Saturday, February 11, 2012

Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ


Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ

Τα τελευταία 24ωρα συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Ας τα απαριθμήσουμε με την σειρά, ένα προς ένα….

1) Ξαφνικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία μέχρι σήμερα ψήφισαν με χέρια και πόδια σε όλες τις προηγούμενες ψηφοφορίες υπέρ του μνημονίου βρέθηκαν ως δια μαγείας, απο σήμερα το πρωϊ να τοποθετούνται ενάντια στο μνημόνιο. Η έκπληξη γίνεται πιο έντονη, αν αναλογισθεί κανείς, ότι πολλά απ’ αυτά τα στελέχη, π.χ Ξενογιαννακοπούλου (η κυρία έσπευσε εχθές να παραιτηθεί κι’ απο την κυβέρνηση!!) ο Πρωτόπαππας (θυμήθηκε ξαφνικά σήμερα ότι έχει διατελέσει και πρόεδρος της ΓΕΣΕΕ!!) ο Καστανίδης, υπήρξαν (και εξακολουθούν είναι) απο τους πλέον «κολλητούς» του Τζέφρυ….

Κάποιοι θα σκεφτούν ότι πιθανόν αυτή η ξαφνική αλλαγή να υπαγορεύεται απο τον φόβο που νοιώθουν απο την πίεση του κόσμου. Ίσως αυτό να είναι ένας σοβαρός παράγοντας. Ο οποίος παράγοντας (ο φόβος) ίσχυε και στις προηγούμενες ψηφοφορίες όπως ήδη είπαμε αλλά δεν έφτασε για να εμποδίσει την φιλομνημονιακή ψήφο. Αν ωστόσο ισχύει για κάποιους άλλους απλούς βουλευτές, το σίγουρο είναι ότι δεν ισχύει για τα τρία ονόματα που αναφέρθηκαν πιο πάνω……

2) Ο Τζέφρυ στην εισήγηση που έκανε σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα, αφού απήγγειλε το….γνωστό πλέον παραμυθάκι για τις….φοβερές συνέπειες που θα υπάρξουν για την χώρα αν καταψηφιστεί το νέο μνημόνιο, αρκέστηκε …στην υπεύθυνη συνείδηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να βάλει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Χρειάστηκε η επίμονη παρέμβαση του Λομβέρδου για να γίνει αυτό. Δεν είναι περίεργη αυτή η παράληψη όταν γίνεται απο τον αρχηγό ο οποίος υποτίθεται οτι αγωνιά για την έκβαση της ψηφοφορίας; Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς που μίλησε στην Κ.Ο της Ν.Δ δεν χρειάστηκε κάποιον υποβολέα για να κάνει το ….αυτονόητο…

3) Ο Καρατζαφέρης ο οποίος απο τότε που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο το οποίο και είχε υπερψηφίσει συμπλέει απόλυτα με τον Τζέφρυ. Μετά την μεγάλη κωλοτούμπα που έκανε για να μπεί στην κυβέρνηση του Παπαδήμιου, ήταν ο φανατικότερος υποστηριχτής της μέχρι προχθές, διαλαλώντας με κάθε τρόπο ότι θα πρέπει αυτή η κυβέρνηση να εξαντλήσει αν είναι δυνατόν ακόμα και την 4ετία. Ξαφνικά βάζει τους υπουργούς του να παραιτηθούν, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα καταψηφίσει το νέο μνημόνιο.. Όσο και νάχει εξοικιωθεί κανείς με τις Καρατζαφέρειες κωλοτούμπες δεν γίνεται να μην του φανεί «πολύ παράξενη» αυτή η τελευταία…..

4) Ο Μίκης Θεοδωράκης, όταν μια διαδήλωση της Σπίθας που είχε ιδρύσει πέρσι ξεκίνησε απο το Μινιόν με 300 άτομα και κατέληξε στο Σύνταγμα έχοντας φτάσει τις 2500 χιλιάδες, άρχισε απο την επόμενη μέρα έντρομος μια σειρά απο διαλυτικές ενέργειες προκειμένου ν’απαγκιστρωθεί απο τις χιλιάδες ενθουσιώδεις απλούς ανθρώπους που έτρεξαν να βρεθούν δίπλα του.

Σήμερα έβαλε αυτοκίνητα να πετάξουν χιλιάδες τρικάκια με τα οποία αφ’ενός καλεί τον κόσμο να κατέβει στην αυριανή συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος (δεν το έχει ξανακάνει ποτέ αυτό) και αφ’ετέρου προαναγγέλλει την θριαμβευτική είσοδό του στην Βουλή, μαζί με τον Μανώλη Γλέζο…..

Μετά απ’όλα αυτά ο καθένας μπορεί ν’αναρωτηθεί.

Μήπως πρόκειται να ζήσουμε αύριο χειραγωγούμενες εξελίξεις; Οψόμεθα. Κοντός ψαλμός αλληλλούϊα που λένε…..

No comments: