Saturday, March 26, 2011

Αγγλια=Ταραχες για τις Περικοπες...



















Με πολυσδιαστετες περικοπες την ιδια ωρα που αρχισαν νεο πολεμο ερχονται απ'τον Απριλιο περικοπες. Για τον λογω αυτο εχουν ανακοινωσει ειδη απο τωρα για καταληψεις των μεγαλων καταστηματων που δεν πληρωνουν τους φορους τους στο κεντρο του Λονδινου και διαδηλωση που θα εχει πανω απο μισο εκκατομυριο στους δρομους του Λονδινου το Σαββατο.

Τα συνδικατα υποστηριζουν την διαδηλωση αλλα απεργιες κοντρα στα μετρα μονο στα λογια μενουν και εαν γινουν απεργιες οπως εγινε στους πανεπιστημιακους, ενω πανεθνικα ψυφιζουν, την κανουν αναλογα με την περιφερεια, δηλαδη μια μερα η Αγγλια απεργια, αλλη μερα η Σκωτια και αλλη μερα η Ιουαλια. Ενω μιλανε για να μην υπαρχει το διαιρει και βασιλευει, η ολη τους πολιτικη απο αυτο κυβερνιεται. Διασπαστικη και τωρα διασπαστικη σαν εθνικο συνδικατο στο εσωτερικο της. Ο λογος ειναι απλως να μην μπορει να γινει αλλο εθνικη πορεια η κεντρο οπου ολοι μαζευονται μαζυ.

Η Αγγλικη ΓΣΕΕ θα κανει την συνιθιζμενη πορεια σε δρομους που δεν υπαρχει ανθρωπος για να συναντηθουν στο τελος σε ενα παρκο οπου θα ακουσουν τις συνηθισμενες ομιλιες. Οι αγγλοι αντιστοιχοι του Συριζα (ΣΕΚ και ΜΚΟ) εχουν καλεσει να γινει καταληψη της Τραφαλγκα και να μετατραπει στην πλατεια Ταχιρ της Αιγπυτου, και αλλοι εχουν καλεσει πορεις και καταληψεις των μεγαλο-καταστηματων στην Οχφορντ Στριτ το κυριο εμπορικο κεντρο του Λονδινου.

Θα μπορεσουν να ελεγχουν τον κοσμο την ιδια ωρα που δεν υπαρχει επισημως αλλη αριστερα και οι αριστεριστες ειναι διασπασμενοι σε 10 κομματια. Εκει ειναι το διλλημα, και πως ειναι οι διαθεσεις του κοσμου.


-----------------------------------------------------------------------------------
Aυτα που παιχτηκαν στο Λονδινο ειταν πανεθνικη διαδηλωση του Βρεττανικου λαου με απολυτη απουσια νεο-εισερχομενων λαθρομεταναστων ειδηκα Πολωνων η ατομα Μουσουλμανικης καταγωγης.

30 χρονια σε πορειες τοσα εργατικα συνδικατα δεν εχω δει στην ζωη μου. Τα πιο πολλα φυσικα ειταν του δημοσιου, αυτα που ειναι να αφανιστουν απ'τον οριζοντα με τις ιδιωτικοποιησεις και περικοπες. Ενα τμημα της πορειας ειχε μαζευτη εξω απ'το κοινοβουλιο και υποστηριζε την Λιβυη, και αριστεριστες εμφανιστηκαν σαν καλα παιδια τις νεας ταξης να υποστηριξουν το ΝΑΤΟ και την επεμβαση.

Η πορεια ειταν τοσο μεγαλη που εκανε 2 ωρες να αρχισει και επρεπε να ειχε πανω απο 750,000 λαο και φυσικα οι περικοπες στην Αγγλια τωρα αρχιζουν ουσιαστηκα. Κυρια παρουσια ειχαν οι εργατες των μεταφορων που ουσιαστηκα ειναι οι νεοι ανθρακωρυχοι αφου μπορουν να νεκρωσουν το κεντρο ανα πασα στιγημη και μεγαλη παρουσια επισης τμηματα της νεολαιας ιδιατερα νεα παιδια απο 11-15 χρονο που επισης ποτε δεν διαδηλωναν. Η διαδηλωση αυτη εχει σχεση με ιστορικες διαδηλωσεις οπως την μεγαλυτερη διαδηλωση ολων των εποχων κατα του πολεμου του Ιρακ και κατα του κεφαιλικου φορου. Φοιτητες, νοσοκομες, πυροσβεστες, ταχυδρομοι, καθηγητες, ειταν τμηματα της διαδηλωσης.

Πολλα τζαμια εσπασαν σε τραπεζες και σε ξενοδοχια 4 αστεριων και η αστυνομια προσπαθησε με μεγαλη δυσκολια να αποφυγει μεγαλες κοντρες για να μην καει το Λονδινο και χασουν εντελως τον ελεγχο. ταραχες συνεχιζονται στο κεντρο μεχρι αργα το βραδυ αφου η αστυνομια προσπαθει να τους διασπασει στην Τραφαλγκαρ.

Αυτη ειταν προφανως η πρωτη απο πολλες αλλες διαδηλωσεις που προκειται να γινουν μαζυ με πολλες απεργιες που αναγκαστηκα θα ξεσπασουν. Αυτο που παιζεται ειναι η διαλυση του κρατους προνοιας...

Φωτογραφιες τις διαδηλωσεις
http://www.counterfire.org/index.php/component/content/article/177-latest-news/11543-march-26th-images-from-tuc-march-and-oxford-street-actions

No comments: