλογών και του σχηματισμού κυβέρνησης, τώρα που θα φανεί οριστικά ποιοί είναι οι ελάχιστοι που έχουν ακόμα να γλείψουν κάτι και ποιοί οι ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΙ που θα μείνουν "με το π...ι στο χέρι", θα αρχίσουν, βαθμιαία, να συνειδητοποιούνται από τους κάθε είδους καριερίστες που μέχρι σήμερα "έτρωγαν ψωμάκι" μέσα από το ΠΑΣΟΚ, και που τώρα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα πλέον ως μέλη αυτής της παράταξης. Αν για κάθε βουλευτική έδρα υπάρχουν 5 - 10 περίπου "μνηστήρες" που φιλοδοξούν να την καταλάβουν κάποια στιγμή, οι 60 - 140 έδρες που χάθηκαν αφήνουν "στον δρόμο" από ~500 έως ~1000 ενδιαφερόμενους (αν κανείς νομίζει ότι υπερβάλω στα νούμερα, ας το γράψει). Μαζί είναι και οι αμέτρητοι άλλοι που έχασαν για πάντα δημαρχίες, δήμους, κοινότητες, διάφορες θέσεις, οι "αυλικοί και οι "παρατρεχάμενοι" των δια παντώς απολεσθέντων βουλευτών (ενεργών και φιλοδοξούντων) που απώλεσαν και αυτοί δια παντώς τις όποιες "τακτοποιήσεις" τους.

Έχοντας χάσει όλα αυτά, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ δεν υπάρχει πλέον για αυτούς στο ΠΑΣΟΚ, θα συνειδητοποιήσουν πως υπάρχει, ωστόσο, και κάτι άλλο το οποίο δεν το χάνουν με τίποτα: Τα ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ, οι ΠΕΤΡΕΣ, το ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ, το να μην είναι σε θέση να εμφανιστούν δημόσια χωρίς να εκθέσουν την σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο από τα μαινόμενα θύματά τους - ιδιαίτερα οι άλλοτε βουλευτές που είχαν στηρίξει με την ψήφο τους τα μνημόνια. Η δια πάντως απώλεια της καριέρας κοντά στο ΠΑΣΟΚ θα έρθει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στον κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής. Και μόνη τους ελπίδα σωτηρίας θα είναι η αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ. Σύντομα λοιπόν, ίσως και μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, θα δούμε μια ολόκληρη ΦΑΛΑΓΓΑ ποντικών σε πορεία ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ από το βυθιζόμενο σκάφος. Και μαζί με αυτούς και οι "πρωτοκλασάτοι" του ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδος, Χρυσοχοίδης & CIA) οι οποίοι μαθαίνουν τώρα την απόφαση του Βενιζέλου: Οι προσδοκιες τους για μια τελευταία, "αποχαιρετηστήρια" υπουργική θητεία συντρίβονται, πάνω στην προσπάθεια του αρχηγού τους να τηρήσει..."χαμηλό προφίλ", να καλοπιάσει μερικά από τα "μικρά στελέχη" - τα πλέον άμεσα επικίνδυνα για αποχωρήσεις, κ.ο.κ.

Μόνο αυτό; Όχι. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αρκετό για να τους σώσει από τον κόσμο που μόνον ΑΓΡΙΟΤΕΡΟΣ μπορεί να γίνει στην επόμενη φάση. Θα χρειαστεί επίσης να κάνουν και κάτι από τα εξής 3:

1) Να εγκαταλείψουν την χώρα, Ή

2) Να αλλάξουν ταυτότητα - ίσως και φυσιογνωμία, με πλαστική εγχείρηση - Ή

3) Να ξεκινήσουν ένα είδος "αντιμνημονιακού αγώνα". Να ακολουθήσουν, δηλ. το παράδειγμα της Λούκας Κατσέλη, η οποία, από ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ του εγκλωβισμού της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ. (μαζί με τον Giorgaki πήραν την απόφαση, στο Καστελόριζο) έγινε..."αγωνίστρια εναντίον του μνημονίου" και συνεργάτις του ΣΥΡΙΖΑ στην προοπτική της "κατάργησής" του. Και που δεν έκανε μόνον αυτά, αλλά και σημαντικές ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, βάση στοιχείων: Συγκεκριμένα, την ημέρα της διαγραφής της, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία, παρουσίασε στην επιτροπή οικονομικών της βουλής ντοκουμέντα το οποία απεδείκνυαν πως το διαβόητο "πρωτογενές έλλειμμα" είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ, και πως η Ελλάδα έχει ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ και ΥΠΕΡΕΠΑΡΚΕΙΑ για πληρωμή μισθών και συντάξεων, κάτι που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα και από την οικονομική αναλύτρια του BBC Stephanie Flanders. (Ποιός ξέρει μάλιστα αν αυτός δεν ήταν ο πραγματικός λόγος διαγραφής της Κατσέλη, και όχι η "ψήφος κατά του μνημονίου".)

Συνεπώς οι επόμενες ημέρες υπόσχονται πολλά ενδιαφέροντα: Όχι μόνο μαζικές αποχωρήσεις από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και μαζικές ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. Από εκείνους που θα προσπαθούν να σώσουν το κεφάλι τους παριστάνοντας τώρα τους "εχθρούς" των μηχανισμών που μέχρι πριν ήταν "το ψωμάκι τους", και που τώρα τους πέταξαν στον δρόμο. Απροστάτευτους, στην μανία των ΘΥΜΑΤΩΝ τους.
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Obelix

No comments: