Sunday, May 20, 2007

Επαναστατικός Αγώνας = CIA + παραμάγαζα της ΚΥΠ

Επαναστατικός Αγώνας = CIA + παραμάγαζα της ΚΥΠ

Για κάθε εξουσία η αληθινή καταστροφή είναι να την πετάξουν στο σκουπιδότοπο της ιστορίας. Όταν αδυνατίσει και νιώσει να πλησιάζει η αληθινή καταστροφή, προσπαθεί πάντα να στερεωθεί, παριστάνοντας ότι δίνει μια άνιση μάχη εναντίον ενός βολικού εχθρού.

Έτσι, μετά την κατάρρευση της δικτατορίας, η ελληνική άρχουσα τάξη, υποχείρια των υπερατλαντικών επικυρίαρχων, χρειάστηκε την 17Ν και τον ΕΛΑ για να μπορέσει να δημιουργήσει μια κατάσταση που θα εκφραζόταν με το αδέξιο αλλά απειλητικό σύνθημα «Η με μας ή με τους τρομοκράτες», σε μια προσπάθεια να θωρακίσει το καθεστώς συσπειρώνοντας γύρω της και κινητοποιώντας όσες δυνάμεις μπορούσε.
Ωστόσο το άθλιο τρομοκρατικό σήριαλ, που κράτησε περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα, έπρεπε κάποτε να τελειώσει. Αναπόφευκτα με ένα εξίσου άθλιο τρόπο. Οι παραμονές των Ολυμπιακών προκρίθηκαν ως η καταλληλότερη στιγμή.

Κάποιοι συνήθεις ανόητοι, με επιπόλαια πολιτικοποίηση, που οι «υπηρεσίες» είχαν στο μεταξύ επεξεργαστεί και παγιδέψει, συνελλήφθηκαν, έκαναν ψευδείς ομολογίες απίστευτων «άθλων», αλληλοκαταδόσεις, ως επίσης και ψευδή κατάδοση του «αρχηγού». Έγιναν προκατασκευασμένες δίκες και μοιράστηκαν καταδίκες.

Αφού λοιπόν, σύμφωνα με το επίσημο σενάριο οι παλιές τρομοκρατικές οργανώσεις εξαρθρώθηκαν, ήταν ανάγκη να εφευρεθούνε νέες. Το Κράτος -για να θυμηθούμε και τους στίχους του Καβάφη- είναι αδύνατο να επιζήσει χωρίς βάρβαρους.

Τα παραμάγαζα σκάρωσαν νέα αρχικά. Ε.Α., (Επαναστατικός Αγώνας) και πίσω τους οι ίδιες πάντα «υπηρεσίες» θα συνεχίσουν να σπέρνουν τον τρόμο. Να απειλούν παράγοντες της δημόσιας ζωής, να εκβιάζουν, να δολοφονούν, να εισπράττουν κατά τα πρότυπα της μαφίας λύτρα «προστασίας» και πάνω απ’ όλα να παρέχουν τα προσχήματα για την δημιουργία του πιο τερατώδους αστυνομικού κράτους που γνώρισε η σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Και επειδή κάποιες βρώμικες δουλειές είναι ο «δεξιοτέχνης» Μάκης Τριανταφυλλόπουλος που τις χειρίζεται, ο ξεφωνημένος πλέον κυπίτης Κουφοντίνας μέσα απ’ τις σελίδες του «Πρώτου Θέματος» (13/5/20070), μας διαβεβαιώνει με μια συνέντευξη του, ότι η επαναστα-τική σκυτάλη πέρασε τώρα στον Ε.Α. που είναι μια γνήσια τρομοκρατική οργάνωση, «το χέρι που συνεχίζει» -και όχι οργάνωση μαϊμού, όπως πολλοί πιστεύουν.
Κατά διαβολική σύμπτωση μαϊμού την έχει παρουσιάσει και ο ίδιος ο Τριανταφυλλόπου-λος! Κι ας έβαλε κατόπιν την ουρά στα σκέλια, επειδή κάποιοι του τράβηξαν ίσως τ’ αυτάκι.

Την μέρα που δόθηκε η γνωστή τρομοκρατική παράσταση στην αμερικάνικη Πρεσβεία, όπου ένα σπάσιμο τζαμιού, (πιθανόν με σκουπόξυλο), αποδόθηκε σε εκτόξευση …αντιαρματικής ρουκέτας(!) ο Τριανταφυλλόπουλος σε ένα σπάνιο ξέσπασμα ειλικρίνειας χλεύασε από τηλεοράσεως ALTER το γελοίο ψέμα. Μίλησε για αμερικάνικη προβοκάτσια, με στόχο να πιεστεί η κυβέρνηση στα εθνικά, διαμαρτυρήθηκε επειδή η αστυνομία έξω απ’ την Πρεσβεία συνέλαβε πολίτη με πλακάτ που έγραφε την «αλήθεια» και τέλος, είπε πως η κυβέρνηση έπρεπε ν’ απαιτήσει απ’ τους Αμερικάνους να σέβονται τη χώρα!
Ποιος είναι ο Κουφοντίνας που η εφημερίδα του Τριανταφυλλόπουλου προσπαθεί τώρα να εξωραΐσει με γλυκανάλατες αναφορές στα παιδικά του χρόνια; Ποιος είναι ο Κουφοντίνας που μας δίνει συστάσεις επαναστατικής αξιοπιστίας για τον Ε.Α.;

Μερικά γνωστά - άγνωστα στοιχεία απ’ το ιστορικό του φωτίζουν αμυδρά την εικόνα.
Πρώτον. Ο θείος του Θεοχάρης Πάπικας, απ’ την Τερπνή Σερρών, έχει δηλώσει σε τοπι-κό τηλεοπτικό σταθμό: «Ακούσαμε ότι εργαζόταν στην ΚΥΠ». (Ελευθεροτυπία 15-7-02). Δεύτερο. Γυναίκα υπάλληλος της ΚΥΠ εμφανίστηκε σε εκπομπή Ν. Ευαγγελάτου και κατήγγειλε ότι ο Κουφοντίνας εργαζόταν επίσης στην ΚΥΠ. Τρίτο. Δημοσίευμα της «Απογευματινής» και του «Ριζοσπάστη» (25/7/2002) αναφέρει ότι συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, την Τρίτη 16 Νοέμβρη 1993, μαζί με τους Αμερικάνους πράκτορες της CIA, Τσαρλς Φάντις και Τζακ Καρλ Σλιούαρ στην οδό Μηθύμνης 50, Πλ. Αμερικής, ύστερα από τηλεφώνημα των περιοίκων που τους θεώρησαν ύποπτους τρομοκρατίας. Τέταρτο. Εκτός απ’ την Κούρτοβικ δικηγόρος του ήταν επίσης ο σύμβουλος του Χρυσοχοϊδη καθηγη-τής Βασίλης Καρύδης, έμμισθο μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και μιας επιτροπής για την αντιεγκληματική πολιτική του υπουργείου. Πέμπτο. Ο δικηγόρος Ιππ. Μυλωνάς κατήγγειλε ευθέως, εντός του δικαστηρίου, τον Κουφοντίνα ότι με τη σιωπή του και την όλη στάση του στηρίζει τα σενάρια της αντιτρομοκρατικής;
Τα παραπάνω στοιχεία (μικρό δήγμα από αναρίθμητα άλλα), που αγνοεί η κοινή γνώμη και η «δικαιοσύνη» αρνήθηκε να εξετάσει, αρκούν για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του για τον Κουφοντίνα, τον Ε.Α. και για το τι κρύβεται πίσω τα πολυσυζητημένα τρομοκρατικά αρχικά.

Τέλος, μπορεί και πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα του για τα κόμματα της Αριστεράς που χρόνια τώρα είτε σιωπούν μπροστά στο κρίσιμο ζήτημα της πλαστής τρομοκρατίας, είτε περιορίζονται σε άτονα μισόλογα.

1 comment:

vngelis said...

Και η τρομοκρατία θέλει τους ...Αμερικάνους της*
(«Ριζοσπάστης» 2 Μάρτη 2003»)

To βράδυ της 16ης Νοέμβρη του 1993, παραμονή της επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι κάτοικοι της οδού Μηθύμνης στην Κυψέλη παρατηρούν τις περίεργες κινήσεις δύο ατόμων που μπαινοβγαίνουν σε ένα φορτηγάκι «Φολκσβάγκεν», το οποίο ήταν σταθμευμένο εκεί για αρκετές μέρες. Κάποιοι περίοικοι, ειδοποιούν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και σε λίγο καταφθάνει ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης.

Οι αστυνομικοί ερευνούν το φορτηγάκι όπου έκπληκτοι ανακαλύπτουν ασυρμάτους, φωτογραφικές, μηχανές, υλικό για μεταμφιέσεις, ακόμη και δύο κρεβάτια. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τα δύο άτομα, τα οποία αποδεικνύεται ότι ήταν μεταμφιεσμένα και οπλοφορούσαν. Τους μεταφέρουν στην Ασφάλεια, όπου οι ίδιοι αποκαλύπτουν στους εμβρόντητους αστυνομικούς τις ταυτότητες τους. Δηλώνουν ότι είναι υπάλληλοι της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και επικαλούνται τη διπλωματική τους ιδιότητα και την κάλυψη τους απ' αυτήν. Ο ένας απ' αυτούς ήταν ο Τζον Φάντις Β' Γραμματέας της πρεσβείας και ο άλλος είναι διοικητικός υπάλληλος. Και οι δύο είναι πράκτορες της CIA.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά τα γεγονότα εξελίσσονται με κινηματογραφική ταχύτητα. Ενημερώνονται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί απαιτούν να μην γίνει ανάκριση των δυο πρακτόρων από τις αστυνομικές αρχές ενώ ζητούν να μην γίνει άλλη έρευνα στο φορτηγάκι. Σε λίγο ένα αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης σταθμεύει έξω από το αστυνομικό τμήμα και παραλαμβάνει τους δυο συλληφθέντες, τους οποίους μεταφέρει στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Την ίδια ώρα ένα γερανοφόρο όχημα παίρνει το φορτηγάκι από την οδό Μηθύμνης το οποίο μεταφέρει στο γκαράζ της πρεσβείας. Το άλλο πρωί οι δύο πράκτορες της CIA επιβιβάζονται σε αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο με προορισμό την... Τζαμάικα. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι η υπόθεση τέθηκε οριστικά και αμετάκλητα στο αρχείο...

Τι γύρευαν οι δύο πράκτορες της CIA το βράδυ της 16ης Νοέμβρη του 1993 στην οδό Μηθύμνης; «Ο,τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι...», ήταν η απάντηση που έδωσε λίγες μέρες αργότερα ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Στέλιος Παπαθεμελής. Ο υπαινιγμός για τις σχέσεις της CIA με την τρομοκρατία στην Ελλάδα, από τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό, ήταν σαφής. Αντιμετωπίζοντας καταιγισμό ερωτήσεων ο κ. Παπαθεμελής δηλώνει ότι για την «υπόθεση Μηθύμνης» θα γράψει κάποτε... ένα ολόκληρο βιβλίο. Το περιμένουμε ακόμη.

Σήμερα, παραμονή της δίκης των κατηγορούμενων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» και ενώ προηγήθηκε ένα οκτάμηνο ατέρμονων συζητήσεων από τα «παράθυρα» της τηλεόρασης, ακούμε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να απορρίπτουν «μετά βδελυγμίας» ακόμη και τη σκέψη για τη διασύνδεση αυτής της οργάνωσης με τις μυστικές υπηρεσίες και ειδικώς με τη CIA.

Όμως για τις σχέσεις της «17 Νοέμβρη» με μυστικές υπηρεσίες, ντόπιες και ξένες, ειδικότερα με τις αμερικανικές, δε μίλησε μόνο ο κ. Παπαθεμελής, αλλά και δύο ακόμη πρώην υπουργοί Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Σκουλαρίκης και ο Σήφης Βαλυράκης. Οι απόψεις τους έχουν, βεβαίως, ξεχωριστή σημασία γιατί από τη θέση τους διαχειρίστηκαν την υπόθεση αντιμετώπισης της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

Περισσότερο αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Σκουλαρίκης, σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή» το Νοέμβρη του 1999.

«Προσωπικά πιστεύω ότι κλιμάκιο της CIA έχει εισδύσει στους κόλπους της "17Ν"», έλεγε ο κ. Σκουλαρίκης, προσθέτοντας: «Βέβαια, δε μου προξενεί καμιά εντύπωση το γεγονός ότι μπορεί να κατευθύνει ή να συμμετέχει σε δολοφονίες δικών της ανθρώπων. Αυτά είναι γνωστά από διεθνείς καταγραφές και βιβλία. Ωστόσο, υπάρχουν και σοβαρά περιστατικά που συνηγορούν με τον ισχυρισμό μου».

Ο κ. Σκουλαρίκης ανέφερε, μάλιστα, ένα τέτοιο χαρακτηριστικό περιστατικό. «Το 1983, όταν δολοφονήθηκε ο Τσάντες, εντοπίσαμε μία συγγενή του που έκανε παρέα με τη σύζυγο του Χρήστου Κασίμη, του ανθρώπου που έβαλε τη βόμβα στις εγκαταστάσεις της "AEG". Θελήσαμε να την ανακρίνουμε, αλλά κάποιοι, πιθανότερο οι Αμερικανοί, τη φυγάδευσαν από την Ελλάδα στις ΗΠΑ. Την εντοπίσαμε και πάλι στη Νέα Υόρκη και της τηλεφωνήσαμε. Μόλις κατάλαβε ποιοι είμαστε, μας έκλεισε το τηλέφωνο και έκτοτε εξαφανίστηκε και από εκεί!». Ο κ. Σκουλαρίκης δήλωνε ακόμη ότι ως υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε διαπιστώσει ότι πολλοί άνθρωποι μέσα από την ΕΥΠ και την αστυνομία έδιναν διαρκώς πληροφορίες στους Αμερικανούς.

«Μέσο άσκησης της πολιτικής των ΗΠΑ»

Τέλος, ο Σήφης Βαλυράκης υπουργός Δημόσιας Τάξης το 1995, σε άρθρο του στα «Νέα», στις 13 Νοέμβρη του 2001, αναφερόμενος στην τρομοκρατία και τη δράση της «17 Νοέμβρη», τονίζει: «Είναι σαφές πως οι ΗΠΑ αξιοποίησαν την τρομοκρατία ως μέσον άσκησης της διεθνούς τους πολιτικής». Στο ίδιο άρθρο ο κ. Βαλυράκης για να ισχυροποιήσει την άποψή του επικαλείται και τις υποθέσεις της «Κόκκινης Προβιάς» στην Ελλάδα και «Γκλάντιο» στην Ιταλία. Στις υποθέσεις εκείνες αποδείχτηκε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες και το ΝΑΤΟ είχαν δημιουργήσει τρομοκρατικές οργανώσεις κατά τις δεκαετίες 1960 και 1970, στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, με στόχο τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων και την αποτροπή μιας ενδεχόμενης ανόδου της Αριστεράς στην κυβερνητική εξουσία.

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν. Πρόκειται, όπως διαβάσατε, για κάτι παραπάνω από υπαινιγμούς για τις σχέσεις της τρομοκρατίας και της «17 Νοέμβρη» με τις αμερικανικές υπηρεσίες. Τώρα, βεβαίως, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δε θέλουν ούτε να ακούσουν για τις σχέσεις αυτές.

Δάνης ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
* Το άρθρο κατά την γνώμη μου ρίχνει κάποιο επιπλέον φως στο ζήτημα της «τρομοκρατίας» αλλά και στην εν γένη περίεργη ιστορία της οικογένειας Κασίμη η οποία συνδέεται με αρκετά αδιευκρίνιστα περιστατικά. Την θέτω υπόψη για περαιτέρω διασταύρωση με νεότερες πληροφορίες που προκύπτουν κυρίως στην «δίκη» ή απ’ αλλού. Φυσικά είμαι κάθετα αντίθετος με την θεωρία του ΚΚΕ που βλέπει παντού πράκτορες και πουθενά αθώα θύματα σκευωριών. Αυτό είναι ένα πολύ καλό πρόσχημα για ν’ αρνείται την υπεράσπιση τους και να τους παραδίδει αβρόχοις ποσί στο έλεος της Εξουσίας. Για να κάνει δηλαδή την δουλειά της Εξουσίας. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η επιμονή κάποιων κρατικοδίαιτων «αριστεριστών» που επιμένουν να «υπερασπίζονται» τους κρατούμενους σαν να ήταν και καλά τρομοκράτες. Ο δε Σκουλαρίκης το ένα απ’ τα δύο γνωστά παραμύθια: «Προσωπικά πιστεύω ότι κλιμάκιο της CIA έχει εισδύσει στους κόλπους της "17Ν"»! Αν ο Κουφοντίνας είναι 17Ν τότε το παραμύθι έχει και ένα ψήγμα αλήθειας, καθώς άλλες πληροφορίες λένε ότι στο φορτηγάκι της οδού Μηθύμνης τα άτομα ήταν τρία. Εκτός απ’ τους δύο Αμερικάνους ήταν και ένας Έλληνας, ο Κουφοντίας. Μόνο που γι’ αυτόν υπάρχουν διασταυρωμένες πληροφορίες ότι είναι πράκτορας της ΚΥΠ. Οπότε αν η CIA έχει εισδύσει κάπου είναι οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας. Κι αυτό βέβαια είναι πασίγνωστο και δεν θα το μάθουμε απ’ τον Σκουλαρίκη. Το άλλο παραμύθι που λέγεται, προκειμένου να ερμηνευτεί το γεγονός ότι οι τρομοκράτες ήταν πάντα άριστα ενημερωμένοι για τις κινήσεις των υποψήφιων θυμάτων τους προβάλει το αντίστροφο ισχυρισμό: ότι η 17Ν είχε εισδύσει στην ΚΥΠ και την CIA! Αν είναι δυνατό να λέγονται στα σοβαρά τέτοιες βλακείες, για να μη πούμε τίποτε χειρότερο. Φυσικά όλα τα παραπάνω αφορούν κρίσεις επί μύθων και απόψεων. Όμως το άρθρο αναφαίρετε και σε γεγονότα που ήλθαν εκείνο τον καιρό στο φως της δημοσιότητας και τα οποία ουδείς αμφισβήτησε.

S.K.