Tuesday, June 01, 2010

Στο πλευρό των Ελλήνων ναυτεργατών. Κοινός ο αγώνας.

Αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι, έχουν πέσει απ’ το πρωί σα μαύρα κοράκια πάνω στους ναυτεργάτες, που απεργούν υπερασπιζόμενοι τις θέσεις εργασίας, οι οποίες θα χαθούν αν γίνει άρση του «καμποτάζ», δηλαδή αν επιτραπεί σε όλες ανεξαιρέτως τις ναυτιλιακές εταιρίες να λειτουργούν στις εσωτερικές ναυτιλιακές γραμμές χρησιμοποιώντας όχι Έλληνες ναυτικούς αλλά ξένους, φτηνούς ασιάτες, κατά κανόνα.

Οι ρουφιάνοι πουλούν πρόθυμα το ρουφιανιλίκη τους στις ντόπιες και ξένες ναυτιλιακές εταιρίες, υποστηρίζοντας ότι οι ναυτεργάτες που υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στη δουλειά και στην επιβίωση, βλάπτουν τον τουρισμό και το …εθνικό συμφέρον!

Φαίνεται ότι για τα ξεπουλημένα τομάρια της πλουτοκρατίας οι Έλληνες εργάτες -και μεταξύ τους οι ναυτεργάτες- δεν ανήκουν στο έθνος, το συμφέρον τους δεν είναι εθνικό συμφέρον! Εθνικό είναι μόνο το συμφέρον των εφοπλιστών, Ελλήνων και ξένων και των παπαγάλων τους στα ΜΜΕ.

Αφού κατέστρεψαν τον μεγάλο κλάδο των ναυτεργατών, αντικαθιστώντας τους με αλλοδαπούς στην υπερπόντια ναυτιλία, έχουν εδώ και χρόνια λυσσάξει να διώξουν του Έλληνες ναυτεργάτες και απ’ την παράκτια ναυσιπλοΐα!

Δεν είναι Αριστερός ούτε Πατριώτης, αλλά ψευτοαριστερός και γιαλαντζί πατριώτης όποιος δεν στέκεται αταλάντευτα και ενεργητικά στο πλευρό των Ελλήνων ναυτεργατών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μείνει σιωπηλός. Η σιωπή είναι συνενοχή.

No comments: