Friday, October 03, 2008

Μεγαλη Αγγλικη Τραπεζα στα Προθυρα του Μπαμ...



Ενας πρωην οικονομολογος της Γκαρντιαν δηλωσε στην τηλεοραση οτι η κυβερνηση Μπραουν εχει δωσει σημφωνια να υποστηριξη τις τραπεζες με δανεια υψους 350δις στερλινες και οτι αυτο το ποσο αντιστοιχει στο 25% του Αγγλικου ΑΕΠ.

Εαν υπολογιση κανεις οτι αυτο ακριβως το ποσο ψυφισαν οι Αμερικανοι τελικα καταλαβαινη κανεις σε τι χαλι βρισκεται η Βρετανια αφου ειναι οικονομικη αποικια της Αμερικης.

Ολοι μιλανε για μια μεγαλη τραπεζα που θα κυρηξη μπαμ και ειδη η κυβερνηση μιλαει για καλυψη μεχρι ενος οριου τα ποσα των καταθετων, που ουσιαστικα ειναι σαν να δηλωνει οτι οι τραπεζες μονο για ενα συγκεκριμενο ποσο ειναι υπευθηνες τωρα αφου ολα τ'αλλα ποσα ανα πασα στιγμη μπορει να στα παρουν.

Πως εξυγουνται ομως τα ποσα κανενας δεν εχει εξυγησει ποτε οταν υποτιθεται τα χρεη τραπεζων παγκοσμιως αντιστοιχει στο λιγοτερο απο $1τρις επι 1,000 (το ποσο ειναι τοσο μεγαλο που ειναι αδυνατο να το κατανοηση κανεις) τα ΑΕΠ ολλων των κρατων μαζυ δεν καλυπτει ποτε αυτο το νουμερο, ουτε σε 100 χρονια παραγωγης...

Με λιγα λογια το χρημα προ πολλου εχει χασει καθε εννοια νομισματικης η αλλης αξιας. Τωρα περναμε την φαση της καταστροφης του. Οταν δεν μεινη καμμια τραπεχα ορθια δεν θα μπορει να λειτουγηση και καμμια επιχειρηση αφου σχεδον ολες απ'τα 50% και βαλε ειναι υπερχρεωμενες μεχρι τα μπουνια στις τραπεζες. Χωρις ρευστο το εμποριο θα επιστρεψη ξανα στις καλες παλιες εποχες. Εχεις ντοματα, δωσε μου ενα παπουτσι. Με την μονη διαφορα οτι ουτε αυτα παραγωνται αλλο...

Σοβαρο αρθρο οικονομικης αναλυσης
http://rense.com/general83/feddd.htm

No comments: