Thursday, November 10, 2011

Χεσμένοι οι ψετοαριστεροί από την εξέγερση της Λιβύης

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ, ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

Η βάρβαρη στρατιωτική επίθεση εναντίον της Λιβύης, που πραγματοποιήθηκε από τις ιμπεριαλιστικές χώρες, Γαλλία, Αγγλία, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και προσυπογράφτηκε από τον ΟΗΕ, μετά την καταστροφή της χώρας, την σφαγή δεκάδων χιλιάδων πολιτών και την επιβολή μιας κυβέρνησης ανδρείκελων, ολοκληρώθηκε με την δολοφονία του Συνταγματάρχη Καντάφι. Εμείς οι Μαρξιστές Λενινιστές, η εργατική τάξη, οι λαοί και η νεολαία που παλεύουν για κοινωνική απελευθέρωση σε όλες τις ηπείρους, απορρίπτουμε και καταδικάζουμε αυτό το έγκλημα.

Οι προσδοκίες για ελευθερία και δημοκρατία των εργαζομένων μαζών και της νεολαίας της Λιβύης που εκφράστηκαν στις μεγάλες διαδηλώσεις του Φεβρουαρίου χειραγωγήθηκαν από τις ιμπεριαλιστικές χώρες, την αντίδραση και την κοινωνική δημοκρατία, με σκοπό να θέσουν στον έλεγχό τους το πετρέλαιο και τον υπόλοιπο πλούτο. Με τη σημαία για «δημοκρατία και ελευθερία» ενορχήστρωσαν μια επίθεση των μέσων ενημέρωσης που τους επέτρεψε να εισβάλουν στο Λιβυκό έδαφος από τον αέρα και τη στεριά. Μετέτρεψαν τα δίκαια αιτήματα των λαϊκών στρωμάτων σε σταυροφορία να ηττηθεί ο πρώην σύμμαχός τους. Έχουν καταφέρει με τη δύναμη των όπλων και επέβαλαν ένα προδοτικό και αντιδραστικό καθεστώς που θα φέρει περισσότερες δοκιμασίες και δεινά στις εργαζόμενες μάζες και το λαό.

Οι τελευταίες δεκαετίες στην ιστορία της Λιβύης σημαδεύτηκαν με την εξέγερση της κυβέρνησης Καντάφι που αρχικά εξεγέρθηκε για την υπεράσπιση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και κυμάτιζε τη σημαία του πατριωτισμού· μετά αυτές οι απόψεις έδωσαν τη θέση τους στην εγκαθίδρυση μιας δεσποτικής κυβέρνησης που κατάργησε τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα τελευταία χρόνια ήρθε σε συμφωνία με τις ιμπεριαλιστικές χώρες, ιδιαίτερα με εκείνες που σήμερα έκαναν αυτό τον πόλεμο εναντίον της και την ανέτρεψαν. Αυτές οι καταστάσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν, με ένα κυρίαρχο τρόπο, από το Λιβυκό λαό χωρίς κηδεμονία ή παρέμβαση από κανέναν.
Πάντα διακηρύσσουμε την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών και την διακηρύσσουμε εκ νέου. Το πεπρωμένο της Λιβύης πρέπει να είναι απόφαση των ίδιων των εργαζομένων και του λάου. Τίποτα δε δικαιολογεί την ιμπεριαλιστική επίθεση και τη δολοφονία χιλιάδων ανθρώπων και του Συνταγματάρχη Καντάφι. Καταδικάζουμε αυτές τις αποκρουστικές πράξεις.

Καλούμε την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους και το λαό, τη νεολαία να συνεχίσουν τον αγώνα για την αυτοδιάθεση του λαού, για κοινωνική και εθνική απελευθέρωση.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ICMLPO)
_________________
Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 - Εφημερίδα Ανασύνταξη
http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?t=27102

Χεσμένοι επάνω τους τα νεοταξίτικα αντιδραστικά σκουπίδια από την εξέγερση του Λιβυκού λαού

Φορώντας την μάσκα του Μαρξιδμού-Λενισμού οι «αντιρατσιστές» ψευτοκομμουνιστές κατασυκοφαντούν την εξέγερση του Λιβυκού λαού που ανέτρεψε το τυραννικό καθεστώς του Καντάφι ως δάκτυλο των ιμπεριαλιστών

Ενός Καντάφι που τα τελευταία χρόνια έχει άνοιξει τα σύνορα της Λιβύης και η χώρα είχε γίνει ξέφραγο αμπέλι στις πολυεθνικές, στα ξένα προϊόντα και στην εισβολή της ξένης, φτηνής, μαύρης εργασίας. Δεν είναι τυχαίο πως όλες οι λούγκρες των καπιταλιστικών κυβερνήσεων, λίγες ημέρες πρίν την εξέγερση είχαν παρελάσει από την Λιβύη και αλληλό-ασπάζονταν τον «αδερφό» Καντάφι, από την Κλίντον, τον Σαρκοζί, τον Μπερλουσκόνι, τους Γερμανούς, μέχρι και τον δικό «μας» τον Τζέφρυ. Γιατί λοιπόν να θέλουν οι ιμπεριαλιστές να τον ανατρέψουν;

Η εξέγερση ξέσπασε ακριβώς διότι με την κωλοτούμπα του Καντάφι στους ιμπεριαλιστές του ανοίγματος των συνόρων, οι ξένες πολυεθνικές πήραν το πάνω χέρι από το κράτος της Λιβύης και άρχισαν να λεηλατούν τον ντόπιο εθνικό πλούτο με τις ευλογίες του Καντάφι. Συνάμα οι πολυεθνικές εισήγαγαν φτηνή εργατική δύναμη (τριών εκ, έναντι 5,5 εκατ. Ντόπιου πληθυσμού) που είχε σαν αποτέλεσμα ο ντόπιος πληθυσμός να έχει μείνει άνεργος κα να υπάρξει μεγάλη δυστυχία.

Ο λαός τότε πήρε τα όπλα και απαίτησε την έξοδο των πολυεθνικών από την Λιβύη, άρχισε να καταλαμβάνει τις ξένες επιχηρήσεις και να δίνει τελεσίγραφο στους ξένους εργάτες, να εγκαταλείψουν την Λιβυή εντός 20 ημερών, πράγμα που έγινε πραγματικότητα με ουρές από καραβάνια χιλιομέτρων, και να αποχωρούν 1,5 έκ για την Αίγυπτο και άλλα τόσα προς την Τυνησία και από εκεί στην Ιταλία σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και με καραβιές ακόμα στην Ελλάδα.

Οι ιμπεριαλιστές αφού για ένα διάστημα έμειναν «θεατές», όταν διαπίστωσαν πως το Καθεστώς του Καντάφι δεν είχε καμία τύχη, αποφάσισαν επέμβουν, όχι για να χτυπήσουν τον Καντάφι και τους ελάχιστους υποστηριχτές του, αλλά για να βομβαρδίσουν από ψηλά τις υποδομές της Λιβύης (οι εξεγερμένοι το είχαν καταγγείλει αρκετές φορές) και τις εγκαταστάσεις πετρελαίων και εργοστασίων (τις απέδιδαν στον Καντάφι), ώστε μετά την πτώση του καθεστώτος του Καντάφι να μην πέσουν στα χέρια των εξεγερμένων και με την επικράτηση της εξέγερσης να απευθυνθούν στους ξένους για επενδύσεις.

Αυτά τα λίγα για την εξέγερση της Λιβυής που οι νεοταξίτες ψευτοαριστεροί, προσπαθούν να την συκοφαντήσουν, τάχα σαν δάκτυλο και χειραγώγηση, από τα αφεντικά τους, του ιμπεριαλιστές.

Τέλος και μόνο από το γεγονός πως η νεοταξίτικη αριστερά και τα πληρωμένα «αντιρατσιστικά» σκουλήκια, κατηγορούν την εξέγερση σαν αντιδραστική εκτροπή, το κόσμος της εργατιάς και του μόχθου πρέπει να πιστεύει το αντίθετο.

No comments: