Wednesday, June 11, 2008

Πως Ηξεραν Για τον Σεισμο οι Αμερικανοι Πριν απ'Ολλους?

Γίνεται μονότονο, το ξέρω. Αλλά πάλι όλες αυτές οι συμπτώσεις...

Από τότε που συμφωνήθηκε να γίνει ο αγωγός πετρελαίου, εκδηλώνονται πρωτοφανείς πυρκαγιές, πυκνώνουν οι σεισμοί (οι σεισμολόγοι προβληματίζονται γιά την πυκνότητα των δονήσεων στη Δυτική Ελλάδα). Ακούγονται και διάφορα γιά το σεισμό στην Κίνα, γιά πολέμους με το κλίμα και τα τεκτονικά φαινόμενα...
Το κερασάκι στην τούρτα: Την ημέρα του σεισμού το CNN (ή κάποιο άλλο Αμερικανικό κανάλι) έδωσε την είδηση ότι [b]"τα σεισμολογικά όργανα στις Η.Π.Α. κατέγραψαν το σεισμό της Κυριακής στην Ελλάδα πριν από τα Ελληνικά γεωδυναμικά ινστιτούτα"[/b]! Ο εκφωνητής μάλιστα έκανε φανερή την έκπληξή του, αλλά και κάποια σαρκαστική ειρωνεία...

Τι να υποθέσουμε; Ιδού ορισμένες πιθανές ερμηνείες:

1) Απλά τα όργανα των Η.Π.Α. είναι έτη φωτός μπροστά και οι γεωφυσικοί τους "τσακάλια". Μόνο που τότε αναρωτιέται κανείς πώς και έχουν και οι ίδιοι τόσα θύματα από σεισμούς, π.χ., στο San Francisco.

2) Κάποιοι ειδοποίησαν από εδώ στις Η.Π.Α., τηλεφωνικώς, με φαξ, ή με e - mail, γιά τον σεισμό, και η είδηση πέρασε υπό τη μορφή ότι ο σεισμός κατεγράφει, δήθεν, εκεί (5 - 10 χιλιάδες μίλια απόσταση) από τα όργανα ΠΡΙΝ οι εν Ελλάδι σεισμογράφοι αισθανθούν τη δόνηση. Γεννάται όμως το ερώτημα ΓΙΑΤΙ τέτοιο ενδιαφέρον ώστε τα κανάλια των Η.Π.Α. να έχουν τηλεφωνική ή άλλη άμεση επικοινωνία γιά ειδήσεις όπως ένας σεισμός στην ελληνική επαρχία; Και γιά πιό λόγο να διατυμπανίζουν το προβάδισμά τους; Απλή αλαζονεία; Τώρα τους κυρίευσε; Δεν θυμάμαι άλλωτε παρόμοια είδηση...

3) "Κάποιοι", στην άλλη όχθη του Ατλαντικού (ίσως και εδώ) ΟΝΤΩΣ ήξεραν γιά τον σεισμό. Όχι όμως επειδή "τον κατέγραψαν πριν τους Έλληνες σεισμολόγους", αλλά επειδή ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Ενώ η παραπάνω είδηση είτε ξέφυγε απρόβλεπτα από το κανάλι που την ανακοίνωσε, είτε βγήκε στον αέρα σκόπιμα.
Να υποθέσουμε ότι είναι το Νο. 3; Να υποθέσουμε ότι οι Υπερατλαντικοί Πάτρωνες είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε θα γίνει ένας σεισμός, ίσως μάλιστα επειδή ΕΚΕΙΝΟΙ είναι σε θέση να τον προκαλέσουν; Και πως η είδηση βγήκε στον αέρα ενάντια στα σχέδιά τους, κάνοντάς τους ίσως κάποια ζημιά; Ή πως, αντίθετα, την ανακοίνωσαν σκόπιμα, επί τούτου ώστε να κάνουν γνωστό με ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ πως αυτοί είναι πίσω από το συμβάν; Το τελευταίο ενδεχόμενο ενισχύεται και από το γεγονός ότι, ενώ η παραπάνω είδηση είχε ήδη ακουστεί στα κανάλια των Η.Π.Α., και το σχετικό δελτίο ειδήσεων είχε εμφανιστεί και στις ελληνικές οθόνες, στην Αγγλία δεν είχε γίνει ακόμα τίποτα γνωστό. Η εκεί τηλεόραση αγνοούσε, ή δεν έδινε σημασία, στο γεγονός. Άρα, ό,τι και αν αποτελούσε η ανακοίνωση του "προβαδίσματος των Αμερικανών σεισμολόγων έναντι των Ελλήνων συναδέλφων τους", ήταν μήνυμα με αποκλειστικούς παραλήπτες τους Έλληνες.
Περίπου όπως άφηναν να εννοηθεί πως αυτοί ήταν πίσω από τους εμπρησμούς του Αυγούστου, με αλληγορικές δημοσιέυσεςι σε αθηναϊκές εφημερίδες τον περασμένο Ιούνιο...



...Κατά τ' άλλα, ο ανταποκριτής του BBC ο Μάλκομ Μπράμπαντ μετέδιδε ότι πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους σεισμούς που έχουν σημειωθεί στη σύγχρονη Ελλάδα.
Όταν ερωτήθηκε εάν ήταν ταχεία η αντίδραση ωστόσο, είπε ότι, "καθώς είναι Κυριακή, αργήσαμε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει", ανέφερε μάλιστα ότι πρώτη καταγραφή της δόνησης ήρθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην Αθήνα...


Τα παραπάνω προέρχονται από εδώ:

http://www.skai.gr/master_story.php?id=84207

Και εδώ υπάρχει και video:

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=84219

Να σημειωθεί ότι το κανάλι που είδα εγώ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΣΚΑΪ.



Λοιπον, αφου "δεν πρόσεξες" πόσο συχνά ακούμε γιά μεγάλους σεισμούς τώρα τελευταία, κάνε μία επίσκεψη (όχι εσύ δηλαδή, δεν έχει νόημα να σού παρουσιάσω εσένα στοιχεία) στην ακόλουθη ιστοσελίδα:

http://www.geophysics.geol.uoa.gr/frame_gr/earth/menuearth_gr.html

και μέτρα ΠΟΣΟΙ "σημαντικοί σεισμοί" έγιναν από το 1999 έως τους ΠΡΩΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ του 2008 (τα άλλα έτη είναι ΟΛΟΚΛΗΡΑ)

1999: Ένας -1- (της Αθήνας). Μέγεθος: 6

2001: Δύο -2-. Μεγέθη: 6.5 και 5.5

2002: Τέσσερεις -4-. Μεγέθη: 5.3, 5.8, 5.8, και 6.3

2003: Ένας -1-. Μέγεθος: 6.3

2004: Ένας -1-. Μέγεθος 5.7

2005: Κανένας

2006: Κανένας

2007: Κανένας

2008 (ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΣΥ!): ΠΕΝΤΕ -5-! Μεγέθη: 4.7, 6, 6.4, 6.6, 6.7

ΠΕΝΤΕ -5- σεισμοί μέσα σε 6 μήνες, περισσότεροι από όσους έγιναν μέσα σε κάθε άλλη χρονιά (ΟΛΟΚΛΗΡΗ, ΟΧΙ ΜΙΣΗ) και ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 βαθμούς, εκτός ένας. Και όχι απλά "πάνω από 6", αλλά τερατώδη μεγέθη: 6.4, 6.6, 6.7...

Πέρα απο αυτό: Σύγκρινε τον αριθμό τον σεισμών από 4 βαθμούς και απάνω κατά τα έτη 2003, 2004, 2005, και 2006 με εκείνους του 2007. Θα διαπιστώσεις ότι ενώ εκείνοι των ετών 2003 - 2006 καταγράφονται στον χάρτη με μεγάλα γαλανόλευκα κυκλάκια, εκείνοι του 2007 είναι τόσοι πολλοί ώστε χρειάστηκε να μειωθεί το μέγεθος των κύκλων σε λιγώτερο από το ήμισυ γιά να χωρέσουν όλοι.

Και αν δεις όχι τον χάρτη αλλά τον αναλυτικό κατάλογο, με πλήρη στοιχεία (κάνοντας "κλικ" στο "Κατάλογος" - αλλά και στη Hillary, μήπως σου βρει καμμία θέση στο Langley/Virginia, όιταν τα ψωμιά σου τελειώσουν εδώ!) θα διαπιστώσεις (αν δεν το ξέρεις ήδη) ότι οι σεισμοί του 2007 πάνω από 4 βαθμούς είναι ολόκληρο "ΣΕΝΤΟΝΙ", περισσότερο από ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ και από αυτό το 2006 το οποιό είχε ήδη και αυτό ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ από τα προηγούμενα έτη.

Και το 2007 ήταν η χρονιά που υπεγράφει η συμφωνία γιά τον αγωγό. "Σύμπτωση", έ;

Όσο γιά το 2008; Εμφανίζεται ΜΟΝΟ Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ, αλλά ο κατάλογος αναφέρει ΔΕΚΑ -10- σεισμούς άνω των 4ων βαθμών, όταν σε άλλα έτη καταγράφονται 20 - 25 σεισμοί αυτής της εντάσεως ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ. Και υπάρχουν και έτη (2003) κατά τα οποία έγιναν ΛΙΓΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 10 τέτοιοι σεισμοί σε όλη τη διάρκεια τους.

ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ του 2008 σημειώθηκε αριθμός σεισμών άνω των 4ων βαθμών ίσος ΜΕ ΤΟ ΗΜΙΣΥ εκείνων που σημειώνονται ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ορισμένων άλλων ετών, ενώ υπάρχουν και έτη με ΛΙΓΩΤΕΡΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ τέτοιας έντασης σε όλη τους τη διάρκεια, από όσους είχε το 2008 ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ, το επαναλαμβάνω!

1 comment:

Anonymous said...

Ακριβώς το ίδιο κείμενο έχω δει σε τουλάχιστον δύο fora:
α) Ρεσάλτο (από κάποιον obelix)
β) Πολιτικό Καφενείο (από κάποιον «φιλύποπτο» ή κάπως έτσι).

Ποιος το έγραψε τελικά, ρε παιδιά;