Wednesday, February 13, 2013

Η Διαλυση των ΗΠΑ και ο Αφοπλισμος του Λαου

Η απαρχη της διαλυσης των ΗΠΑ στα μεσα του 19αιωνα ειταν οταν η τεραστια μειοψηφια (300,000 γαιοκτημονες) ηθελαν να συνεχισουν την ανοικτη σκλαβια διαμελιζοντας την χωρα στα δυο με αποσχιστικες κινησεις για τα κρατιδια που απαρτιζαν την Βορειο-Αμερικανικη ενωση. Την εποχη της ανοδου της αστικης ταξης στην κοντρα της με τα καταλοιπα του φεουδαρχισμου (που εκαναν εμποριο ως επι το πλειστον με την Αγγλια και Γαλλια στην εξαγωγη βαμβακιου και εβλεπαν την καταργηση της δουλειας σε αυξηση του κοστους παραγωγης) οπλισαν των βορειο αμερικανικο λαο για να πολεμηση με τον Νοτο. Οπλισαν επισης οταν μπορουσαν τους σκλαβους του Νοτου.

Οι Αγγλοι ενω ειχαν καταργησει την δουλεια δεν ηθελαν να χασουν το φθηνο βαμβακι και οι μοντερνοι ιδιωκτητες εργοστασιων βαμβακιου πιεζαν την κυβερνηση για στρατιωτικη επεμβαση στον Αμερικανικο εμφυλιο υπερ του Νοτου. Μονο η αντιδραση του Αγγλικου λαου το αναχαιτησε αυτο. Ετσι βλεπουμε την μοντερνα βιομηχανια (Αγγλια) να υποστηριζει αντιδραστικες μορφες παραγωγης (δουλειας).

Στις μερες μας η Αμερικανικη αστικη ταξη εχει φθασει στην τελικη της συψη. Εχοντας δωσει ολα στην χρηματηστιριακη ολιγαρχια (το περιφημο 1% των περσινων διαδηλωσεων σε διαφορες πολεις της Αμερικης), χαρακτηριζεται απο μια επιβολη στις πολιτιες της Αμερικης (με επικεντρο το Νοτο ξανα) αντι-συνταγματικων μετρων ανοικτων συνορων για να επιβληθει η εσωτερικη δουλεια με τους λαθρο μεταναστες που κατακλυζουν τις ΗΠΑ εδω και δυο δεκαετιες με το περιφημο τους ΝΑΦΤΑ (το Μααστριχτ το Αμερικανικο)., αφου ο λαος του Νοτου εξεργειρεται για το καθεστως δουλειας που επιβαλεται απ'το Βορρα. Και αντιθετως με το 19αιωνα ο κυριος κορμος της πολιτικης των κυβερνωντων ειναι ο αφοπλισμος του Αμερικανικου λαου να μην μπορει να αντιδρασει στην κατασταση.

Ετσι βλεπουμε οτι στον οδωστροτηρα της νεας ταξης και το αμερικανικο συνταγμα που κατοχυρωνει την οπλοφορια πρεπει να καταργηθει, για να κρατηθει ενωμενη η χωρα, αφου η κριση δημιουργει φυγοκεντρες τασεις στα κρατιδια και την ιδια ωρα ενοποιητικες τασες απ'την χρηματιστηριακη ολιγαρχια που απ'την αδιστακτη της υπαρξης θα τα καταβρωχθισει ολα χωρις να υπολογιζει το κοινωνικο και οικονομικο κοστος για την ιδια την κοινωνια.

Ενω ο πρωτος αμερικανικος εμφυλιος αρχισε για το δικαιωμα των γαιοκτημονων να εχουν δουλεια και την μη διαλυση της Αμερικανικης Ενωσης και κατεληξε με την διαλυση των γαιοκτημων και της δουλειας, ο δευτερος φαινεται οτι αρχιζει για την μη διαλυση της Αμερικανικης Ενωσης και της εδραιωσης της δουλειας και στο τελος θα καταληξει και στο τελος των δυο...

No comments: