Monday, September 20, 2010

ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΔΡΟΥΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ.

ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΔΡΟΥΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ.

Απλοί φορτηγατζήδες αποφασίζουν μέσα στα μπλόκα τους για την περαιτέρω δράση τους. Οι εργατοπατέρες τους σέρνονται πίσω τους με σφιγμένα δόντια περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να τους ξεπουλήσουν.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από συμμετοχή του κόσμου στο αν θα γιγαντωθεί το αυθόρμητο κίνημα και αν θα πάρει οργανωτική μορφή ή αν θα υποχωρήσει προσωρινά πίσω.

Όπως έχει διαπιστωθεί οι φορτηγατζήδες σε όλα τα μπλόκα δεν δρουν βάσει κάποιου ενιαίου σχεδίου δράσης. Σε κάθε μπλόκο δημιουργούνται αυθόρμητες ομάδες δράσης από τα κάτω οι οποίες αποφασίζουν να δράσουν από μόνες τους κόντρα στην επίσημη γραμμή και χωρίς να περιμένουν την έγκριση των λέρων εργατοπατέρων Τζωρζάτων και Σία.

Στο μπλόκο της Μεταμόρφωσης όταν έπεσε η ιδέα να κλείσουν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής οδού και κατόπιν να πάνε στα διόδια της Ελευσίνας για ελεύθερη διέλευση των αυτοκινητιστών το έκαναν πράξη.
Το ίδιο συνέβη και με την πρόταση « για ανοιχτή συνέλευση των φορτηγατζήδων με όλα τα στρώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων» (κάτι σαν σπάργανο Σοβιέτ) στο μπλόκο του Χαϊδάριου και την οποία υιοθέτησαν παμψηφεί. Την απόφασή τους αυτή την ανακοίνωσαν με τα κινητά τους σε όλα τα άλλα μπλόκα τα οποία το συζήτησαν το ενέκριναν με ενθουσιασμό και αποφάσισαν να την πραγματοποιήσουν στα γραφεία τους στην οδό Πειραιώς την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι από την έκβαση της οποίας θα κριθούν πολλά.

Όπως και με ομάδες φορτηγατζήδων να σταματούν τους απεργοσπάστες, κόντρα στην «ηγεσία» τους και των αφηνιασμένων ΜΜΕ και του σκύβαλο εργατοπατέρα Δ. Κιούση ιδιοκτήτη 35 φορτηγών (που με την απελευθέρωση του επαγγέλματος ευελπιστεί να τα αυξήσει) να υπερασπίζονται χθές το βράδυ στο «ΜΕΓΑ» λυσσασμένα τους απεργοσπάστες στο όνομα του δικαιώματος της εργασίας. Παρών ήταν και ο Τζωρζάτος ιδιοκτήτης και αυτός 17 φορτηγών που ύστερα από τις πιέσεις του των αλητήριων και διεφθαρμένων δημοσιογράφων Στραβελάκη και Χασαπόπουλου ξέρασε το δηλητήριο υπερασπίζοντας και αυτός τους απεργοσπάστες.

Σήμερα στο ΣΚΑΪ αναφέρθηκε πως 3 μπλόκα αποφάσισαν να προτείνουν στην συνέλευση της Τρίτης μετά την συνεδρίαση να πάνε σε ολονύχτια κατασκήνωση έξω από την Βουλή να καλέσουν όλο τον λαό μαζί τους και να μην φύγουν αν δεν νικήσουν.

Όλοι την Τρίτη στην ανοικτή συνέλευση όλου του λαού στην οδό Πειραιώς στις 12 το μεσημέρι και μετά πορεία και ολονύχτια κατασκήνωση έξω από την βουλή.

Είναι για πρώτη φορά στα Ελληνικά χρονικά που ο λαός καλείται σε ανοικτή συνέλευση για να αποφασίζει ο ίδιος για την τύχη του. Καλή μας αρχή.

No comments: