Monday, November 28, 2011

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ





Η συγκέντρωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Όλοι οι πολίτες βροντοφώναξαν ΟΧΙ στο χαράτσι, ΟΧΙ στους κεφαλικούς φόρους. Προτάθηκαν τρόποι να μην πληρωθεί το χαράτσι αλλά μόνο η κατανάλωση ρεύματος που αντιστοιχεί σε κάθε νοικοκυριό (μέσω πληρωμής σε Α.Τ.Μ.) και ...
ακόμα η διάθεση όλων των παρευρισκομένων να συγκεντρωθούν στις 2 Δεκεμβρίου στο ΣτΕ όπου συζητούνται οι προσφυγές για την ακύρωση του χαρατσιού. Ακολουθεί κείμενο που μοιράστηκε στους συγκεντρωμένους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Επειδή η εισφορά του άρθρου 29 του νόμου Ν 3986/2011 αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία – σε αντίθεση με τα νομικά πρόσωπα – έχουν ήδη υπερφορολογηθεί είτε με μεγάλους φορολογικούς συντελεστές στο εισόδημα, είτε με την πληρωμή απαράδεκτα υψηλών συντελεστών ΦΠΑ και άλλων έμμεσων φόρων, κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας που προβλέπει το άρθρο 4 παρ.5, σε συνδυασμό με το άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος και της αρχής της ίσης μεταχείρισης που προβλέπει το αρθ. 4 παρ. 1 & 2, του Συντάγματος.

Επειδή η παρ. γ της παρ.4 του άρθρου 29 του Ν 3986/2011, στην ουσία μου αποστερεί το δικαίωμα της παροχής έννομης προστασίας, κατά παράβαση του αρθ. 20 παρ 1 του Συντάγματος

Επειδή το εισόδημά μου έχει μειωθεί δραματικά, εξαιτίας του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης και αδυνατώ να ανταποκριθώ σε βασικές ανάγκες ,το όποιο νέο εισπρακτικό μέτρο εις βάρος μου αντίκειται στην Συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου που αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 παρ.1 του Συντάγματος)».

Επειδή τα νέα εισπρακτικά μέτρα δεν επιβάλονται ως αντιστάθμισμα κάποιας υπηρεσίας που προσφέρει το Δημόσιο ή ένας Δήμος και γι αυτόν ακριβώς το λόγο δεν είναι »τέλη », όπως ψευδώς παρουσιάζονται, αλλά κεφαλικοί φόροι που θα καταλήξουν στις τσέπες των διεθνών τοκογλύφων, και επειδή έχουν χαρακτήρα ληστρικής επιδρομής κατά των χαμηλών εισοδημάτων και επιβάλλονται με πρωτοφανείς εκβιασμούς είναι φόροι αντικοινωνικοί αλλά και αντισυνταγματικοί αφού επιβαρύνουν μια κατηγορία φορολογουμένων και μάλιστα ανεξάρτητα από τη φοροδοτική τους ικανότητα (κατά παράβαση του άρθρου 4 παρ.5)

Επειδή δεν πρέπει και δεν μπορούμε, γι αυτό και αρνούμαστε να πληρώσουμε χαράτσια που μας γυρίζουν πίσω στην εποχή των Τούρκων πασάδων και των Ελλήνων κοτζαμπάσηδων, που ανέτρεψε η Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ζητάμε από τον Δήμο Αθηναίων, τον κ.Δήμαρχο και όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να τοποθετηθούν πάνω στο πρόβλημα των δημοτών αλλά και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου Νέας Ιωνίας και πολλών ακόμα Δήμων που με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης στηρίζουν έμπρακτα τους δημότες που αρνούνται να σηκώσουν τους αβάστακτους κεφαλικούς φόρους, όταν μικρά παιδιά λιποθυμάνε από πείνα μέσα στα σχολεία.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

No comments: