Tuesday, December 16, 2008

ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ-Στρατηγικη Σορος/Μπρεζινσκι/Ομπαμα για Ελλαδα;

Τα γεγονοτα που διαδραματιζονται στην Ελλαδα εχουν εχουν εξυγηθει σ’ενα βιλβιο που εχει εμφανιστη στη Ουασιγκτον με τιτλο ο ‘Ομπαπα το Μεταμοντερνο Πραξικοπημα’ Webster-Tarpley ISBN 978-0930852894

Τα κυρια χαρακτηριστικα στο να οργανωσεις ενα τετιου ειδους πραξικοπηματος χρειαζεσαι πολλα λεφτα για να πληρωσεις φιλοδωρηματα... και τα πεντε στοιχεια παρακατω.

1. ΜΜΕ-
Πρεπει να ελεγχεις τουλαχιστον ενα μεγαλο καναλι (πχ. Σκαι με ειδησεις BBC και προγραμματα σαν Ελληνοφρενεια) μαζυ με καθημερινες εφημεριδες, (Ελευθερωτυπια) ραδιοσταθμους (‘καταληψεις’ Πατρα, ΕΡΤ)

2. Οχλοκρατια επι Πληρωμης
Το Πενταγωνο και οι Αμερικανικες Μυστικες Υπηρεσιες εχουν ραφιναρει την τεχνη των μαλακων πραξικοπηματων σε υψηλο επιπεδο. Οι σχεδιαστες του RAND CORPORATION το ονομαζουν ‘ορδες’ και εννουν τις ορδες των νεεων, οι οποιες ειναι ενωμενες με ΣΜΣ και ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, οι οποιες διευθυνονται αμεσα για να αποσταθερωποιησουν το καθεστως υπο το στοχαστρο.

3. Συμβολα και Συνθηματα
Η Ουκρανια ειχε την Πορτοκαλι Επανασταση, η Γεωργια την ροζ επανασταση, στο Λιβανο που δεν πετυχε ονομαστηκε η επανασταση του δενδρου κεδρος (αφου δεν μπορουσε να αντισταθη την δυναμη της Χεζμπολλαχ), στην Λευκοροσσια με τα τζιν και τις τουλιπες και τα χρωματα μπλε και προφυρο. Μαζυ με τα συμβολα ειναι και τα συνθηματα ‘Φτανει Πια’ , ‘Ηρθε η Ωρα’ και το συνθημα του Ομπαμα ‘Αλλαγη στην Οποια Μπορουμε να Πιστεψουμε’.

4. Παραμυθενιες Ψυφοφοριες και Δημοσκοπησεις
Χρησιμοποιωντας πλαστες ψυφοφοριες και exit poll που οι ιδιοι φτιαχνουν τις δημοσκοπησεις στα μετρα που θελουν. Μια φημηζμενη εταιρια ειναι Penn, Schoen, Berland Associates

5. Ενας Καταλληλος Δημαγωγος
Πρεπει να ειναι νεος και ωραιος, εμφανισημος, να εχει διδαχθει τα Δυτικα συστηματα (Τσιπρας;) να μην εχει αρχες και να θελει να τα οικονομησει...


















Πολλά ερωτήματα
Περίπου 10 μέρες μετά τη δολοφονία του 15χρονου στα Εξάρχεια, τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κάποιοι πολιτικοί κύκλοι και αρκετοί διανοούμενοι πανεπιστημιακοί με την αρθρογραφία τους εξακολουθούν να δίνουν χαρακτήρα μαζικής έκφρασης στην τακτική των «τυφλών χτυπημάτων». Μια τακτική που εμφανίζεται να εκφράζει την αντίθεση ενάντια στην κρατική καταστολή χωρίς άλλο περιεχόμενο. Χωρίς δηλαδή να ακουμπά την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, που είναι και ο πυρήνας της βίας της κυρίαρχης τάξης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε - κάτι που από την πρώτη στιγμή είχε γράψει ο «Ρ» - τον άμεσο και απόλυτο συντονισμό, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία, ανθρώπων που σε πολλές πόλεις της χώρας, με τον ίδιο τρόπο, κατέβηκαν στο δρόμο και ξεκίνησαν αυτά τα «τυφλά χτυπήματα». Γεγονός που δείχνει, και δεν αμφισβητήθηκε από πουθενά ως τώρα, ότι οι ενέργειες όχι μόνο δεν ήταν αυθόρμητο ξέσπασμα, αλλά προϋπέθεταν οργανωμένο σχέδιο. Αυτές τις ενέργειες που πολλά αστικά ΜΜΕ αλλά και άλλοι, όπως στελέχη του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, βάφτιζαν «νέο, ιδιότυπο κίνημα» και «εξέγερση».

Ξαφνικά, εμφανίζεται σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας την περασμένη Κυριακή ρεπορτάζ που παρουσιάζει απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. Σε αυτή γίνεται λόγος για πολύ συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν στη δράση, στα στέκια και τον αριθμό κουκουλοφόρων, τους οποίους ανεβάζει σε περίπου 3.000. Μάλιστα, η έκθεση περιέχει λεπτομέρειες για τα σημεία σε όλη τη χώρα στα οποία έχουν δημιουργηθεί πυρήνες κουκουλοφόρων και αναφέρει πως η αστυνομία γνωρίζει το 80 - 90% των συμμετεχόντων σε αντιεξουσιαστικές ομάδες. Ενώ σε άλλη Κυριακάτικη εφημερίδα, σε σχετικό ρεπορτάζ παρατίθενται πληροφορίες που αναφέρουν πως στάλθηκαν με μαζικό τρόπο χιλιάδες μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα πριν ακόμα ξεκινήσουν τα επεισόδια. Οπως επίσης στην ίδια εφημερίδα υπάρχουν πληροφορίες για πρεσβείες που είχαν ειδοποιήσει τους πολίτες τους για τα επερχόμενα γεγονότα. Αν είναι αλήθεια όσα γράφονται, τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά και μεγάλα.

Είναι γεγονός ότι αυτοί που ονόμασαν «νέο κίνημα» τα τυφλά χτυπήματα, το στηρίζουν στο γεγονός ότι και νέοι άνθρωποι κατέβηκαν αυθόρμητα στους δρόμους και κάποιοι απ' αυτούς μπορεί να παρασύρθηκαν λόγω κοινωνικοπολιτικής ανωριμότητας και να βρέθηκαν μαζί με τους κουκουλοφόρους και τις ενέργειές τους. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο πυρήνας των κουκουλοφόρων, που ενεργούσε με «τυφλά χτυπήματα», χρειαζόταν την ώθηση και συμμετοχή και άλλων σε αυτά και «έσπρωχνε» κι άλλους σ' αυτά. Ολη η εξέλιξη έδειχνε, και έτσι αναπαραγόταν από τα αστικά ΜΜΕ, ότι πράγματι εδώ εμφανίζεται ένα κίνημα, με μορφή αντίδρασης το σπάσιμο και τις φωτιές των μολότοφ. Και μάλιστα σε αντιπαράθεση με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Ομως, είναι πράγματι αυτό το φαινόμενο «κίνημα» που αντιπαρατίθεται στην κρατική καταστολή; Οχι μόνο γιατί οι ενέργειές του προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη κρατική καταστολή, αλλά και γιατί δεν εκφράζει καμιά εναντίωση στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και που είναι αυτή που δημιουργεί και χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς καταστολής για να χτυπηθεί η οργανωμένη μαζική λαϊκή αντίδραση. Μήπως το «νέο κίνημα» και οι μορφές πάλης που υιοθετεί, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, της διαιώνισης δηλαδή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην καταστολή και τη βία;

Εγκαιρα και με αφορμή την «εξάρθρωση» της οργάνωσης που αυτοαποκαλούνταν «17Ν», το 2002, το ΚΚΕ έβαζε το εξής ερώτημα: Μήπως κάποιοι θέλουν να γίνουν κάποιες αποκαλύψεις για τη «17Ν» και να κλείσει η υπόθεση, ακριβώς γιατί αυτός ο μηχανισμός δεν τους είναι τόσο χρήσιμος και θέλουν να στρέψουν την προσοχή τους σε άλλες κατευθύνσεις, δηλαδή μηχανισμούς που να εμφανίζονται με λαϊκό έρεισμα; Μήπως ο σχεδιασμός της άρχουσας τάξης είναι να στραφεί η προσοχή στο σχηματισμό κάποιων μηχανισμών που θα στηθούν σε κάποια διαφορετική βάση και θα εμφανιστούν ως λαϊκές οργανώσεις αλλά με δράση και μορφές που θα προκαλούν την καταστολή του εργατικού, γενικότερα του λαϊκού κινήματος; Και κάτι ακόμη. Είναι ένα ερώτημα το γεγονός ότι τηλεοπτικός σταθμός ALTER «βγήκε» την περασμένη βδομάδα εν μέσω αυτών των γεγονότων, με συνέντευξη του Χριστόδουλου Ξηρού μέσα από τις φυλακές, που καλούσε μάλιστα σε μαζική βία ενάντια στην κρατική βία, ενώ μιά μέρα αργότερα στην εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσιεύτηκε άρθρο του Δημήτρη Κουφοντίνα στην ίδια γραμμή, στο οποίο έκανε λόγο για αντιβία ενάντια στην κρατική βία.Το οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα, οι δυνάμεις που τώρα δρουν και οργανώνουν την πάλη τους και με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου, πρέπει να πάρουν υπόψη τους τα σχέδια που μπαίνουν σε εφαρμογή - εντός και εκτός Ελλάδας - για να χτυπηθεί όχι μόνο ο αγώνας τους αλλά και η ένταξη και άλλων στο οργανωμένο λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό κίνημα. Γιατί αυτό τον αγώνα, αυτό το κίνημα, έχουν στόχο να τσακίσουν και δε θα διστάσουν να το κάνουν, με και χωρίς κουκούλες.



http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=16/12/2008&id=10461&pageNo=11&direction=1

No comments: