Monday, April 21, 2008

Αμερικανικος Δαχτυλος Πισω απ'την Αρχειοθετηση Μαρξιστων?

Η υποθεση του μεγαλυτερου στο ιντερνετ σε αρχειο το Marxist Internet Archive ειναι πολυ περιεργο τον τελευταιο καιρο ιδιαιτερα στην αντι-Κινεζικη του σταση και στην προοθηση Αμερικανικες θεσεις στις ιστοσελιδες του.

Στον διεθνη ακαδημαικο πεδιο εχουν δημιουργηθει τμηματα στα Πανεπιστημια που προοθουν τον μαρξισμο με τετοιο τροπο που τον κανουν ανεπιθυμιτο οχι μονο σαν εργαλειο γνωσης και κριτκης αναλυσης αλλα ακομα και δρασης. Χρησιμοποιουν μια μαζα ανθρωπων συνηθως ατομα απ'την Αριστερα γενικα και αφημρημενα να προοθησουν τον Αμερικανισμο στην θανασιμη κριση του. Μεσα σε αυτο το σκοπο λειτουργουν και φυσικα Ελληνες αριστεριστες που το παιζουν και ...επαναστατες.

Η παντρεια σε κοινα βιβλια και κοινες εκδωσεις οπως του
http://www.dukeupress.edu/books.php3?isbn=8223-3941-0





Duke University Press Lenin Reloaded εχουν τον κυριο σκοπο να ενωσουν Αμερικανους και 'αντι-αμερικανους' σε κοινες εκδωσεις αδειαζοντας ουσιαστηκα απο κριτικη αποψη τις αντιφασεις του Αμερικανικου ολοκληρωτισμου. Το κεντρο του νεου μαρξιστικου 'αντι-μαρξισμου' ειναι πρωτιστως ενα αρχειο αρχειοθετησης των κλασσικων του μαρξισμου στο οποιο εχει ασχοληθη και ο γραφων. Φυσικα ενα ιστορικο αρχειο δεν προκειται να δημιουργει και πολλα ζητηματα για αρθρα που υπαρχουν σε βιβλια σε βιβλιοθηκες αλλα τωρα τα ανεβαζουν στο ιντερνετ. Μπαινει ομως το ζητημα ποιοι γραφουν τις εισαγωγες σε αρθρα, ποια αρθρα διαλεγουν να ανεβασουν και πως τα χαρακτηριζουν. Για παραδειγμα ο Μαο σε αυτο το αρχειο υπο συζητηση Marxist Internet Archive http://www.marxists.org/ δεν χαρακτηριζεται σαν μαρξιστης και στην πρωτη σελιδα οταν καποιος ανοιξη την ιστοσελιδα βγαινει ο Τσε Γκεβαρα.



Ποιοι ειναι λοιπον τα ατομα που βγαζουν κοινες εκδωσεις με παντεταρισμενους Αμερικανους?

Ο Σαββας Μιχαηλ ειναι σε κοινη εκδοση με τον Αλεξ Καλλινικος ο οποιος υπεγραψε δηλωση να μπουνε τα στρατευματα του ΟΗΕ στην Γιουγκοσλαβια στην δεκαετια του 1990 (επισης ο Καλλινικος ειναι ο ηγετισκος του Ελληνικου ΣΕΚ)

Ο Σλαβο Ζισεκ ο οποιος προοθηται στα Πανεπιστημια σαν ...μαρξιστης ο οποιος στον πολεμο της Γιουγκοσλαβιας ζητουσε να ειχε γινει η επεμβαση της Αμερικης και του ΝΑΤΟ πιο νωρις και οτι λιγες βομβες εριξαν την ιδια ωρα που προοθει την Ρενι Ρεφενσταιλ σαν πολυ σκηνοθετηνα.

Το ΤΙΜΕ προοθει τον Ζισεκ ανοιχτα ενω ολοι γνωριζουν οτι σαν πρωην Σλοβενος επικροτουσε την διαλυση της Γιογκοσλαβιας για χαρη της Νεας Ταξης.
http://www.time.com/time/europe/specials/ff/trip5/zizek.html



Οι διευθυντες του ΜΙΑ ενας David Walters, Einde Callaghan, Andy Blunden και Brian Bagsen πριν ενα χρονο εμφανιστηκαν στις εφημεριδες κριτικαροντας την Κινα οτι ριχνει
το αρχειο τους επειδη δεν θελουν λεει οι νεοι να διαβαζουν μαρξισμο. Το ποιος ριχνει το σαιτ τους στο ιντερνετ ειναι ζητημα φυσικα αλλα μπορει καλιστα να ειναι η ιδια η Αμερικανικη κυβερνηση που θελει να δημιουργηση αντι-Κινεζικο κλιμα για να τους πιεζει να μειωσουν τις τιμες που ζητανε για τις δουλειες που κανουν για τις Αμερικανικες πολυεθνικες. Ο Bagsen εντωμεταξη δηλωνη ανοικτα στην βιογραφια του στο σαιτ του ΜΙΑ οτι δεν γουσταρει τον μπολσεβικισμο



'Historical Bias: I believe Marxism was a complete failure as a form of
government. Hence, it follows that I believe that Marxism has been a
failure when in the form of a political party. Yet, despite these
failures, it has an ever present connection to radical mass movements,
which is an interesting paradox. I openly loathe Bolshevism and
vanguardism,
which I firmly believe leads to horribly unethical
government where the ends justify the means. Needless to say, these
beliefs often put me at odds with many in this organization, and
eventually led to my depature.'


http://marx.org/admin/volunteers/bio...es/bbasgen.htm

Φυσικα ως συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις εξαφανισαν την δηλωση στην αυτοβιογραφια του Bagsen μολις αναφερθηκε για το ποιον της πως ενας απ'τους ιδρυτες αυτης της ιστοσελιδας που προοθηται σε ολα τα δυτικα Πανεπιστημια γραφει τετοια πραγματα ενω ηταν και καλα εθελοντης και υπευθηνος τις αναρτησεις ντοκουμεντων του Λενιν.

Εδω βλεπουμε και την συνεντευξη στο New York Times κυριου αυτου
http://www.nytimes.com/2007/02/05/technology/05marxist.html?_r=1&oref=slogin

Εχει γινει της μοδας τελευταια να εμφανιζονται σαιτ του ιντερνετ στον τυπο, στο ραδιο, οι σε εφημεριδες οργανωσεων να δηλωνουν οτι τους κυνηγανε διαφορες ανοικτες και μυστικες υπηρεσιες κρατων οπως εχει γινει με το Indymedia η το ΠολιτικοΚαφενειο.
Οι απολογητες της Νεας Ταξης χρειαζονται φυσικα τα 'αριστερα' αλλοθι για να κανουν το εργο τους. Καπως ετσι πρεπει να βλεπει κανεις αυτα τα σαιτ που εμφανιζονται και παρουσιαζονται σαν σοβαρα και μαζικα.

No comments: