Tuesday, June 24, 2008

Η Χρηση των Νεων Γεωφυσικων Οπλων Μπορει να Οδηγησει σε... Καταστροφη

Η χρήση των νέων γεωφυσικών όπλων μπορεί να οδηγήσει σε πλανητική καταστροφή

Πολλοί ειδικοί και επιστήμονες θεωρούν ότι οι απρόβλεπτες φυσικές καταστροφές που χτύπησαν την Ευρώπη και την Ασία το καλοκαίρι του 2002 προκλήθηκαν όλες από ανθρώπινο χέρι και ίσως υπάρχουν γι’ αυτό λόγοι παγκόσμιας σημασίας. Πρώτα και κυρίως αφορούν την περίπτωση μυστικών δοκιμών γεωφυσικών όπλων. Οι δοκιμές αυτές γίνονται μυστικά και παράνομα. Η Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ασχοληθεί για διάστημα σχεδόν ενός χρόνου με έρευνες για την απειλή που αντιπροσωπεύει για τον πλανήτη το πρόγραμμα HAARP. Η Δούμα απευθύνθηκε σε δύο παραλήπτες: στον Πρόεδρο Πούτιν και στον ΟΗ.Ε, σε διεθνείς οργανισμούς, στα Κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις όλων των χωρών, στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, καθώς επίσης στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Το ρωσικό Κοινοβούλιο πρότεινε την γενική απαγόρευση των δοκιμών HAARP. Τον Σεπτέμβριο του 2002 η ρωσική Δούμα συζήτησε αυτό το ζήτημα και κατέληξε σε ένα ψήφισμα προς όλους τους παραλήπτες που αναφέρθηκαν. Εκατόν ογδόντα οκτώ βουλευτές ψήφισαν να αποσταλεί στον Πρόεδρο Βλαδίμηρο Πούτιν και 220 ψήφισαν την αποστολή του στον ΟΗ.Ε. Η ψηφοφορία φανέρωσε τις ανησυχίες των Ρώσων βουλευτών για την ανάπτυξη και την πιθανή χρήση των γεωφυσικών όπλων.

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ σύναψαν μια συμφωνία στο τέλος της δεκαετίας του '70 με την οποία απαγορεύονταν οι επιστημονικές έρευνες στον τομέα της γεωφυσικής για στρατιωτικούς σκοπούς. Όλες οι πρόοδοι στον τομέα αυτό έχουν πραγματοποιηθεί κρυφά. Τα πειράματα συνεχίστηκαν, παρά την υπογραφή της συμφωνίας. Συνεχίστηκαν με τη μεταμφίεση της επιστημονικής έρευνας και το απατηλό πρόσχημα της τεχνολογικής προόδου. Οι δικαιολογίες για την σκοπιμότητα αυτών των ερευνών ήταν μάλλον ασαφείς ως και μυστηριώδεις.

Πολλοί ειδικοί και επιστήμονες θεωρούν ότι ειδικά το αμερικανικό πρόγραμμα HAARP έχει να κάνει μ’ αυτές τις έρευνες. Ο αμερικανός επιστήμονας Bernard Eastlund θεωρείται ανάδοχος αυτού του προγράμματος. Είναι κάτοχος διπλώματος ευρεσιτεχνίας για τη μέθοδο και για τη συσκευή συσκευής μέτρησης των στρωμάτων της γήινης ατμόσφαιρας, της ιονόσφαιρας ή και της μαγνητόσφαιρας. Είναι κοινό μυστικό ότι οι ΗΠΑ (πιθανώς, όχι μόνο οι ΗΠΑ) έχουν κατασκευάσει ήδη εγκαταστάσεις συσκευών αποστολής υψίσυχνων κυμάτων. Αυτά τα συστήματα μπορούν με τη βοήθεια της άντλησης ιόντων να θερμάνουν το γήινο περιβάλλον μέχρι την κατάσταση του πλάσματος. Αυτό καθιστά δυνατό τον έλεγχο το περιβάλλοντος, που σημαίνει δυνατότητα επηρεασμού των ατμοσφαιρικών φαινομένων. Οι κάτοχοι αυτού του όπλου είναι σε θέση να προκαλέσουν πλημμύρες, κυκλώνες, θύελλες, ακόμη και σεισμούς σε οποιαδήποτε περιοχή του πλανήτη. Είναι επίσης δυνατό να παραλύσουν τα αστικά και στρατιωτικά δίκτυα επικοινωνίας και ακόμη να επηρεάσουν την νοημοσύνη ολόκληρων των εθνών.

Υπάρχει μια υποψία ότι οι ασυνήθιστες φυσικές καταστροφές του έτους 2002 είναι ανθρωπογενείς και ότι η ανεξήγητη αδιαφορία για το ζήτημα, μερικών κρατών στο μετα-σοβιετικό έδαφος έχουν σχέση με αμερικάνικα πειράματα χαμηλής έντασης. Ωστόσο, ούτε οι αμερικανικοί πολιτικοί και οι επιστήμονες, ούτε η παγκόσμια κοινότητα γνωρίζουν, εάν είναι δυνατό να ανακοπεί η δράση του γεωφυσικού όπλου, στην περίπτωση που θα χρησιμοποιηθεί στο φουλ των δυνατοτήτων τους. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει ότι η πρώτη χρήση του γεωφυσικού όπλου σε πλήρη απόδοση μπορεί να προκαλέσει την ολοκληρωτική καταστροφή του πλανήτη. Φαίνεται να είναι επιστημονική φαντασία; Στην πραγματικότητα δεν είναι. Οι εγκαταστάσεις συστήματος αποστολής υψίσυχνων κυμάτων υπάρχουν ήδη. Βρίσκονται στη Νορβηγία και σε μια στρατιωτική βάση στην Αλάσκα. Τη σύντομη περιγραφή του προγράμματος και μερικές φωτογραφίες μπορεί να τις βρει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα Haarp.alaska.edu. Ένα ακόμα σύστημα αποστολής υψίσυχνων κυμάτων, το ισχυρότερο, πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία σύντομα στη Γροιλανδία. Όταν αυτό συμβεί, το γεωφυσικό όπλο θα είναι σε θέση να πλήξει ολόκληρη την έκταση της Ευρασίας από τον Ατλαντικό ως τα παράλια του Ειρηνικού.

Οι πληροφορίες εμφανίστηκαν σε αυτό το θέμα σε διάφορους ουκρανικούς ιστοχώρους τον Σεπτέμβριο του 2002. Επ' αυτού, σκέφτομαι ότι το ουκρανικό Κοινοβούλιο πρέπει να υποστηρίξει την πρωτοβουλία της ρωσικής Δούμας. Η ουκρανική ακαδημία των επιστημών οφείλει να εξετάσει το ζήτημα της δυνητικής απειλής του HAARP στην Ουκρανία. Τα αρμόδια ιδρύματα οφείλουν να συλλέξουν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και να καθορίσουν τη στάση της Ουκρανίας στο θέμα.



Solomatin Yuru Ουκρανός βουλευτής, γραμματέας της ουκρανικής επιτροπής για την οικονομική πολιτική, διαχείρισης του περιβάλλοντος και για την αντιμετώπιση των συνεπειών τραγωδίας του Τσέρνομπιλ.

http://english.pravda.ru/main/2003/01/15/42068.html

No comments: